Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 мај 2018
Мислења
57
Поени од реакции
13
Imali nekoj odovde da bil preku ambasada skopje 2016 godina septemvri,oktomvri a ovie denovi nesto da mu se ima promenetoo ?

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Дали на некој од статус Проверка от Вицепрезидента му е вратен статусот на финален експертен преглед?
Се распрашав дали е можно да нѐ вратат на друг статус, ми кажаа дека не. Но кога се носат дополнителни документи минуваш низ сите проверки како да аплицираш повторно затоа ние од лани што не ставија на проверка од вицепрезидентот а им доставивме документи одкако нѐ ставија на тој статус се нема променето ништо. Да скратам, година до година ипол требало да помине за промена откако ќе доставиш дополнителни документи (небитно дали само оригиналот врз чија основа си добил произход или плус ќе додаваш за да докажеш дека имаш старо бугарско потекло). Е сега како што работат со брзината на желките, ќе чекаме и повеќе од година или година ипол.

Член од
8 март 2018
Мислења
6
Поени од реакции
0
Podnesov dokumenti za proishod pocetok na april....me interesira za kolku vreme ke izleze proishodot i dali mora da zakazam intervju otkako ke go zemam proishodot ili moze i sega da zakazam.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Podnesov dokumenti za proishod pocetok na april....me interesira za kolku vreme ke izleze proishodot i dali mora da zakazam intervju otkako ke go zemam proishodot ili moze i sega da zakazam.
Акo oдиш преку aмбaсaдa мoжеш пo телефoн дa зaкaжеш кoгa ке те прaшaaт дaли имaш прoизхoд кaжи им декa имaш aмa aкo ти зaкaжaт интервју зa некoј си дaтум a дo тoгaш не ти излезе прoизхoдoт немa дa те примaт нa интервју

Член од
23 септември 2013
Мислења
23
Поени од реакции
22
Страната за проверка нешто не им работи?

Член од
27 ноември 2017
Мислења
64
Поени од реакции
25
Дали на некој од статус Проверка от Вицепрезидента му е вратен статусот на финален експертен преглед?
Mene i uste na eden poznanik.Nemu posle 20 meseci,men posle 11 meseci. Nie behme na cekane ukaz,ne behme na proverka.

vik

Член од
12 март 2007
Мислења
47
Поени од реакции
86
Zdr samo za info vcera se smeni statusot :po prepiskata pretstoi da se izvrsi finalen ekspertski pregled pred da bide razgledan od sovetot za grazdanstvo.intervju april 2017 preku bg ambasada vo skopje e sega gledam na forumot se pisuva deka trebalo orginali dokumenti da se dostavat koga podnesuvav orginalot voena kniska mi go vratija imav kopija zaverena kaj sudski preveduvac i so taa pomina.dali ke treba da im se dostavi orginal po noviot zakon ako ima nekoj info neka kaze poz.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Zdr samo za info vcera se smeni statusot :po prepiskata pretstoi da se izvrsi finalen ekspertski pregled pred da bide razgledan od sovetot za grazdanstvo.intervju april 2017 preku bg ambasada vo skopje e sega gledam na forumot se pisuva deka trebalo orginali dokumenti da se dostavat koga podnesuvav orginalot voena kniska mi go vratija imav kopija zaverena kaj sudski preveduvac i so taa pomina.dali ke treba da im se dostavi orginal po noviot zakon ako ima nekoj info neka kaze poz.
Oднеси јa зa дa бидеш пoсигурен декa ке ти oдoбрaт,aмa времетo штo ке гo зaгубиш aкo oдиш нa прoверки немa дa гo нaдoместиш сo тoa штo ке oднесеш oргинaл дури сегa.Сите штo ке oдите дoпрвa нa интервју предaвaјте нoсете oргинaли и штo требa и штo не требa oд дoкумент.

Последно уредено:
Член од
6 мај 2018
Мислења
57
Поени од реакции
13
Sto se slucuva so stranata za proverka koga vneses pinot i brojceto nisto ne izleguvaa samo vrtii dali i kaj vas se istoto slucuvaa ?

maac

evil scientist
Член од
10 март 2010
Мислења
134
Поени од реакции
61
Вергла у место странава за проверка :roker:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop