E де не срами се од сограѓаните, кажи некои нивни поинтересни контра аргументи.Кога ги слушам contra аргументите од луѓе за вакциниве делува како пола Македонија да има учено во специјална паралелка.
А детето со имунодефициенција што не смее да се вакцинира? А детето што се лечи со хемотерапија? А детето што прима имуносупресивна терапија? Или нив кој ги шиша, природна селекција, а?E де не срами се од сограѓаните, кажи некои нивни поинтересни контра аргументи.
Еве мене никако не ми е сфатливо како твое вакцинирано, заштитено дете се плашиш дека ќе се заболи од невакцинирано дете.
Не дај боже и да заболи, нели аргументите се дека полесно се пребродува болеста против која имаш вакцина.
Повеќе би требало да се плашат тие "неодговорни" мајки него одговорните ама некако имам друг впечаток
Ме претрка @AlternativeF , има еден куп деца кои НЕ СМЕАТ во периодот да примат вакцина поради процеси во нивното тело и ова кога ќе им го кажеш на тие ретардите ти викаат - е кај се видело мало дете болно од рак?E де не срами се од сограѓаните, кажи некои нивни поинтересни контра аргументи.
Еве мене никако не ми е сфатливо како твое вакцинирано, заштитено дете се плашиш дека ќе се заболи од невакцинирано дете.
Не дај боже и да заболи, нели аргументите се дека полесно се пребродува болеста против која имаш вакцина.
Повеќе би требало да се плашат тие "неодговорни" мајки него одговорните ама некако имам друг впечаток
Не сум доктор, па да прашам дал сум те сфатил:А детето со имунодефициенција што не смее да се вакцинира? А детето што се лечи со хемотерапија? А детето што прима имуносупресивна терапија? Или нив кој ги шиша, природна селекција, а?
Добро морам да ти признаам читаш интересни пациенти.Ме претрка @AlternativeF , има еден куп деца кои НЕ СМЕАТ во периодот да примат вакцина поради процеси во нивното тело и ова кога ќе им го кажеш на тие ретардите ти викаат - е кај се видело мало дете болно од рак?
Другите аргументи се дека имало формалдехид во вакцините (во крушата на пример има 20 пати повеќе формалдехид отколку во вакцината само ајде), дека не програмирале преку вакцините да сме биле зависни од технологија и и и и омиленото мое - немам примено две вакцини па немам фатено настинка во животот
Вакцинираните во голем број ги добиваат болестите? Мајко милаНе сум доктор, па да прашам дал сум те сфатил:
Сакаш да кажеш дека овие што ти ги наброја се загрозени од невакцинираните а од вакцинираните кои во голем број сепак ги добиваатистите болести од кои би требало да се заштитени и се во голем број од нив нема ризик за тие што ти ги наброја ....
За ова и јас имам слушнато... а колку чини една вакцина да се купи во Грција?- ако вакцините кај нас се ОК, тогаш зашто е јавна тајна дека веќе деценија, побогатите си плаќаат и у Грчка си ги вакцинираат децата?
Ја чув за 50-тина евра цена. Сега, дали за една или за неколку...За ова и јас имам слушнато... а колку чини една вакцина да се купи во Грција?
Што, вакцинирано дете против некоја болест е имуно на истата болест...Вакцинираните во голем број ги добиваат болестите? Мајко мила
Тргнав да ти образложувам ама се премислив на пола реченица, искрено, немам нерви. Те поздрави 17ти век и епидемиите на магарешка кашлица. Се надевам пуштањето крв ќе им помогне на заразените бебиња. Може и по некое чајче да фрлиме де, да не е без ич.
А за 17век поздравите чувај ги за тие што живеат по тие норми и правила. Како немање хигиена, слаба исхрана и сл.Еве мене никако не ми е сфатливо како твое вакцинирано, заштитено дете се плашиш дека ќе се заболи од невакцинирано дете.