Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 мај 2018
Мислења
57
Поени од реакции
13
Член од
8 март 2018
Мислења
6
Поени од реакции
0
Акo oдиш преку aмбaсaдa мoжеш пo телефoн дa зaкaжеш кoгa ке те прaшaaт дaли имaш прoизхoд кaжи им декa имaш aмa aкo ти зaкaжaт интервју зa некoј си дaтум a дo тoгaш не ти излезе прoизхoдoт немa дa те примaт нa интервју
a za kolku vreme obicno izleguva proishodot?

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
a za kolku vreme obicno izleguva proishodot?
Пa другaркa дa ти кaжaм прaвo гoдинa и еден месец кaкo предaлa сеуште не и е гoтoв,и тoa рaчунaј нејзе не јa фaти тoa електрoнски дa зaкaжеш штo вaжи у мoментoв.Сеa требa електрoнски првo дa зaкaжеш, пa дa пoднесеш пa дa чекaш дa биде гoтoв[DOUBLEPOST=1526663040][/DOUBLEPOST]
Со родител бугарин 99%..
Испaднa 100%

Последно уредено:

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
A kako ti dade da zakazes termin koga si preku ambadsda? Ili ti samiot pisa vo Sofija da go podignes?
Koga ja potpolnuvas molbata ima pole vo koe sto se izjasnuvas kade sakas da go podignes ukazot. I jas bev na intervju vo ambasada Sk, ama pisav deka sakam da go podignam vo Sofija (odnosno mi pisaa tie sto mi ja popolnuvaa molbata). Inace rano e za mene, jas na intervju bev juli 2017.

Член од
9 јануари 2015
Мислења
173
Поени од реакции
131
Togas bese na intervju a od koga se vodese so brojceto koj.mesec bidejki i jas sum.septemvri 15415 brojce 2016 god a uste nisto zaglaven i preku kogo podnese za pasos tatko,dedo ili pozz
Obrazuvana prepiska : 24.11.2016
Sam si ja brkav rabotata ne sum baral posrednici.[DOUBLEPOST=1526691864][/DOUBLEPOST]
Koga ja potpolnuvas molbata ima pole vo koe sto se izjasnuvas kade sakas da go podignes ukazot. I jas bev na intervju vo ambasada Sk, ama pisav deka sakam da go podignam vo Sofija (odnosno mi pisaa tie sto mi ja popolnuvaa molbata). Inace rano e za mene, jas na intervju bev juli 2017.
Vo Sofija sum non-stop zatoa vo Sofija izbrav da si go zemam Ukazot[DOUBLEPOST=1526691931][/DOUBLEPOST]
Колку време чекаше указ? Честиткии
3 meseci cekav za potpis :)

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Da prassam nesto stariot dokument ne mi go zedoa samo zaverka i go vratia nazat na intervju sum januar 2019 dali kw mi go pobaraat originalot vo sofija pak ili ke zavrsi rabota kopijata

Член од
13 април 2018
Мислења
79
Поени од реакции
38
Da prassam nesto stariot dokument ne mi go zedoa samo zaverka i go vratia nazat na intervju sum januar 2019 dali kw mi go pobaraat originalot vo sofija pak ili ke zavrsi rabota kopijata
Na interju to kogaa ke odess dostavii go stariot dokument orginal.. Akoo samo si so kopijaa ke te stavat na dopolnitelnaa i ke zaglavis u mesto samo..

Член од
27 јуни 2016
Мислења
16
Поени од реакции
9
Дечки скоро година ипол ми стои

Проверка от Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Првин имав поминато се, остана само потпис од вицепрезидента и тогаш се врати на ова и вака е веќе поише од година. Прашував по луѓе дали треба екстра документи, дали нешто фали, сите дигат рамиња и ми велат оти само требало да се чека.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom