Неам ништо зацртано, колку мојата толку и твојат теорија држи вода, и мене не ми се рекла казалал муабетите. И сега да одиш битолско поле врие истото растение, а никој не влечкаат по притвори и телевизии, чиста намештаљка и тоа ефтина ептен.
Да му најдат нешто или да го набедат разбирам, таква е удбашката политика кај нас, ама да земиш цела фамилија да ја мрцвариш на база на нешто шо го има и ден денес во сите околни ниви...арам да му на тие шо имаа било каков удел.
Ај сеа ти објасни ми каде е логиката некој така јавно да се експонира и да му се спротивставува на една апосултна власт, а во меѓувреме марихуана да одгледува среде битолско поле?
Инаку тоа со преписките беше смејурија, им ги матеше сметките локални тука на поедини лигуши, пошто како земјоделец Душко млекарот наиде на прием во јавноста, а шанкуриња како нив не можеа да го постигнат истото.
Не знам за Душко ама Кирацовски два пати е осудуван, еднаш за насилство и употреба на ладно оружје или сл, и уште еднаш за тешки дела против имотот и безбедноста во сооб и тоа под дејство на алкохол, нема баш резиме да дели памет.
Чудо само едно шо таков лик има изработено за да го форсира така силно некој(а)...ја има заборчено.
Од друга страна па да беше некој друг со такво портфоилио ќе го распнеа низ куририте...ама ете, нејаснотии.
Да не беа тие ликови уше 2011 ќе имаше промени...
И ти напишав, еден куп луѓе просперираа на основа голготата на Дуле млекарот и фамилијата негова, и мува не ги лази.
Од лично искуство ти кажвам дека еден куп примамливи понуди и/или провокации ќе имаш дури да те набедат, ако ништо друго до прекршочна/кривична пријава и да те стават под конец.
Не дека овие сеа се поинакви...удбашки методологии се тоа.