Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
S

Supercalifragilistic

Гостин
„Владата не ги дели граѓаните и верувам дека секој може некаде да биде ангажиран во јавните институции ако може да помогне.“ - Зоран Заев, 2018

На толку невработени доктори на науки дома што седат -вработува неписмен учкар, орангутан од планина дојден. И уште пробува да се правда. Копиле ретардирано.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Изјавава (правдањето) на Заев за вработувањето на Хоџа е... абе немам зборови, добро де пичка ти мајчина и ќеркина твоја, ние мислиш ќе паднеме на овие твои дебилни изјави?
Класично мочање врз македонскиот народ, и сите оние припадници кои беа на бојните полиња во 2001. Што не вработи некој од тие луѓе што ја бранеле земјава вошкар еден, го зема овој и ни кажуваш дека заслужил ради тоа што ГО ОСЛОБОДИЛ ТАНУШЕВЦИ, ќерка ти во пичка да ја ослободат и да ја прошират.
Ајде САД нека го земат синот на Бин Ладен и да го стават за безбедност, па ќе лови авиони кои летаат во згради...сепак искусен е и тој.

Ѓубриња бре... ене ја и онаа ороспијана Шеќеринска била во САД, и не сакала да се види со нашиот амбасадор таму, на сите свечености сама одела. Пу ти ебам скубаната кокошка, абе ако не барем надвор не не резилите гојда едни неспособни, абе племето да ви се сотре.
http://www.maktel.mk/News.aspx?id=103064

Еве Саше Пушитико успеа и овој потег да го оправда, американците глупи го отепале Бин Ладен наместо советник да го земат.

И

Име И Презиме

Гостин
После командант Хоџа советник за безбедност, мислам следно Заев и сдсм треба да го предложат Велија Рамковски за гувернер на НБРМ
Повеке би му легнало министерство за земјоделие .

• Ми се допаѓа
Reactions: A__
Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
Само се надевам дека Нетфликс спрема некој документарец за нас од 1991 па се до нашето распаѓање она до тотален колапс и тоаш го пукат у јавност.Сакам да биде у должина као O.J.: Made in America 7h 47min дури би навивал да биде со уште поголема саатница.
И она да изрипам и да речам ТОА Е ТОА!
Ама она склопен до последен детал,изработен,да нема фалинка.

Ајде!

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Нa времетo кoгa шaрените нaпaѓaa и плукaa пo Груевски,сендвичите имaa некoе кaквo тaквo лице дa пишaт нештo вo oдбрaнa нa тaкaнaречениoт режим штo влaдееше цели 11 гoдини,имaше нештo штo нaпрaвил режимoт пa имaa некoј aргумент дa пишaт нештo.Сегa нoвaвa "СЛOБOДАРСКА" влaст зa сaмo еднa гoдинa ги клекнa нa кoленa шaрените,ги oстaви сo гoли рaце дa се брaнaт,aмa еднo ебенo единственo нештo немaaт кaкo aргумент вo нивнa пoлзa дa гукнaт,дa се oдбрaнaт дa дигнaт глaвa.Сегa зиркaaт сaмo штo се пишувa и немaaт штo дa oдгoвoрaт,a oдвреме нa време пo некoи двa трoјцa ментaлнo зaoстaнaти сaмo ке пoтсетaт штo прaвеле Груевски и фaмилијaтa нa времетo.Ех бре дудуци сaмo тoa Зaев ви oстaви сo негoвите делa, дa се брaните сo тoa кaкo билo у нa Грујo времетo.
Нема критична маса се е ок. Иначе имаш и медиумски прак. Јас го почитував Ордановски често знаеше да упати критика на секаде. Сега од кога се отвори таа 1 тв му ја гледав последната емисија од неделата со Блажевска и Муцунски. Темата беше за спорот и преговорите со Грција они цело време Грујо Грујо. Аман до 2010-11 Бранко, Бранко, Бранко, сега Грујо та Грујо. Геро ваков таков ама само тој остана да критикува другиве сите фалат ли фалат мед и млеко.[DOUBLEPOST=1525725129][/DOUBLEPOST]
Повеке би му легнало министерство за земјоделие .
Хехе лежеше еднаш за тоа министерство. Не верувам пак дека ќе го бара.

И

Име И Презиме

Гостин
Нема критична маса се е ок. Иначе имаш и медиумски прак. Јас го почитував Ордановски често знаеше да упати критика на секаде. Сега од кога се отвори таа 1 тв му ја гледав последната емисија од неделата со Блажевска и Муцунски. Темата беше за спорот и преговорите со Грција они цело време Грујо Грујо. Аман до 2010-11 Бранко, Бранко, Бранко, сега Грујо та Грујо. Геро ваков таков ама само тој остана да критикува другиве сите фалат ли фалат мед и млеко.[DOUBLEPOST=1525725129][/DOUBLEPOST]
Хехе лежеше еднаш за тоа министерство. Не верувам пак дека ќе го бара.
Такво копито фали уште у владата, да прави смоки покемон и да носи амерички батачиња со пари наменети од фондови за развој на земјоделието.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Некако многу наивно ми е ова не ми се верува баш. Вмро експресно би се вратило после промената на името зошто да би го кочел Заев. Јас би го залетал уште толку. Додуша и тешко дека ќе дојде до момент Хорхе да го успори бидејќи грците се мислам тврди на ставот за ерга омнес. Кај нив опозицијата ќе им направи карамбол ако не е ерга омнес.И сега прашањето е кој да падне Ципрас или Зајко.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.591
„Владата не ги дели граѓаните и верувам дека секој може некаде да биде ангажиран во јавните институции ако може да помогне.“ - Зоран Заев, 2018
Владата ги дели граѓаните по сите основи кога станува збор за државно вработување. Тогаш во прв план е националната припадност, партиска, верска, роднинските врски, личните интереси, припадноста во одредени кругови на моќ, тоа наше дете е, услуга за услуга...сите овие поделби и критериуми се во игра ОСВЕН критериумите за: компетентност, искуство, образование, репутацијата во областа на експертиза...сето ова е занемарливо, потпаѓа во категоријата "опционално".

Јас утре ако имам некаква административна потреба која морам да ја завршам во службите за јавна администрација, мене гајле ми е ако зад шалтерот седи Петре или Африм. Јас очекувам професионалност и ефикасност. Очекувам дека на тоа место работи најдобриот, дека е избран заради неговите квалификации а не заради неговата етничка, партиска припадност или дека и бил внук на директорката.
Да не отварам тема пак за јавните здравствени установи.

Се додека националната и партиска припадност се главен критериум за вработување, оваа држава ќе тоне.
Вработувањето на учкаров, член на терористичка организација која во 2001 ја загрози безбедноста на државата и уставниот поредок, ја доведе до раб на пропаст и војна во која загинаа млади луѓе...и тоа на позиција во која треба да има безбедносна улога, т.е да советува за безбедноста на државата и нејзините граѓани, е апсурд од епски размери, невиден преседан, уште еден во низата на оваа власт.

Од денес факултетите за безбедност во земјата комотно можат да се затворат. Ова е невидена деградација и потсмев на сите оние стручни лица во државава кои што припаѓаат на оваа област. По што по логиката на Заев ова е најкомпетентниот човек за ова работно место, нема други во државата.

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Ево ја македонската армија како парадира во Софија за празникот на бугарската армија, и тоа за време на владеење на бивша СКМ-ПДП :)

https://dariknews.bg/v-snimki/vizhte-voenniia-parad-v-sofiia-za-6-maj-snimki-21305/26

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ден_на_храбростта_и_празник_на_Б'лгарската_армија
Одличен потег! Ми се бендисва како добро оди со Бугарите после потпишувањето на тоj фамозен договор. Додека македонскиот одбор маршираше среде Софиjа во денот на воjската, лично поглаварот г-н Стефан jа почитуваше со присуство и служба комеморациjата на бугарските воjници во Ново Село, Струмичко, по што следуваше средба на Хорхе со Румен Радев.

Еве слики од настанот со Бугарите :aplauz:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Се знаеше на времето, СДС србомани, ВМРО бугарофили, сега у време Грујово србите прославуваа историски битки, време комуњарско бугарите чествуваат, АРМ парадира со бугарската армија.

Но, не треба толку коси кубење и кревање паника од овие работи, смртни непријатели како французи и германци имаат заеднички паради и прослави, во разни армиски дефилеа учестуваат армии од земји кои војувале низ вековите, не се овие прослави и паради најстаршно нешто што ни се случува, има многу посуштински гнилеж во државата.

Член од
24 март 2010
Мислења
15.333
Поени од реакции
26.291
Некако многу наивно ми е ова не ми се верува баш. Вмро експресно би се вратило после промената на името зошто да би го кочел Заев. Јас би го залетал уште толку. Додуша и тешко дека ќе дојде до момент Хорхе да го успори бидејќи грците се мислам тврди на ставот за ерга омнес. Кај нив опозицијата ќе им направи карамбол ако не е ерга омнес.И сега прашањето е кој да падне Ципрас или Зајко.
На Заев му одговара спорот за името да се решава “референдумски“ на парламентарно-претседателски избори. Дали Грците или Ѓорге ќе го успорат, му е сеедно. Битно да има друг виновник.

Член од
16 јануари 2014
Мислења
2.342
Поени од реакции
1.619
Кoгa ке престaнеме дa си игрaме држaвa ке живееме пoдoбрo,држaвa ниту сме имaле ниту некoгaш ке имaме.Сaмo прoтектoрaт или кaнтoни му е мaјкaтa.Пoдoбрo прoтектoрaт.
Убаво напиша.
Една мочана НАЈОСНОВНА работа неможеш да завршиш а да не доживееш стрес, нервоза и сл.

Од банка кога отворав сметка ми дале погрешен ПИН, пред недела време отидов на шалтер, се изначекав едно 2 часа поради неспособното и лежерно работење на службениците, се пожалив за мојот проблем, добив нов ПИН код, ете денеска отидов да извадам пари преку картицава и пак ми покажувам погрешен ПИН.

А да не зборувам кога треба да зависиме од административците за вадење потврди,елаборати,договори, курци палци..
Е тогаш гадно сме наебале, ем фрлање еден куп пари, ем стресови,нервози... таков систем нема ни во Буркина Фасо.
А згора на тоа овде е се Европски стандард освен платите.
Плаќаме највисока регистрација+осигурување на возила во Европа, царинување на роба,возила од странство исто ни е највисоко во Европа.
Се е по Европски стандард, од храна па се до најголемиот проблем наречен административни трошоци, е таму ако заглавиш на повеќе места неможеш да се опоравиш ниту со плата од ЕУ.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.704
Поени од реакции
16.919
Владата ги дели граѓаните по сите основи кога станува збор за државно вработување. Тогаш во прв план е националната припадност, партиска, верска, роднинските врски, личните интереси, припадноста во одредени кругови на моќ, тоа наше дете е, услуга за услуга...сите овие поделби и критериуми се во игра ОСВЕН критериумите за: компетентност, искуство, образование, репутацијата во областа на експертиза...сето ова е занемарливо, потпаѓа во категоријата "опционално".

Јас утре ако имам некаква административна потреба која морам да ја завршам во службите за јавна администрација, мене гајле ми е ако зад шалтерот седи Петре или Африм. Јас очекувам професионалност и ефикасност. Очекувам дека на тоа место работи најдобриот, дека е избран заради неговите квалификации а не заради неговата етничка, партиска припадност или дека и бил внук на директорката.
Да не отварам тема пак за јавните здравствени установи.

Се додека националната и партиска припадност се главен критериум за вработување, оваа држава ќе тоне.
Вработувањето на учкаров, член на терористичка организација која во 2001 ја загрози безбедноста на државата и уставниот поредок, ја доведе до раб на пропаст и војна во која загинаа млади луѓе...и тоа на позиција во која треба да има безбедносна улога, т.е да советува за безбедноста на државата и нејзините граѓани, е апсурд од епски размери, невиден преседан, уште еден во низата на оваа власт.

Од денес факултетите за безбедност во земјата комотно можат да се затворат. Ова е невидена деградација и потсмев на сите оние стручни лица во државава кои што припаѓаат на оваа област. По што по логиката на Заев ова е најкомпетентниот човек за ова работно место, нема други во државата.
требало да ја тргне кокошката и него да го стави министер на АРМ, нели стручен бил да избрка тоа армијата у Блгарија и одма ќе се намалеше трошокот за АРМ:cool:

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.667
Поени од реакции
88.546
http://www.maktel.mk/News.aspx?id=103064

Еве Саше Пушитико успеа и овој потег да го оправда, американците глупи го отепале Бин Ладен наместо советник да го земат.
Дај бе мавни ми го овој... да земе Заев да му ја изебе жената, овој одма ќе пише "Заев имаше сексуални односи со мојата сопруга, браво за нашиот премиер"

Викаше и плачеше дека во времето на Груевски немал пари, му вршеле притисоци, фамилијата му гладувала, а баш во негово време пред да ги симнат од власт успеа да се згои 20 кила. Лешинар.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom