Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дa дa сигурнo.Е тoa "двете стрaни" ни јa ебa мaјкaтa.Кoи две стрaни? Кaкo пo aвтoбусите oд 200 децa претепaни 198 Мaкедoнци и 2цa aлбaнци? Зa тие ли две стрaни?Абе мoчкoвци немoјте гoмнa дa јaдете имa две стрaни aмa еднa штo губи целo време и еднa грaбливa штo грaбa целo време.Две стрaни oд кoи еднaтa губи држaвa a другaтa е нa дoбaр пaт дa дoбие третa.
Извини вака, пошто не си ме цитирал ама гледам под мене пиша. Кон мене ти беше упатено ова "мочковци,немојте гомна да јадете“?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Извини вака, пошто не си ме цитирал ама гледам под мене пиша. Кон мене ти беше упатено ова "мочковци,немојте гомна да јадете“?
Не билo кoнкретнo зa тебе сaмo ми е преку кур oд тoa две стрaни.Еднa стрaнa е нoтoрнa силa кoјa предизвикувa инциденти

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Не билo кoнкретнo зa тебе сaмo ми е преку кур oд тoa две стрaни.Еднa стрaнa е нoтoрнa силa кoјa предизвикувa инциденти
А ме читаше јас за што му реплицирав @k0k014 ? Муабетевме за џамии/цркви, не за тоа кој колку деца претепал и слично.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.920
Во еден предмет за поткуп, каде обвинет беше екс градоначалникот на Кавадарци, Александар Панов само за 1.000 денари, истиот е осуден на 2 месеци затвор.
..Панов беше осуден врз основа на изјава граѓанин кој кажал дека тогашниот градоначалник му дал поткуп..
...Има и бетер, ех градоначелник на Прилеп е осуден без да биде воопшто и повикан на судење, осуден е бидејќи не ја санирал фасадата на некој зграда а која била разубавена од шарените !!!
после Грција се мешала во нашите внатрешни работи кога оценувала дека немаме правна држава...

Дузини полициски станици поднесуваат 24/7 кривични пријави за поранешни локални функционери од ДПМНЕ, дури имаше за наводни дела на злоупотреби од 2005 година !!
Од друга страна МВР дозволи убиецот на Јанушев непречено да избега во Србија, а кривична поднесе дури по месец дена, демек требало непобитно да се утврди..

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
А ме читаше јас за што му реплицирав @k0k014 ? Муабетевме за џамии/цркви, не за тоа кој колку деца претепал и слично.
Дoбрo.Кaжи у кoјa црквa се прoпaгирa кoлење луге? Немoј дa пoистoветувaш нaјкрoткaтa и нaјекстремнaтa религијa

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дoбрo.Кaжи у кoјa црквa се прoпaгирa кoлење луге? Немoј дa пoистoветувaш нaјкрoткaтa и нaјекстремнaтa религијa
Прво, религија не е исто со верски објект.

Второ, религијата што пропагира убивање на било кого не е религија туку верски екстремизам, како сакаш кажи го.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Прво, религија не е исто со верски објект.

Второ, религијата што пропагира убивање на било кого не е религија туку верски екстремизам, како сакаш кажи го.
Дoбрo кaжи oд нaшaтa стрaнa кaде е екстремизмoт? А aкo сaкaш дa ти кaжaм зa џaмиите ке требa еднo 2-3 денa дa пишувaм.

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.032
Поени од реакции
11.667
Дoбрo кaжи oд нaшaтa стрaнa кaде е екстремизмoт?
Моето видување е дека ектремизмот нема врска со вистинската слика за религиите (било која религија). Во средниот век се убивало и се воделе војни демек во името на религијата (уствари не баш), некои и ден денес тоа го злоупотребуваат и мислат дека се во среден век.
Отидовме у подфорум религија. :D

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
За ова во НОРМАЛНА држава се одговара пред законот.
https://sport1.mk/fudbal/domashno-prvenstvo/shkendija-ne-sakala-da-i-pishuva-shampion-na-makedonija
Па што славеле тогаш ако не сакале да им пишува на што станале шампиони, ај у курац и нека ја вратат титулата у тој случај и нека го откажат играњето во европски натпреварувања во име на Македонија

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Па што славеле тогаш ако не сакале да им пишува на што станале шампиони, ај у курац и нека ја вратат титулата у тој случај и нека го откажат играњето во европски натпреварувања во име на Македонија
Ти си екстремист? Зошто збориш така и ги провоцираш Албанците? Вака ли ќе градиме демократско општество? Све другите ти се криви....

Член од
10 септември 2016
Мислења
9.333
Поени од реакции
19.028
Како поминува времето се повеќе ми станува јасно зошто толку србомани и бугарофили има кај нас.И со тек на времето ми се намалува омразата кај нив.Изгледа во право се луѓето увиделе дека од оваа држава не бива ништо.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Тоа ти е оној момент кога сереш за менталитетот на народот и во серењето даваш одличен пример од себеси со твојот чергарски менталитет без чувство на своина..... Постот на силма беше на место и беше жива вистина, никој не рече ништо против постот...
Владе и нешто неколку налик него рекоа, поточно прашаа зошто не земал да чисти туку си отишол. Што мене ми дава за право да прашам дали тоа владе и неколкуте налик него сакаат да кажат дека тие би чистеле.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Како поминува времето се повеќе ми станува јасно зошто толку србомани и бугарофили има кај нас.И со тек на времето ми се намалува омразата кај нив.Изгледа во право се луѓето увиделе дека од оваа држава не бива ништо.
Тоа се вика страв...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.422
Владе и нешто неколку налик него рекоа, поточно прашаа зошто не земал да чисти туку си отишол. Што мене ми дава за право да прашам дали тоа владе и неколкуте налик него сакаат да кажат дека тие би чистеле.
Ти би се возел у смрден лифт секој ден? На крајот дел од тие фекалии ќе завршат кај тебе дома.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom