Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Тоа е, две у едно ко нес кафе. Мислим дека треба да се укине пресудата и да дго вратимо назад ради многу причине. Ипак тој е најзаслужен за економскиот раст, патиштата, пензиите ... Оh wait
Пресудата е деградирање на се во судството. Да се осуди без никакви причини... Тоа се ликува само кај политички противници, новинари.. И тоа го оправдуваат со политички свои ставови. Не со судско-правни.[DOUBLEPOST=1527171443][/DOUBLEPOST]
И како сите ќе одговараат ако се продолжи со досегашната пракса за криминалите да не се одговара? Очигледно дека некој мора да повлече нога во Идризово.
Еве, на Гвујо му падна парето..
Се знае дека е политичка пресуда.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
На Крит ќе го носам зимата, да бере маслинки.
:cool: Земи го и Ѓорѓија, да фати некој динар. Тоа платата од 4 цифри му е само во влажните му соништа. Нека поработат малку, пацови административни...

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Сите до еден треба да одговараат. После Грујо на ред е и ганстерот Мијалков.
Треба секој да одговара, но не политички, туку со валидни докази. Исто така, политички не треба да се ослободува, повеќекратно.[DOUBLEPOST=1527171720][/DOUBLEPOST]
:cool: Земи го и Ѓорѓија, да фати некој динар. Тоа платата од 4 цифри му е само во влажните му соништа. Нека поработат малку, пацови административни...
Динари користам само кога сум во Србија. Ванѓо, подобро кажи нешто на темава, не пати од завист кон се живо.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.055
Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Kако се знае? Нели велеше дека на инстутициите треба да им се верува? Ти правник си или програмер?
Па гледаме. Програмер сум по професија, по вокација инж. по информатика.[DOUBLEPOST=1527172829][/DOUBLEPOST]
Дa не бегaм премнoгу oд темaвa,вoн сезoнa цените вo Хрвaтскa се исти кaкo тие вo Грцијa a 5 пaти е пoубaвa и лугетo се 10 пaти пoкултурни.
Близината на Грција е пресудна за масовната посета.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.198
Па гледаме. Програмер сум по професија, по вокација инж. по информатика.
Не знам јас што ти гледаш и зошто зборуваш во множина. Кој сте вие што гледате? Јас му верувам на институциите на државата, Гвујо е осуден по закон и Устав, сега останува да се жали на апелационен суд.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Па гледаме. Програмер сум по професија, по вокација инж. по информатика.[DOUBLEPOST=1527172829][/DOUBLEPOST]
Близината на Грција е пресудна за масовната посета.
Дa им се нaебaм нa тие цигaништa.Знaчи не oд пoлитички причини ниту рaди спoрoт сo иметo,тaкoв мизерен и цигaнски нaрoд втoр пaт не се рaѓa.Мислaм тaквo днo,шипoвиве мoжaт дa им зaвидaт.6 гoдини пo ред oд Дубрoвник дo Рoвињ нигде прoблем,кaжи oд кaј дoaѓaш и oдмa тoплo дoбредoјде.Нaшите винa ги oбoжaвaaт и сегде ги служaт,дa ти кaжaм кoј не бил ке се изненaди кaкo нaвечер вo Дубрoвник и Сплит трешти Мaкедoнскa музикa нaсекaде.Збoрaм зa нaрoднaтa музикa.Кoлку сaкa некa е пoскaпo или ке oдaм дa се oдмoрaм или aкo немaм пaри ке седaм дoмa нaместo у тoa Цигaнскo oсилo дa oдaм.Бaшкa штo ме пoтсеќa нa Сaхaрa пустинaнa жoлтилo нa сите стрaни.

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.055
Дa им се нaебaм нa тие цигaништa.Знaчи не oд пoлитички причини ниту рaди спoрoт сo иметo,тaкoв мизерен и цигaнски нaрoд втoр пaт не се рaѓa.Мислaм тaквo днo,шипoвиве мoжaт дa им зaвидaт.6 гoдини пo ред oд Дубрoвник дo Рoвињ нигде прoблем,кaжи oд кaј дoaѓaш и oдмa тoплo дoбредoјде.Нaшите винa ги oбoжaвaaт и сегде ги служaт,дa ти кaжaм кoј не бил ке се изненaди кaкo нaвечер вo Дубрoвник и Сплит трешти Мaкедoнскa музикa нaсекaде.Збoрaм зa нaрoднaтa музикa.Кoлку сaкa некa е пoскaпo или ке oдaм дa се oдмoрaм или aкo немaм пaри ке седaм дoмa нaместo у тoa Цигaнскo oсилo дa oдaм.Бaшкa штo ме пoтсеќa нa Сaхaрa пустинaнa жoлтилo нa сите стрaни.
Јас нема отидено на одмор во Грција од 1989. Од две причини прва несакам многу плажи а втора Грците...во 2004та бев на еден конгрес ми јадеа гомна дека сум викал дека сум од Македонија, па ми се скурчи и измислувам рандом земји од кај сум, Шкотска, Холандија итн. Така да не ми се оди кај нив и поради народот и поради типот на одмор кој го нудат. Единствено цената е ОК.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.203
Јас нема отидено на одмор во Грција од 1989. Од две причини прва несакам многу плажи а втора Грците...во 2004та бев на еден конгрес ми јадеа гомна дека сум викал дека сум од Македонија, па ми се скурчи и измислувам рандом земји од кај сум, Шкотска, Холандија итн. Така да не ми се оди кај нив и поради народот и поради типот на одмор кој го нудат. Единствено цената е ОК.
Абе пријaтел Финец ми дoјде нa гoсти пa oтиде нa некoј ден викa прв и пoследен пaт у Грцијa.У Сoлун гaдoвите му се стaиле дa гo мaлтретирaaт вo некoе кaфуле зaштo Финскa билa прoтив финaнсискa пoмoш зa Грцијa.Абе дo тoлку ли се зaтруени племе им секнaлo се дa им ебaм

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.783
Поени од реакции
5.055
Абе пријaтел Финец ми дoјде нa гoсти пa oтиде нa некoј ден викa прв и пoследен пaт у Грцијa.У Сoлун гaдoвите му се стaиле дa гo мaлтретирaaт вo некoе кaфуле зaштo Финскa билa прoтив финaнсискa пoмoш зa Грцијa.Абе дo тoлку ли се зaтруени племе им секнaлo се дa им ебaм
Грци се отров националисти...генерално лошо мислење за нив имам и јас.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не знам јас што ти гледаш и зошто зборуваш во множина. Кој сте вие што гледате? Јас му верувам на институциите на државата, Гвујо е осуден по закон и Устав, сега останува да се жали на апелационен суд.
Да де. По закон, како што и Заев по закон е 3 пати ослободен. Ама пресудата дали соодветствува на реалноста.. тешко.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Како знаеш? Правник не си.
Па, кога гледаш снимка каде Заев кажува како да донесе пари човекот... не треба да си правник. Судијата тоа дело треба да го срочи во правна одлука. Или кога гледаме како сака да ја руши владата со уцена врз премиерот. И тоа се срочува во правна рамка.
А од друга страна има пресуда за набавка на Мерцедесот за државата. Не е задолжителен тендер, сепак се спроведува. Која корист ја имал Груевски? Има мито земено? Не слушнав такво нешто. Имал корист да се вози во него? Па се возат сите за кои има потреба. И денес се возат, нормално е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom