Фан клуб: РК Пелистер

Член од
23 април 2012
Мислења
420
Поени од реакции
585
Kakva sezona @Tomasino dali si seriozen vo ona sto go pisuvas i da se zavrsi 4 toa e uspeh? Pa posle tolku najavi budzeti igraci od Egipet Crna Gora posle klub ostaven so 11 pobedi i slakanje na Rabotnik od 7 razlika ti ova go smetas za uspeh? Pa Borce Markovski sega da ne e kriv nikoj nema da prezemi odgovornost pojke od sigurno e toa za samo edna godina klubot po koj se plukase deka necini i deka sega "DOJDE ZIVOTOT" go vratija nazad i site nie na tribina mu slukame. Ovaj grad i ova go zasluzuva pred edna godina Rabotnik napravi 10 pati pojak sostav od Pelister ama nie go imavme Kamenica covekot so 3 rala madinja vikal se derel i sho i da pravel gi slakase kako mali deca rabotnik za sega nie da ne znaeme sto e pobeda. Takov lik cela sala go plukase star bil zaostanat vikal se derel sega nie posle site porazi si slukame ikoni mu davame. Koga dojde rece na pres dajte mi 3 godini i ke bidi se kako sho treba po edna go izbrkavme nie na tribina piknati partiski vojnicina kako nisto ne cini a sega DOAJGA ZIVOT nie da dojdime i ke go krenime klubot za na kraj da gubime od koj ke stignime. Zamina Kamenica dojde Aljus so 11 pobedi bil partiski pa go menvat i nego go stavat Borce resenie nivno i nego go memvat idi Petrevski Tome sega i Tome ke go menvame ili sho ke pravime so 20 clenovi vo upraven odbor 15 na platen spisok da tocno za niv DOJDE ZIVOTOT. Ova e najgolemoto dno na rk. Pelister i site go pozdravuvame deka ke bide samo pocetok na Evropskiot Pelister koj idi vo najava od slednata sezona. Plukanje po se dali e dobro ili loso ne e vazno bitno da se pluka. Predhodnite bea site partiski birani a ovie sega se NEZAVISNI I RAKOMETNI STRACNJACI toa e razlikata.
UPRAVA ODI SI OTI VEJKE TI SE IZBROENI DENOVITE BITOLA SAKA SPORT SO USPESI!!!!
12godini majkata mu ja ebavte na klubo sega ti najde da zboras ?
Zboras za kamenica pa najslabio rakomet go igravme so stario gi dobil dvete so rabotnik i so napraj deka gi dobi kaj zavrsivme ti teknuva? Lani rabotnik imaja za cela klsa poslaba ekipa od ova godina na sekoja pozicija se zasilija.
Kolku so pamtam nigde ne izlegoja so izjava deka ke ima golem budzet ova polusezona za trosenje na pari se bese samo od novinari so si izvaja sami brojkata za citanost .
A i da prasam
Rekata teci ili kako ke prajme ???
 
Член од
13 март 2010
Мислења
378
Поени од реакции
480
12godini majkata mu ja ebavte na klubo sega ti najde da zboras ?
Zboras za kamenica pa najslabio rakomet go igravme so stario gi dobil dvete so rabotnik i so napraj deka gi dobi kaj zavrsivme ti teknuva? Lani rabotnik imaja za cela klsa poslaba ekipa od ova godina na sekoja pozicija se zasilija.
Kolku so pamtam nigde ne izlegoja so izjava deka ke ima golem budzet ova polusezona za trosenje na pari se bese samo od novinari so si izvaja sami brojkata za citanost .
A i da prasam
Rekata teci ili kako ke prajme ???
да го чита некој шо не го знај ќе си мислиш до лани Пелистер се бореше со Металург за 2ро место, а не плејаут. :tapp:
 

WilliamTell

Before Zee Germans get here...
Член од
3 март 2013
Мислења
963
Поени од реакции
1.630
Шо ве гледам и вас чудни... Не можи да излези Пискачо и да речи говна бевме ко управа, само една боја на полиците удрив и со едни дресој теравме 3 сезони. Најлесно е новите да речат дека старите крадеа а старите да речат дека новите лажат.
Или шо би се рекло ем фукара ем сики бујук. Место да се скрие негде Тодор Александров и да е жив среќен шо никој кривично не го гони, тој ум продава овде.
Па Спиро Мавровски да излези сега за сите овие е Флорентино Перез иако беше избркан на клоци од клубот.

Да евентуално не ја расипеа калимерата со Аљушо сигурен сум дека немаше вака ко распашана команда да личиме. И јас бев против Аљушо, го критикував од ко изгуби во Радовиш али она како ги наштима после сите проблеми со плати и заминвање на играчи е за респект. Можеби и заслужено си бараше човекот и поголема плата и тој да си одбира играчи.
Вака, си замина Стевче, овие имаат цела зима фудбалче со одење играно со оглед на то дека Борче не можи да има некаков си авторитет на екипата, и на крај Томче доби екипа за по гла да се удира само...
Голем проблем се и тие мегаломански амбиции и непотребни притисоци врз тренерите. Сигурен сум дека и Томче ќе го кренат на клоци ко ќе заврши сезоната, и ќе донесат некој нов муфљуз.
Ај да ние имаме екипа спремна тип топ па да тренерот не го бива ич нека го менват, ама како шо стојат работите Свети Петар да слези нема да му го најди чарето на екипата.
Томче има разбирање во ракометот, добро му одеше со Прилеп иако таму комплетно аматерски функционираа, со проба и во Мароко... Можда треба да му дат можност да истурка две три сезони и да си ги селектира сам играчите без да се мешат од горе.
На крај краева за курац ни е нас и тој Челинџ куп кога ќе испадниме уште второ коло од некои шо вчера почнаа ракомет да играт.

Остајте го тренерот, гледајте долгорочно, не се силете ко Пискачо... Многу ли барам даае?
 
Член од
5 јули 2017
Мислења
139
Поени од реакции
59
Abe gledam i se cudam seuste Todor ovde e za rasprava dajte be lujge ako kradel nekoj javno ime prezime i da si odgovara za toa pred sudovite ovde napikani botovi koi branat nesto sho nemozi da se brani. Picka mu mater na Piskacot i site vo proslata uprava AIR DA NEVIDAT AKO UKRALE NESTO I MORA DA ODGOVARAAT. No po se izgleda ovde se e isto samo DVOJCE GO NEMA t.e deset pati poloso. Nikoj za nisto muva ne go lazi napikani upravni 100 dusi otvoraat Kancelarija 10 pati davaat ikoni brkaat treneri koga sakaat plajkaat sertivikati za fiktivni igraci koi ne se vo Pelister mozi i plata da isplajkaat fiktivno na Egipjanecot i vie ovde Todor pa Todor ako zemate pari za da napajgate ona sho se slucvalo togas opravdano.
Uste ednas KOJ ZEL OD PELISTER DA MU SE ZAPUSTI SE DO 10 KOLENO.
UPRAVA ODI SIIIII!!!!!!!
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.210
Поени од реакции
4.951
Дури не се земат салам играчи, овие само ќе си билдаат статистика над Пелистер и на крај ќе излезат со дупло појак скор на меѓусебни со нас небаре против Вардар играме....
Првото доминација имавме, а второто голот не го видовме....
Очигледно е дека Циле си ги плаќа судиите, без разлика кој суди ептен го сакатат Пелистер.
-Фарук ги гази нашите играчи, од ударот губи свест Чуриќ, паѓа на земја играта не ја прекинват, нема ни санкција за Мемиќ :aplauz: скимката шо ја кладоја на социјалните мрежи нека ја пуштат до ЕХФ и тие нека го проценат стартот.
-Смешни исклучувања на Петров, капак на се беше третото односно црвениот картон за обичен фал, каде само да се застани играта добива 2 минути....
-Нивните пасивни напади беа дупло од оние на Пелистер, односно дури не дај гол Работник.

И Рамбо нека не се заебава нека си носи играчи, нека барат спонзори, не само ја сменаја опремата и излегоја со плачење оти немало топки во клубот, работата моментално е "Писето си ојде, Злате си дојде"...

И не ни треба Европа, готово завршена е сезоната на Пелистер после 4те порази со ред, нема да не залажите со четврто место и аматерскиот Челинџ куп, дајте му го нека си игра Пролет во него и готово, реално 5ти ќе си завршиме и то е то....
И да играме Европа, второ коло стандард испаѓаме, ќе ни падни некој појак и двете утакмици ќе ги изиграме таму во еден ден :popce:
Кога немате амбиции, план и средства за да го нападните второто место на НАЈСЛАБИОТ Металург во последните 10 години, нема шо да збораме појќе....
Повеќе среќа и ПАМЕТ од Септември :цицки:
 
Член од
28 септември 2011
Мислења
696
Поени од реакции
900
NEMa poke celondz , cetvrtiot ehf igra od godina taka da ni treba
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
За малку вчера ем тепани ем :sekcza:.
Ум за нашите како треба да играат во гости, па и дома, без страв и респект кон противникот, како треба да се напрај притисок и врз судии и врз противник.
Ние во гости со послабите екипи ( на хартија) одиме како небаре Барса да сме па победата сама ќе си дојди и после ќе се чудиме, со јаките однапред се предаваме, без никаква желба за надигрување и инает.
Вчера Пролет ни влезе клизачи со двете нозе, шо е сосем нормално и така треба.
Без никаков респект, без страв, така треба да се игра, а и од кај да се плашат?
Караја и по судии, вршеа притисок, ни удрија машки ќотек среде Битола, малку фалеше да не изрезилат.
Не дека ќе беше некое големо изненадување, овај Пелистер од вчера е само заради малку подолгата клупа е за мала нијанса подобар од Пролет, барем на домашен терен, да се играше во Скопје ќе не скинеа пак лесно како на првата утакмица, само заради некоја техничка грешка на Пролет на крај тепавме, и една две скинати топки на Рајчиќ па се отворија неколку контри, инаку да се играше позиционо, ако требаше да напаѓаме на поставена зона се беше можно.
Многу слаба игра во напад, посебно во второ, тотално безидејни и неорганизирани, рацете му се секоја, никаква идеја немавме, се беа шутој од неизградени позиции во второ, насила, под притисок, многу слабо, очајно, без Чуриќ сме пола екипа, Темо е во страшен пад на форма, ама ко ќе се види дека нема кој да му напрај отворена позиција за шут не е ни чудно, пикерите како да не постојат, се е само по средина шуткање од кај шо ќе се стигни, па ако помини помини, не е ни чудно, ко немаме замени
Многу слабо судење, исто како и со Еурофарм, кај ги најдуват овие индијанци не ми е јасно, кој стигна судија стана.:shook:
Авторитет нула, познавање на ракометни правила во минус, му карат в лице и играчи и тренери овие глата ја наведнуват, делегатот изгубен, а знаеше некни Металари да ја прекинва утакмицата ,оти стоел редарот блиску до аут линија, тотално изгубени ликој, му е гајле, си сркат дневници.:tapp:[DOUBLEPOST=1526236595][/DOUBLEPOST]
АПДЕЈТ:

Циле се враќа по 159 пат во Пелистер.
:pos:
 

ilz

Член од
15 октомври 2013
Мислења
4.348
Поени од реакции
3.987
Vardar-Pelister 44:23 :tapp:
 
Член од
24 јуни 2016
Мислења
1.082
Поени од реакции
1.908
За малку вчера ем тепани ем :sekcza:.
Ум за нашите како треба да играат во гости, па и дома, без страв и респект кон противникот, како треба да се напрај притисок и врз судии и врз противник.
Ние во гости со послабите екипи ( на хартија) одиме како небаре Барса да сме па победата сама ќе си дојди и после ќе се чудиме, со јаките однапред се предаваме, без никаква желба за надигрување и инает.
Вчера Пролет ни влезе клизачи со двете нозе, шо е сосем нормално и така треба.
Без никаков респект, без страв, така треба да се игра, а и од кај да се плашат?
Караја и по судии, вршеа притисок, ни удрија машки ќотек среде Битола, малку фалеше да не изрезилат.
Не дека ќе беше некое големо изненадување, овај Пелистер од вчера е само заради малку подолгата клупа е за мала нијанса подобар од Пролет, барем на домашен терен, да се играше во Скопје ќе не скинеа пак лесно како на првата утакмица, само заради некоја техничка грешка на Пролет на крај тепавме, и една две скинати топки на Рајчиќ па се отворија неколку контри, инаку да се играше позиционо, ако требаше да напаѓаме на поставена зона се беше можно.
Многу слаба игра во напад, посебно во второ, тотално безидејни и неорганизирани, рацете му се секоја, никаква идеја немавме, се беа шутој од неизградени позиции во второ, насила, под притисок, многу слабо, очајно, без Чуриќ сме пола екипа, Темо е во страшен пад на форма, ама ко ќе се види дека нема кој да му напрај отворена позиција за шут не е ни чудно, пикерите како да не постојат, се е само по средина шуткање од кај шо ќе се стигни, па ако помини помини, не е ни чудно, ко немаме замени
Многу слабо судење, исто како и со Еурофарм, кај ги најдуват овие индијанци не ми е јасно, кој стигна судија стана.:shook:
Авторитет нула, познавање на ракометни правила во минус, му карат в лице и играчи и тренери овие глата ја наведнуват, делегатот изгубен, а знаеше некни Металари да ја прекинва утакмицата ,оти стоел редарот блиску до аут линија, тотално изгубени ликој, му е гајле, си сркат дневници.:tapp:[DOUBLEPOST=1526236595][/DOUBLEPOST]
АПДЕЈТ:

Циле се враќа по 159 пат во Пелистер.
:pos:
Slusnav I jas nesto deka od esen ke go zema Pelister ke ima nesto spojuvanje...Zapoznaen si podetalno?
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
8.868
Поени од реакции
7.254
Нема да има фузија најверојатно циле влегува во пелистер ама останува и во еурофарм кој ќе биди втор тим на пелистер така нешто некни имало договор ко дошол зајко
 

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.210
Поени од реакции
4.951
Пелистер Еурофарм и Пелистер Еурофарм 1
Две екипи се спомнува да има, првата топ екипа да биди и да се турни официјално Металург и учество во Сеха да се има, а вгодина значително ослабен Вардар ќе се проба колку толку барем да му парираме во Битола, а не вака да губиме по 17 до 25 разлика...
Втората екипа ќе биди нешто слично како шо имаат Вардар Јуниор и Металург 2, во втората екипа ќе играат претежно играчи само од Битола.
Тртлото милум силум барал името на аптеките да седи како име на клубот, највероватно тие ќе раководат со клубот со зет му, битолските легенди ќе бидат само марионети....
 

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.241
Поени од реакции
19.440
Циле, ДАВАЊЕ ПАРИ-РК Пелистер, сериозност, долгорочен проект итн... се работи кои не одат во заедничка формулација.:ban:
И не можат да одат, не се вервање, па макар и излегле и официјално пред сите со заверени изјави на нотар......
Само муабети се мотат, џабе само се замајава рајата со рекла казала муабети.
Кузнеј шо имат праено ко дојде Заев во Битола, море стадиони се ветија, аууу, ауу, на крај мјАУ ќе биди.:tapp:
Двојче левел.....:sekc:
Секоја година иста шема, ко по шаблон, или во случајот кај нас секоја 2 година во мај истите муабети, ГОТОВО Е, ЦИЛЕ ( ќе го земи, ќе го спаси, сака да го спаси, ЌЕ ГО СПАСИ АКО :( му се дај уште некоја парцела/тендер плус).......... И ЗАТОА ШТО:anco:) .........................................РК Пелистер...:tapp:
Со муабети по портали, порталчиња и слични квази новинарски медиуми не се прај екипа.
Екипа се прај со работа, и само со работа, без многу зборање и мрчење, туку со работа и со решавање на проблемите, ако сака и 50 спонзори на хартија нека најдат, ако не се решат проблемите кои го мачат клубот долг период џабе е и Доналд Трамп да го претстават како спонзор.
Ама то е пусто битолско, кабадајлук до максимум, и двете екипи овие неколку сезони фрлија сигурно по 500К ( вторите појќе) и шо се напрај, ништо?
Само инает, кабадајлук, сосила праење тензија и некое си ривалство, а ривалство ни имало ни можи да има помеѓу клуб со толкава историја и армија навивачи зад себе и клуб
И сега ќе си помини пак цело лето во шпекулации, мрчења, договарања, период во кој наместо да се спреми екипа ние ќе чекаме некое порталче да објави вест од типот ГОТОВО Е, РАКОМЕТЕН ЏИН Е НАПРАЕН, па Сеха ќе сме влегвале, готово, ќе не поканеле:pos:,абе немој не ме радуј,
И ќе си помини летото, и на крај пак со крпена екипа, со крпен буџет, тие се парите, пола од проектираниот буџет за 2018 година, 130 кркачи:cool: ( другите се потрошија, нема више), со една постава и ќе си тераме, мртва трка со Пролеќе Тинекс Драгстор.
 

RedBlack

Grof
Член од
28 март 2008
Мислења
4.618
Поени од реакции
2.717
Пелистер Еурофарм и Пелистер Еурофарм 1
Две екипи се спомнува да има, првата топ екипа да биди и да се турни официјално Металург и учество во Сеха да се има, а вгодина значително ослабен Вардар ќе се проба колку толку барем да му парираме во Битола, а не вака да губиме по 17 до 25 разлика...
Втората екипа ќе биди нешто слично како шо имаат Вардар Јуниор и Металург 2, во втората екипа ќе играат претежно играчи само од Битола.
Тртлото милум силум барал името на аптеките да седи како име на клубот, највероватно тие ќе раководат со клубот со зет му, битолските легенди ќе бидат само марионети....
A praviot Pelister sto ke igra dogodina, Challenge ili EHF Cup ?
 

Kajgana Shop

На врв Bottom