Edna stvar ne mi e jasna kaj bugarskive institucii, praven sistem kurci palci...
Zosto koga veke imaat odredeno koi dokumenti/uslovi se priznavaat kako vazecki za dobivanje na drzavjansto si igraat kurtashak so nas? Zasto me vlecat na intervju, zasto mi davaat proishod... zasto me motaat dve godini u celava procedura ako vekje nemaat namera da izdadat drzavjansto?
Razbiram deka ima gnasa lugje "posrednici" koi lazat i zimaat pari od lugje, preziram takvi lugje, ne lugje... svetov e poln so takvi, toa mi e jasno, ama nemozam da svatam kako bugarskiov sistem si igra kurtashak so nas.
Znam i se iznacitav sekakvi slucaevi i pod kakvi se okolnosti lugje zemale drzavjansto/pasosh, ispagja bukvalno od tepka gi biraat/odobruvaat. Ova ja prai celata situacija neviden falsifikat...
Iskreno epten mi e krivo sto izgubiv 2 g vo ova
toa e samo poradi toa sto dobiv ponuda za rabota vo danska i si pomisliv deka e po ok da vlezam so pasosh na Eu... zatoa sega bi odel isklucivo so work visa varijanta pa zdravje boze za 3g rabota tamu ke mozam da imam Danish passport. Nesto na koe celam cim vise se selam vo taa drzava.
I'm so fucking DONE with this shit.
Nema da ja dovrsham postapkava pa makar i pismo doma da mi pratat deka mi e gotovo drzavjanstoto
DONE, JUST FUCKING DONE!
za site sto uste cekate, vi posakuvam srekja, jas nemozam povekje niz ova... Pozdrav na site.