Патување во Египет

• Креатор на темата Креатор на темата Themacedon
  • Време на започнување Време на започнување

Themacedon

ViXa
Член од
16 август 2009
Мислења
154
Поени од реакции
75
Здраво другари и другарки... би сакал да патувам летово во Египет, ама според се ова што истражував, уште не е безбедно за оатување...па ме интересиеа ако има некој некоја информација за патување за таму. Дали некој е бил во Каиро, да ги види пирамидите и слично..споделете искуства.

Најубаво ти е сега да одиш. Ради што не е стабилна состојбата, цените се премногу ниски. Сега јес да ако си толкав баксуз ризикуваш пустински пирати да те киднапираат, ама ако испадне се во ред, Египет за багатела цена ќе го видиш.

Лето и Каиро/Пустина не идат заедно, ќе колабираш.
Ќе ти се одмили и пирамиди и се.

Ако сакаш ем sighseeing ем плажи иди мај/септември

се убаво, ама сеа иам одмор...а гледам температурата е 25-38c со 78% влажност на воздух...што и не е така многу...во дубаи бев мај лани и беше 57степени

Preku koja agencija planiras da odis? pusti link?

не планирам да одам преку агенција... преку booking.com, а летот преку Turkish Airlines

ok, ako otides ovoj period, pisi na temava kako si pominal i dali e mirno

не планирам да одам преку агенција... преку booking.com, а летот преку Turkish Airlines

Провери и низ агенциите, имаат оваа година чартер земено би требало да имат пониски пакетни цени ;)

da, da imaat dosta niski ceni, zatoa nemozam da najdam matematika, egipet kolku ostrovive vo grcija izleguva, dali navistina ne e bezbedno ili neznam sto e
planiram da odam so decava, zatoa i prasuvam kakva e situacijata so drzavata, dali ima alah abkar...ili mirno e

Ја не би идел у муслиманска земја денес, освен ако не морам.
У Египет посебно.

преку агенциите нема во каиро кај што се пирамидите...хургада има...јас резервирав хотел со 5 звезди и појадок за 450$ за 2ца...летот преку агенциите само беше 550евра, јас преку туркиш го платив 540$..според јутуб е безбедно...од овие царевите од ЦИА викаат дека сега после изборите е безбедно

Едни пријатели со мало дете беа пред еден месец и состојбата таму си е најнормална.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

јас пратив е-маил до македонската амбасада денес..и ми рекоа дека ги подржуваат сите информации дадени од другите амбасади и дека е "High risk to travel" во овој период од годината...па одложувам нема да одам и да се ставам во непотребен ризик..

фала на сите за помошта..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom