Велиш? Ти личи ова на шега?
Кажи каков добродетел бил, штом толку многу му се восхитувате.
Avenger бил, одмазда правил за првите балкански војни, и сега?[DOUBLEPOST=1526624742][/DOUBLEPOST]
Еве ми и потврда за првиот параграф. Дојдовме до стадиумот на селективност и обид за спин. Својствена карактеристика на просечен албанец. Игнорирај ги деловите кои што не ти одат во прилог, извртија поентата и однесија дискусијата вон тема. На крај прогласи победа на твоите ставови врз основа на еден фрагмент од целината.
Ти реков и предходно, немам информации за настанот, не велам оти не си во право и не невлегувам повеќе. Еве имаш членови кои што се повеќе запознати со тој дел од историјата, спори и докажувај се со нив, додека го игнорираш остатокот од она што ти го зборувам. Ти поставив еден куп прашања и зачнав теми на кои што не добив никаков одговор. Тоа доволно зборува.
Не значи ако е долг постот дека е аргументиран. извини ама не можам освен со потсмев да оговарам на твоите тврдења, разбирам дека имаш такво мислење и ти верувам.
Во 21 век, време во кое живееме во божемна демократија вие живеете во продолжение на тие настани кои се одвивале пред 100 години, тој тренд кај вас не е запрен. Смилковско е само еден пример од низата кои што ги потврдуваат овие работи.
Ова е аргумент?
А кога станува збор за албанската олигархија и криминал, богами тоа е опсежна тема, уште една која не оди во прилог на твоите неаргументирани ставови за безгрешноста и невиноста на албанското малцинство и политичари.
2001 направивте војна за наводни права, за образовни установи на албански јазик. Баш ме интересира каква разлика тоа направи во секојдневието на просечниот албанец, во кои сегменти тој напредна откако ги доби тие права а наводно ги немаше пред 2001.
Јас ти побарав да именуваш олигарк албанец а ти еве што си напишал. WTF?
Јас и мнозинството еве не гледаме разлика
Нормално не гледаш разлика, ти кажав јас во подрум си бил и пред и после 2001.
Нели ДУИ заедно со Али е во коалиција со секоја власт од 2001 па наваму. Денес имаме судски постапки кои се водат за криминал во државните структури. Се правеа незаконски бизниси, се местеа тендери, избори...дали ти мислиш дека албанскиот владеачки блок беше имун на овие работи, почнувајќи од 2001 па наваму? И дека за тој временски период немаше поединци од албанскиот владеачка елита, бизниси кои беа поврзани со албанскиот дел од власта и на тој начин се стекнале на незаконски начин со лична корист.
Тоа е незибежно со гаранција. Тоа што Али и компанија ги нема на снимките е веројатно политички договор измеѓу ДУИ и СДС.
Албанската партија на власт било кој да е, е толку успешна или криминална колку е македонската партија.[DOUBLEPOST=1526625284][/DOUBLEPOST]
Добро бе Пуно ти стварно мислиш дека се буневме против отварање на универзитет на албански јазик зошто не сакавме на мајчин да учите?
Да.
Не бе другар ние знаевме дека ако тоа се случи немаше да застаните до таму.Еве дојде време македонецот вработен во администрација ако не знае албански казни да крка.Е затоа паднаа човечки жртви за да се заштитиме а не да ви наметнуваме наши правила.
А зошто јас да знам македонски?
Колку џамии имаат градежни дозволи?Дали звучниците од минарињата ја имаат надминато законски дозволената гласност?
Ај пак ние криви.Пејте си колку сакате и каде сакате кога нема држава да ги испердаши со казни.
ТОа ми е поентата, државата е крива што дозволи исламот да процуте во Македонија, зошто таму на почеток не забранивте минариња, езан и не знам што, за да не побараме уште, како со универзитетот де. Ама не, знаеме што била целта отсекогаш, ниту еден хоџа не е затворен за проповедање радикализам и вера несвоствена за балканот, ама учители и професори имаш стотици, што мислиш зошто?