Таман со двојазичноста, да не се мачи со окупаторскиот македонски јазик (ако остане македонски).[DOUBLEPOST=1526111488][/DOUBLEPOST]ете сепак Хоџа ке се повлечел од советничката улога, ќе работел кај вицето, ќе се преселел во Струмица со семејството.
Така е. Заев дојде... и го реши. Нема „трте-мрте“. Законите за секого. Ако не можеш по закон, вработи го.[DOUBLEPOST=1526111713][/DOUBLEPOST]Нема везе, рече кај Мијалков у Чешка ќе идел да работи без пари затоа што го тинтрале сиве овие години неговото царување у Танушевци.
Мислиш на локалните? Многу артилерија се употреби против Груевски. Секако, од дома тоа не е можно.е што му напраил народот на Грујо?
Истото што и на Бранко - ништо.
Губење избори после све што политичарте и прават на Македонија е многу добра зделка за нив.
Ѓорѓи, зошто ти не го сакаш Заев? И тој како Стевче и Коце бар на село има видено работа...Треба да ги поканат и другите.[DOUBLEPOST=1526109568][/DOUBLEPOST]
Не заборавај дека народот Заев на изборите го стави на одличното второ место, според гласови и поддршка. Нешто/некој друг го стави на власт. А тој ветуваше оставка ако изгуби на избори. Сега молчи... лажго. Јас ако нешто ветам нема сила да ме натера на друго. Можеби... закани по живот, на семејство... Ама вака по 3 пати на ден да лажам... никако.
Каде се бунел народот?Леееј, го ставаат Хоџа за советник на Заев, народ се буни, овие ич не им чуе да го тргнат. Вадат америчка амбасада едно соопштение за командантов, одма наредна ден се повлекол со образложение дека имал притисок од јавноста...Мдаааааа, притисок од јавноста, ради тоа ќе се откажел од 600 евра плата месечно.
Добро де овој Заев пред да оди да моча, се јавува кај Бејли да бара дозвола? Боооо уште работат како што други ќе им кажат, да се немало свое јас. ПУ бре, поважно им е да им удоволат на амбасадите во земјава, отколку на народот што ги гласал.
Пешковци, кое дно од луѓе и партија.
Остај се, такво нешто до сега немавме видено во земјава.Добро де овој Заев пред да оди да моча, се јавува кај Бејли да бара дозвола? Боооо уште работат како што други ќе им кажат, да се немало свое јас. ПУ бре, поважно им е да им удоволат на амбасадите во земјава, отколку на народот што ги гласал.
.
Јас друго имав пишано,не реплицираш соодветно. Каде сум рекол дека не го сакам Заев, напротив. Смешно ми е како можат луѓето толку ниско да паѓаат, едно денес ветува, до утре не важи. Ни перде, ни срам...Ѓорѓи, зошто ти не го сакаш Заев? И тој како Стевче и Коце бар на село има видено работа...
Прегледај го приврзокот 190537
Како може да заборавиме кога јајцата ни ги потече со муабетите дека Заев не победил на избори, туку паторот. Како не ти здосади јас не знам едно исто да повторуваш како папагал. Подосаден си дури и од сендвичиве есдеесовски што не го вадат Грујо од уста и покрај тоа што веќе 2 и пол години не е премиер.Не заборавај дека народот Заев на изборите го стави на одличното второ место, според гласови и поддршка. Нешто/некој друг го стави на власт. А тој ветуваше оставка ако изгуби на избори. Сега молчи... лажго. Јас ако нешто ветам нема сила да ме натера на друго. Можеби... закани по живот, на семејство... Ама вака по 3 пати на ден да лажам... никако.
Целиот текстГрчка ТА НЕА пишува дека денес е договорено да се потпише меѓународен договор за името, со кој ќе се обврземе на промена на устав во рок од 2 години.
Новото име би било Gorna Makedonija или Nova Makedonija без превод и во ерга омнес.
Наводно ова ќе било обелоденето на 17ти Мај од Заев и Ципрас.
Славоилирски.А народ и јазик? Македонски или ново македонски?
Толку ли е важно кои ќе бидеме и како ќе се викаме, битно во нато ќе влеземе.А народ и јазик? Македонски или ново македонски?