sega si vo faza na negiranje, i pokraj toa so komunistickava bagra uspea za godina dena da ja preebe drzavata na sekoj plan uste ocajno niz ustata go seres-te patorot. vo slednata faza sleduva soocuvanje so realnosta, a mnogu od dezurnite plukaci po bivsiot 'rezim' veke se razbudija i uvidoa deka ima i mnogu mnogu poloso, poleka ke vi stane jasno deka komunisticko gjubre e najlosoto nesto so cekori na zemjinata topka. Patem namesto da dojde zivotot pod komunisticka i balisticka cizma veke e zapocnat istoriski najgolemiot egzodus na makedoncite, i moze da se kladam deka ovaa godina ke bide zapametena po najgolemoto iseluvanje vo poslednive 500 godini.
Кој е комунист бе глупердо? Анѓушев? Или Заев? Милионери се и двајцата...
Дај фати на кирилица да пишуваш конечно и пробај со „Зоки Поки“ да почнеш да се едуцираш.
Најголемиот егзодус на Македонци е во времето на паторот и неговата коалиција со учкарите. Кога напраи партиска книшка да значи живот или смрт. Пола држава се иссели заради таа обесправеност, заради протежирање на неспособни, а партиски подобни шупаци, заради пропаднати бизниси од неплаќање рекет, со праќање урковци и инспекции на се' што малку ќе пркне. Наспроти тоа полиција не одеше и уште не оди на другата страна на Вардар.
Добар бил паторот пошо фрлал трошки - тоа се вика со културни зборови конформизам - задоволување со малку, ама као „сигурно“. Конформист е културен израз, а вулгарниот израз за такви луѓе као тебе е овца.
И најголемата смеа у целава твоја глупава дискусија е што коа беа комунистите тие балисти за кои збориш гниеа по затвори, за да дојде прво вашето бугариште од дпне љуБчо Г. и да им ја поклони до Групчин, као шо ја делеа бугарските фашисти и балистите, за после паторот да го стаи учкарскиот командант министер за одбрана и да го амнестира целото раководство на учк за гнасотиите во Вејце, Карпалак, Љуботен....дури и таа фамозна ТИРАНСКА ПЛАТФОРМА е негово масло - појас за спасување, тројански коњ што и го подметна на државава за да си го спаси шупакот криминален, а ве прати вас да гинете со богдан бетмен како француските колонизатори кога ги праќале афричките робови да трчаат со голи раце кон германските шмајзери на афричкиот фронт.
Вие квазипатриотски говна сте најголемото зло на народот, скотови од луѓе, заведени, глупи, усмрдени....фала ви многу!