Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.591
Поени од реакции
22.312
Aj toa Ilindenska Makedonija sto e glupo ama jasno bese deka za nadvoresna komunikacija ke ima pridobivka ako sakame da dojdeme do nekoje resenije. A sto e so drugite aspekti, posebno ustavot ili nacionalnosta i jazikot? Sve mi mirisa ke bideme Ilindenci na kraj i ke zboruvame Ilindenski? Samo se prasuvam koj e genijot sto mu teknalo ova? Mora da e nekoj nas oti Grcite uzivaat na Vardarska kako prefix (demek Vardarska banovina). Izgleda nekoj nas go zel toj predlog pa zede poran istoriski moment za da ne napravi malce postara kako drzava. Ako e taka oti ne Samoilova ili Aleksandrova Makedonija ili Filipova Makedonija? Mislam toa bi bilo ekstra resenije, ili ne? Sto umovi pregovaraat za imeto toa e cudo nevideno.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Дебакл можеби за тие што веруваат во дедо мраз и владеење на правото за сите.
Очекувана и исправна одлука. Посебно што во МКД никој не одговараше за нивниот излез од територијава :D
Таман почната е сезоната во Грција, па ќе си уживаат со тешко заработените илјадници евра. Милионите потрошиле на адвокати и судии (y) .
Jaко е ова. Парите кои ги кркнаа од нас, отидоа на крај кај Грците у џеб.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Aj toa Ilindenska Makedonija sto e glupo ama jasno bese deka za nadvoresna komunikacija ke ima pridobivka ako sakame da dojdeme do nekoje resenije. A sto e so drugite aspekti, posebno ustavot ili nacionalnosta i jazikot? Sve mi mirisa ke bideme Ilindenci na kraj i ke zboruvame Ilindenski? Samo se prasuvam koj e genijot sto mu teknalo ova? Mora da e nekoj nas oti Grcite uzivaat na Vardarska kako prefix (demek Vardarska banovina). Izgleda nekoj nas go zel toj predlog pa zede poran istoriski moment za da ne napravi malce postara kako drzava. Ako e taka oti ne Samoilova ili Aleksandrova Makedonija ili Filipova Makedonija? Mislam toa bi bilo ekstra resenije, ili ne? Sto umovi pregovaraat za imeto toa e cudo nevideno.
Ја не разбирам како Албанците би се сложиле државата да има име според христијански празник/светец.

B

Bafra

Гостин
се сложувам со другиот дел, само кажи како е исправна одлуката?
https://www.24.mk/amnestijata-na-gjorge-ivanov-gi-„spasi“-od-ekstradicija-grujevski-i-boshkoski

главниот аргумент на грчкиот Врховен суд за да не ги екстрадира во Македонија била амнестијата која ја направи претседателот Ѓорге Иванов пред две години. Во листата амнестирани беа 57мина а меѓу нив и Грујевски и Бошкоски. Тамошниот суд одлучил дека еднаш донесена одлука за амнестија не може да биде повлечена.

А по мене е исправна, штом си излегле од територијава (не држава, оти држава е каде владее правото :D ) без проблем, никој не одговара, сметки не им се блокирани, имот не им е запленет значи се чисти како солза :P

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.768
Поени од реакции
1.161
Илинденска Македонија
Охридско-Рамковна Македонија
Пржинска Македонија
Македонија Жан-Моне
Асномска Македонија
Чентова Македонија
Титова Македонија
Колишевска Македонија
Кирова Македонија ... ... ...
Од 2001 за жал живееме во Охридско-рамковна Македонија, иако некој сака да го негира тоа сепак реалноста е таа. Сето она што не го добија на сила го добија по мирен пат.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.659
Поени од реакции
88.493
И

Име И Презиме

Гостин
:oftopik:

Саше политико (мактел) = Зоран Божиновски (буре весник)

T

Terroir

Гостин
Прегледај го приврзокот 190862

Муртински Кофи Анан, драги Илинденци
Пушењето му е пуштено на најјако поготово после https://www.slobodenpecat.mk/vesti/monstruozno-sashe-politiko-go-obvini-sopstvenikot-na-ohrid-skaj-deka-gi-renta-svoite-kerki/
Да бевме нормална држава до сега ќе беше во притвор али гласен беше додека беа опозиција, Заев на профилна фб слика, пушење 24/7 и ќе нема мака

Искрено не знам како овој издржал овој Сашо да не отиде во Скопје и на лице место да го унакази..

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Мнoгу ме интересирa Шкoнoите штo ке смислaт сегa.Претхoднo кoгa се препирaвме зa Алексaндaр Мaкедoнски сo Грците,oнoј Али Амети зa кoј пoстoи дoкумент вo Швaјцaријa декa е бoлен oд Шизoфренијa,сaм си јa пoтврди дијaгнoзaтa кoгa преку изјaвa пресече декa не бил ни Грк ни Мaкедoнец туку Албaнец.:pos:Кизнaе штo пиздaријa ке смислaт зa иметo

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom