Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
B

Boulahrouz

Гостин
Да дискутираш и за безпари е сосема прифатливо, единствено е мизерно да се расправаш по форуми, сеедно дали за пари или без. Уше помизерно ако не ти делиле тоа да го правиш онака како шо ти задале насоки.
E така. Теши се. Дискутирај, од хоби. А некогаш, ако се прави влада од лајкови, Левица ќе биде на власт.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Немам ништо против дејстувањето на Левица, баш би било добро некоја трета македонска партија да биде фактор при формирање влада како што е на пример ДУИ, впрочем јас гласав за левица 2016, но нешто што ми е ептен смешно е што Апасиев е главна ѕвезда кај Инфомакс, Миленко, република и сл. како и на некои десно (дпмне) настороени членови на форумов
Преовладува провмровско крило засега затоа така :pos:сериозно ова. Дури не земат да зачистат внатре па да градат на тоа шо ќе остане, ќе бидат најдобар пример за пајтон или приврзок партија.[DOUBLEPOST=1526845211][/DOUBLEPOST]
E така. Теши се. Дискутирај, од хоби. А некогаш, ако се прави влада од лајкови, Левица ќе биде на власт.
Не чекам јас цуцла од партијата да ме теши за разлика од тебе :icon_lol: друго, баш е ок да се има хоби, посебно ако тоа е да прдам во дискусија вакви како тебе ;) мене ако ме платат да го правам тоа шо ти се обидуваш а не можеш, ќе ви чади главчето.

Него како ги здожежа денес Левица па во ден недела да ангажираат тапоглавци по форуми :pos:

П.С Ова погоре се однесува на штабските штакори, а пошто нема такви на форумот ова е празен муабет. Не ми се верува да се навреди тоа шо го нема :facepalm:

Последно уредено:
B

Boulahrouz

Гостин
Преовладува провмровско крило засега затоа така :pos:сериозно ова. Дури не земат да зачистат внатре па да градат на тоа шо ќе остане, ќе бидат најдобар пример за пајтон или приврзок партија.[DOUBLEPOST=1526845211][/DOUBLEPOST]

Не чекам јас цуцла од партијата да ме теши за разлика од тебе :icon_lol: друго, баш е ок да се има хоби, посебно ако тоа е да прдам во дискусија вакви како тебе ;) мене ако ме платат да го правам тоа шо ти се обидуваш а не можеш, ќе ви чади главчето.

Него како ги здожежа денес Левица па во ден недела да ангажираат тапоглавци по форуми :pos:

П.С Ова погоре се однесува на штабските штакори, а пошто нема такви на форумот ова е празен муабет. Не ми се верува да се навреди тоа шо го нема :facepalm:

Многу време трошиш без пари. Прав левичар.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Kurtonoiden pamflet: site so se protiv murtinskoto gjubre i pridruznite mu komunjarski partali se po difolt vmrovci.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864

Засега не се ни на нивото на Живи ѕид, а за да бидат Мост може да сонуваат, вака да кажам со хрватска аналогија

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Засега не се ни на нивото на Живи ѕид, а за да бидат Мост може да сонуваат, вака да кажам со хрватска аналогија
Далеку се од било шо сериозно, меѓутоа покажаа дека кај гласачите постои примчивост за нешто различно од не се сите исти и Nма Ра3лика. Апасиев малку да си ја заузда субјективноста кон СДСМ и да го намали влијанието на менторката и промоторката Ванковска па да се бара чаре Веќе се навлегува во потези шо се контрапродуктивни за Левица.[DOUBLEPOST=1526845842][/DOUBLEPOST]
Трендсетер, bruv.
Шемаџија :icon_lol:

А и начитан, одма се чактисва :pos:

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Levica se komunjarsko zalege. neso ko petkovski, se aktiviraat na kopce po potreba da ne begaat komunjarskite glasovi nadvor od trloto. na tie so se demek seuste to est vecno razocarani od prethodniot rezim im se frla po malce trevicka za pasenje

Член од
12 март 2009
Мислења
20.710
Поени од реакции
16.924
Ако го продадеше, за секоја посета на странски државник ќе изнајмуваа од Бугарија, или ќе се „брукавме“, самите да носат блиндирано возило.
може да се осуди ех премиерот и во врска со мерцедесот, за надомест на матерјална штета, АМА не за купувањето туку затоа што неовластено ги земал службените темни наочари наменети за возачот на Мајбахо и ги амортизирал при летување на Мртво море..
Ама на катица тоа не и текна, а нема да беше ни застарено :cool:
Како и да е, сјо и адвокати се напунија пари, судот се заебава со глупости наместо конкретно да се гонат дузини криминали од калибар 10-ци милиони евра украдени по тендери и приватизации, а за жал и се уште се краде ама сега други актери, , како на пример во Рехк Битола, а еве и сега дубари во Фени и ред други...
Ајде да го видиме криминалот околу автопатите, ако се кадри да го докажат нема да плаќаат дополнителни анекси туку ќе ги притиснат..
И кај автопатите наместо да се разоткрие децениската грчка шема за лапање ЕУ пари, се замајува со грчки граѓани преку кој Актер перел пари... Па пушти му го тоа на ЕУ, нека ги поритисне грчиштата, кај може наш суд да ги осуди...

Член од
6 мај 2018
Мислења
1.140
Поени од реакции
2.735
Немам ништо против дејстувањето на Левица, баш би било добро некоја трета македонска партија да биде фактор при формирање влада како што е на пример ДУИ, впрочем јас гласав за левица 2016, но нешто што ми е ептен смешно е што Апасиев е главна ѕвезда кај Инфомакс, Миленко, република и сл. како и на некои десно (дпмне) настороени членови на форумов
Мене кај Левица не ме напиња тоа што мрчат за моменталната власт, тоа е супер - впрочем секој што е опозиција треба да го прави тоа. Само така ќе се намалува можноста говнарите што се владејачка партија, да почнат да ја злоупотребуваат моќта.
Ок е и тоа што се трета опција, за да се намали поларизираноста на моќта.

Проблемот кај Левица е што се дволични говнари.
До вчера, паламудеа како вмровците го лажат народот со небитни концепти како „национален идентитет, име и сите други зла кои се резултат на национал=шовинизмот“. Тие Дексо, Муратовски и сличните бљувотини, трубеа и трубат на глас како класната борба е единствена реална борба, како нациите се илузија со која раката на капитализмот, ја држи работничката класа под контрола... И све тоа супер, ама наеднаш преку ноќ, они почнаа да се грижат за името и неговата промена со мега дебилни оправдувања како „борба против националистите у Грција“, „слободарско право на самоопределување“ и слични ад хокови, за на крај „противењето против менувањето на името“, да е „антинационалистичко“ по природа. Жими куров, антинационалистичко по природа. Посебно не кога ебано сереа пред една година како „име на држава“ е илузија, „држава е илузија, нации се илузија и секој треба да се бори против тие илузии. Само класиниот конфликт е реалност.“

Поентата е дека има подлабоки слоеви у целиов муабет. Марксистите од Левица, го сметаат Заев за алатка на западниот капитализам, орудие на Америте и све тоа... Они суштински се против ЕУ, НАТО и сите тие бакрачи, пошто све тоа е „машинеријата на капитализмот што го гуши обичниот пролетер“. Ова сега што го прават, е обид да го турнат Заев, без разлика на тоа дали стварно веруваат или не у све ова. Заев е стварно гомнар и треба да го јаде, ама ја иам проблеми со фанатици ко Левица.
Како работи светската економија, политика и све тоа, поминува низ некои многу ружни леќи и завршуе со главна цел која е „туркање на капитализмот“. Тоа се истите идиоти што ја отследуваа Грајмс пошто се фатила со Илон Маск (рака на капитализмот), што оставаат логоа „капитализам + насилство = фашизам“, што се солидаризираат со браќата и сестри работници у С. Кореја. Моментално, у геополитичката ситуација во која се наоѓа Македонија, не е баш разумно да им се допушта моќ на идиоти у заблуда ко нив. Не може некој што до вчера бил програмерче што не знае кај е Русија на мапа, у рок од една година, баснословно да објаснува за геополитичките текови у Македонија и светот, пошто ја прочитал „Капитал“ и изглеал неколку курсчиња на интернет за политика/економија.

Од друга страна, ко опозиција се закон. Фанатично и агресивно ќе ја серат секоја власт, што ќе ја држи моменталната власт под узди.

Ама најбољи ми се вмровциве што ја сакаат „Левица“ и тие што ја плукаат левица ги нарекуваат „комуњарчиња“. За нив има посебно место у пеколот.

Последно уредено:
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
' levite' se tolku prozirni komunjari da i slep ako si na kilometar ke im ja vidis pionerskata kapicka so zastitniot znak na tikvite.
samo ne znaeme koj od sds gardata go drzi svirceto za povik.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
Мене кај Левица не ме напиња тоа што мрчат за моменталната власт, тоа е супер - впрочем секој што е опозиција треба да го прави тоа. Само така ќе се намалува можноста говнарите што се владејачка партија, да почнат да ја злоупотребуваат моќта.
Ок е и тоа што се трета опција, за да се намали поларизираноста на моќта.

Проблемот кај Левица е што се дволични говнари.
До вчера, паламудеа како вмровците го лажат народот со небитни концепти како „национален идентитет, име и сите други зла кои се резултат на национал=шовинизмот“. Тие Дексо, Муратовски и сличните бљувотини, трубеа и трубат на глас како класната борба е единствена реална борба, како нациите се илузија со која раката на капитализмот, ја држи работничката класа под контрола... И све тоа супер, ама наеднаш преку ноќ, они почнаа да се грижат за името и неговата промена со мега дебилни оправдувања како „борба против националистите у Грција“, „слободарско право на самоопределување“ и слични ад хокови, за на крај „противењето против менувањето на името“, да е „антинационалистичко“ по природа. Жими куров, антинационалистичко по природа. Посебно не кога ебано сереа пред една година како „име на држава“ е илузија, „држава е илузија, нации се илузија и секој треба да се бори против тие илузии. Само класиниот конфликт е реалност.“

Поентата е дека има подлабоки слоеви у целиов муабет. Марксистите од Левица, го сметаат Заев за алатка на западниот капитализам, орудие на Америте и све тоа... Они суштински се против ЕУ, НАТО и сите тие бакрачи, пошто све тоа е „машинеријата на капитализмот што го гуши обичниот пролетер“. Ова сега што го прават, е обид да го турнат Заев, без разлика на тоа дали стварно веруваат или не у све ова. Заев е стварно гомнар и треба да го јаде, ама ја иам проблеми со фанатици ко Левица.
Како работи светската економија, политика и све тоа, поминува низ некои многу ружни леќи и завршуе со главна цел која е „туркање на капитализмот“. Тоа се истите идиоти што ја отследуваа Грајмс пошто се фатила со Илон Маск (рака на капитализмот), што оставаат логоа „капитализам + насилство = фашизам“, што се солидаризираат со браќата и сестри работници у С. Кореја. Моментално, у геополитичката ситуација во која се наоѓа Македонија, не е баш разумно да им се допушта моќ на идиоти у заблуда ко нив. Не може некој што до вчера бил програмерче што не знае кај е Русија на мапа, у рок од една година, баснословно да објаснува за геополитичките текови у Македонија и светот, пошто ја прочитал „Капитал“ и изглеал неколку курсчиња на интернет за политика/економија.

Од друга страна, ко опозиција се закон. Фанатично и агресивно ќе ја серат секоја власт, што ќе ја држи моменталната власт под узди.

Ама најбољи ми се вмровциве што ја сакаат „Левица“ и тие што ја плукаат левица ги нарекуваат „комуњарчиња“. За нив има посебно место у пеколот.
da bese nacitan kako sto tvrdis, kje procitase deka pravoto na samoopredeluvanje e neprikosnoveno za levicarite. ama toa ne se vklopuva so tvojata pred zamisla za levica, pa udri na karta `nacionalisti` :D
fanatici kako Levica? :D
vo makedonija partiski izbori se resavaat so kalashnjikovi, ama levica bile fanatici :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom