Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
почетокот јуни имав интер.2017 инаку пред ова беше "заинтересирани институции бла бла" така стоеше 12 месеци.[DOUBLEPOST=1526511405][/DOUBLEPOST]
тие што се окулу амб.скопје за посредување на подавање документи,преводи,легализации и др.за колку колат кој е најефтин таму!??
Јас на интервју бев 12.12.2017 а уште ми стои ова:
Образувана преписка N:14ххх/2017/12.12.2017 г. Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.

Член од
21 октомври 2017
Мислења
252
Поени од реакции
277
BG ne izdava drzavjanstva ako nemas bugarin roditel ili star dokument od baba dedo pradedo prababa .se e prevara samo ke ve setat 4-5 godini i na kraj JOTOVA ke presudi.

Член од
2 мај 2018
Мислења
136
Поени од реакции
142
BG ne izdava drzavjanstva ako nemas bugarin roditel ili star dokument od baba dedo pradedo prababa .se e prevara samo ke ve setat 4-5 godini i na kraj JOTOVA ke presudi.
JAS DEKA IMAM SVRSIV RABOTA , A GI GLEDAM PRED MOI OCI KAKO SI ZAMINUVAAT DA SI GI ZEMAT PASOVCINATA , NE SE SLOZUVAM SO VAS NEE BAS TAKA ....PRICINATA NE JA ZNAM KOJAE

Член од
17 мај 2018
Мислења
4
Поени од реакции
1
Dali nekoj znae so se desava so 2014 bev na intervju vo bitola vo konzulat statusos mi ee doponitelni dokumenti odnesov od zdruzenieto od strumica dokument I nemat nisto dali nekoj znae sto se desava ili nekoe mislenje da kazit

Член од
17 мај 2018
Мислења
7
Поени од реакции
1
denes promena

Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
avgust 2016 intervju vo Skopje .Dokumti od roditel .
pozz i kaj site shto pobrzo da bide :D[/QUOTEC
denes promena

Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
pozz i kaj site shto pobrzo da bide :D

Честитки! :)
Дали беше на проверка од Вицепрезидента и доколку си бил колку чекаше?

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
ne pamtam ceni, ne sakam da reklamiram nikoj. jas bev kaj toj ljupco odma sto e do vlezot za podavanje dokumenti. isto taka on mi pravese dokumenti i za D viza, osiguruvanje prevodi i drugi raboti i mi zema 2300denari. ako sakas pisimi pp ke ti pratam brojce pa slusni se vo vrska so cenite.
абе ти пиши па кој како сака нека оди кај сака со глата во ѕид у ѕид,никој не е присилен на ништо...

Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
абе ти пиши па кој како сака нека оди кај сака со глата во ѕид у ѕид,никој не е присилен на ништо...
neznam dali e vo red da se postiraat broevi ali sepak ljupco go raboti toa, i na kraj krevi sekoi moze da go najde do ambasada ama ete da se zastedi na vreme koi saka moze da se javi da go prasa za ceni i prevod i za polnomosno i za bg pasos preku ambasada. ako smetate deka ne e vo red sto ke ja postiram vizitka od nego ke ja izbrisam ili admin neka ja izbrise. received_1237659212921464.jpeg

Член од
7 март 2018
Мислења
103
Поени од реакции
80
Mene preku brat mi izleze ukaz ima dosta slucaevi sto gi znam drugari moj preku brat gi odbija ne znam sto e rab.sve mislim deka e poveke srekja iskreno

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Dali dokument za ne osuduvanost od BG moze da se prevede kaj makedonski ovlasten preveduvac i da se legalizira kaj nas notar. I dali ke bide priznaen vo Germanija oti e so prevod od makedonski notar. Fala mnogu na odgovorot

Последно уредено:
Член од
2 мај 2018
Мислења
30
Поени од реакции
24
denes promena

pozz i kaj site shto pobrzo da bide :D
Јас сум ноември 2016. На проверка сум кај вицето. Дали беше и ти на Проверка кај вицето и колку долго беше. Значи сега го работат август 2016. Добро фала за информација и со среќа нека ти е

Член од
6 мај 2018
Мислења
57
Поени од реакции
13
Јас сум ноември 2016. На проверка сум кај вицето. Дали беше и ти на Проверка кај вицето и колку долго беше. Значи сега го работат август 2016. Добро фала за информација и со среќа нека ти е
Nema drugar redoslet toa ovde gledam jas sum septemvri 2016 god a uste sum za soglasnost od soveto po grazdanstvo 4 meseci nisto nese.menuvaa takaa daa na koj kako mu e srekjataa :-(

Член од
17 март 2018
Мислења
50
Поени од реакции
35
Кога ти се смени од положително во указ или проверка и колку време беше на положително? Дека јас сум октомври 2016 и уште сум положително

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom