Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 ноември 2017
Мислења
64
Поени од реакции
25
Luge sto se desava... Bev na poloziteno od 2 fevruari do 2 maj..na 2 maj imav status deka mi e potpisan ukaz se javuvam vo ambasadata vo bt i mi vikat siatemska greska i uste istiot den 3 maj me stavat na proverka od viceprezident pa se denes mi se menva statusot deka mi e pak potpisan ukazotu. Se nadevam deka ii ovaj pat ne e sistemska greska... Samo cudno miiii so bev samo dve nedeli na proverka odo viceprezident a tuka site vikaat najmalku 3 meseci se so toj statuss. Samo da ne e pak sistemska greskaaa....
Koga ke go potpisat ukaz trebe vreme da se isprati i da stigne vo konzulat.Vo kozulat aber nemae se do deka ne im stigne papir po diplomatska posta.Taka da oni nemozat da znaet a e greska vo sistemot[DOUBLEPOST=1526446551][/DOUBLEPOST]
"По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство" има ли некој да ми каже колку се чека со овој статус...
Kakov status imase pred ovoj,kua godina si?

Член од
24 мај 2015
Мислења
400
Поени од реакции
281
"По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство" има ли некој да ми каже колку се чека со овој статус...
Na intervju koga bese?

Член од
23 мај 2017
Мислења
53
Поени од реакции
26
Јас бев 8-9 месеци на финална,па на положителна точно 3 месеци и сега на проверка од 2 Мај

Sent from my X6pro using Tapatalk

Altair75

MasterAssassin
Член од
7 ноември 2017
Мислења
699
Поени од реакции
3.936
Jas bev 8... kaj sekoj razlicno, zavisi od periodot sto ke te fati. Letoto ne rabotat 1 mesec mos i poveke, bozik, nova godina, ne daj boze predvremeni izbori ... Jas bev od juni 2017 do fevruari 2018, pa polozitelno 3 meseci i od maj na proverka. E sega ako ne fatat pa letni odmori, do septemvri-noemvri ke si cekame....

• Ми се допаѓа
Reactions: vik
Член од
13 јуни 2017
Мислења
10
Поени од реакции
15
denes promena

Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
avgust 2016 intervju vo Skopje .Dokumti od roditel .
pozz i kaj site shto pobrzo da bide :D

Член од
7 март 2018
Мислења
103
Поени од реакции
80
Dali nekoj znae kolku kosta sega posle ukaz ADRESA.MAT.BROJ U OPSTINA PASOS USTE KOLKU KE FATI FALA NA SITE ZA POMOS UBAV DEN

Член од
6 мај 2018
Мислења
57
Поени од реакции
13
denes promena

Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Скопие-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
avgust 2016 intervju vo Skopje .Dokumti od roditel .
pozz i kaj site shto pobrzo da bide :D
Kolku vreme cekase potpis od viceprezidenta i so srekja natamu ![DOUBLEPOST=1526460429][/DOUBLEPOST]
Kolku vreme cekase potpis od viceprezidenta i so srekja natamu !
I koe brojce bese bidejki i jas sum preku ambasada sk juni intervju brojce 15415 ?

Член од
7 јуни 2015
Мислења
56
Поени од реакции
86
Ima li rok za kolku vreme treba da se podigne udostoverenieto... Mene mi e pominat mk pasos pa treba da vagam nov sega za da mozam da si go zemam udustoverenieto...

Член од
4 април 2015
Мислења
179
Поени од реакции
251
13 meseci na dopolnitelna so intervju vo fevruari 2016....Ima li kraj na ova mizerija :anco:
Drugar, ja i ti isto terame :( intervju 15 fevruari 2016, na dopolnitelna od april 2017. Rok za dopolnitelni dokumenti 02 fev 2018, originali dostaveni dek 2017. Mislam deka nemaat cepnato ni eden od tie eden kup sto se staveni na dopolnitelna. Aman vise

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom