I do kade si?Da eve jas !
I do kade si?Da eve jas !
Sofija bevA koga si vnesen vo sistem i kade bese na intervju?
Vnesen sum 20 ti septemvri 2016 skopje ambasadaSofija bev
Веќе погоре имат објаснето за преку родител, многу зависи и тој како го земал оти и тоа потекло го разгледуваат. Дај разберете дека ако сите документи се доставени оригинал и се е како што треба они морат да ви одобрат државјанство, е сега што барат влакно во јајце тоа е точно, затоа убаво напоменав дека најмногу 2 години се чека од интервјуто АКО НЕ ТЕ СТАВАТ НА ДОПОЛНИТЕЛНА. Не ми го вртете муабетот само за да си ги оправдате фрустациитеWOOW ...KOLKU SAKAV DA BESE TAKA EVE SUM TAKOV SLUCAJ SO TATKO POTEKLO , RAZLGLEDANO OD SOVETOT PO GRAZDANSTVO NA DOPOLNITELNA PROVERKA SO ZAPIRKA , OVA LIE FRUSTRACIJA NEGATIVNA ?
Дригар ка чекам 28 месеци и 7 дена па не се жалам , далеку си ти од вадење пасош одмори малку , за почеток проберувај на три месеци така по малку ке се нервираш.ПРИЈАТЕЛ утре е понеделник,всушност веке стана понеделник,точно до денешниов ден јас правам от денот на интервјуто точно 12 ДОЛГИ,МАЧНИ,ИСЦРПУВАЌКИ,НЕИЗВЕСНИ ИДР...МЕСЕЦИ со овој статус,а ако ти го кажам бројот ке видиш дека тие предмене и задмене се веке одамна разгледани,или ме фати ГОЛЕМ малер или сум посебен случај или незнам веке што и да е....
Tolku vreme cekas sig si.ostaven na.dopolnitelna i sig po.moe.mislenje nesi od roditeli ?Дригар ка чекам 28 месеци и 7 дена па не се жалам , далеку си ти од вадење пасош одмори малку , за почеток проберувај на три месеци така по малку ке се нервираш.
јас преку татко , чекам потпис на указ ми се смени од финална пред некоја недела. 14***\2016 , знам дека и на 22***\2016 преку родител се на издавање указ струсот ни се смени во ист ден. На интервју 1 април 2016 во Скопје , а пријателов во јули беше на интервју.Imali nekoj vo grupava da e preku ambasadata od skopje 2016 god i da e po poteklo od tatko i majka i dokade e so pasosot ?
Znaci.ide.i.mojot broj broj jas sum septemvri 15***/2016 a dole vo poleto za preku konzulen pat vnosis le nesto ili samo gore vo poleto brojceto i pinot poz i fala na odgovorot !јас преку татко , чекам потпис на указ ми се смени од финална пред некоја недела. 14***\2016 , знам дека и на 22***\2016 преку родител се на издавање указ струсот ни се смени во ист ден. На интервју 1 април 2016 во Скопје , а пријателов во јули беше на интервју.
Од родител сум брат , не сум ни на дополнителна ни на ништо. И вие тука шо кажувате ме давале од братучеди од тетки од браќа може само да кажувате ништо повеќе. Не се знае како даваат како ке им текне нив така.Tolku vreme cekas sig si.ostaven na.dopolnitelna i sig po.moe.mislenje nesi od roditeli ?
не само бројот со пинZnaci.ide.i.mojot broj broj jas sum septemvri 15***/2016 a dole vo poleto za preku konzulen pat vnosis le nesto ili samo gore vo poleto brojceto i pinot poz i fala na odgovorot !
Znaci gore vo poleto vnesuvas 15**/2016 i dolu vo poleto pinot a dolu za.po konzulen pat nisto ?[DOUBLEPOST=1525764300][/DOUBLEPOST]Од родител сум брат , не сум ни на дополнителна ни на ништо. И вие тука шо кажувате ме давале од братучеди од тетки од браќа може само да кажувате ништо повеќе. Не се знае како даваат како ке им текне нив така.
Зборувам џа тоа што знам.
Еден пријател зема преку втор братучед, еден преку чичко а еден па преку брат не зема.Се е игра на среќа ако имаш среќа ке земеш ако не ке дремеш и ке чекаш и ке пишував по форумов тоа е тоа...[DOUBLEPOST=1525764057][/DOUBLEPOST]
не само бројот со пин
Znaci gore vo poleto vnesuvas 15**/2016 i dolu vo poletopinot adolu za.po konzulen pat nisto ?Од родител сум брат , не сум ни на дополнителна ни на ништо. И вие тука шо кажувате ме давале од братучеди од тетки од браќа може само да кажувате ништо повеќе. Не се знае како даваат како ке им текне нив така.
Зборувам џа тоа што знам.
Еден пријател зема преку втор братучед, еден преку чичко а еден па преку брат не зема.Се е игра на среќа ако имаш среќа ке земеш ако не ке дремеш и ке чекаш и ке пишував по форумов тоа е тоа...[DOUBLEPOST=1525764057][/DOUBLEPOST]
не само бројот со пин
Nema potreba da vregjas i da kazuvas deka nekoj laze, ama ok, sekoj so svoeto nivo na kultura.Абе друже, не гледаш дека лажат ко пци... не верувај на овие што велат дека добиле преку потврди, побргу баба ми ќе добие мензис, а мртва е.
Прочитај си го законот види кој пат ќе ти се отвори, секогаш има излез и начин
dZnaci gore vo poleto vnesuvas 15**/2016 i dolu vo poleto pinot a dolu za.po konzulen pat nisto ?[DOUBLEPOST=1525764300][/DOUBLEPOST]
Znaci gore vo poleto vnesuvas 15**/2016 i dolu vo poletopinot adolu za.po konzulen pat nisto ?
da daZnaci gore vo poleto vnesuvas 15**/2016 i dolu vo poleto pinot a dolu za.po konzulen pat nisto ?[DOUBLEPOST=1525764300][/DOUBLEPOST]
Znaci gore vo poleto vnesuvas 15**/2016 i dolu vo poletopinot adolu za.po konzulen pat nisto ?
татко блгарин а синот на дополнителна?????е нема шанси брат тоа освен ако си одговарал кривично.WOOW ...KOLKU SAKAV DA BESE TAKA EVE SUM TAKOV SLUCAJ SO TATKO POTEKLO , RAZLGLEDANO OD SOVETOT PO GRAZDANSTVO NA DOPOLNITELNA PROVERKA SO ZAPIRKA , OVA LIE FRUSTRACIJA NEGATIVNA ?