Општи вело муабети, прашања, совети

• Креатор на темата Креатор на темата Anonymus1
  • Време на започнување Време на започнување
Мислам дека треба дозвола од Велосипедска федерација на Македонија за возење по автопат, најдобро е некој да прашаш кој е член во федерацијата
Не постои такво нешто. Забрането е возење на автопат а казната е 50 евра.

Не постои такво нешто. Забрането е возење на автопат а казната е 50 евра.

Јас додека патувам со автомобил имам сретнато велосипедисти кои возат по автопат, конкретно имам видено на автопат тетово-гостивар

Од Maxxis можеш да погледнеш Ardent, Aspen и Ranchero. Секоја од нив е за различна намена, можеш да ги комбинираш како што си правел со Швалбе (напред поагресивна, назад со понизок отпор).

Имаш и други модели на www.velosiped.mk.
ме интересира дали ширината е реална .. пошто ставив швалбе блек џек назад 2.1 ширина и кога ја напумпав 3 бари мерам со шублер 2.4

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

ми се заглави локот на вилушката и истата остана заглавена, знае некој чаре (не е до вилушката до локот е)

ми се заглави локот на вилушката и истата остана заглавена, знае некој чаре (не е до вилушката до локот е)

Ако можеш капачката на Lock-ot извадија... и внатре мислам дека има штраф треба да се сврти, ваљда тој е заглавен.. пробај и кажи што си направил

Јас додека патувам со автомобил имам сретнато велосипедисти кои возат по автопат, конкретно имам видено на автопат тетово-гостивар
Знам, кај нас,"повикај пријател" е закон над законите...

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1917448974995712&id=243622702378356
Може ли да ми кажете кој од овие дп 10.000 ден е најдобар? И која големина е најдобра за 175 цм висина?
Ве молам за одговор, битно ми е.
П.с. тој од 12.000 ден ми се гледа дека е добар, а гледам има по 9.000 ден без амортизет и без дискови, па би требало повеќе да тера тој ... Затоа и прашувам совет од вас, зашто појма немам од велосипеди, освен што знам само да го возам :D

Ве молам за одговор, битно ми е.
П.с. тој од 12.000 ден ми се гледа дека е добар, а гледам има по 9.000 ден без амортизет и без дискови, па би требало повеќе да тера тој ... Затоа и прашувам совет од вас, зашто појма немам од велосипеди, освен што знам само да го возам

Вака сега другарче, за се си има големина на рам .. според стандардите кои се сметаат како "правило" ... во овој (твој) случај пошто рече дека си висок 175 цм висина идеална големина на рамка би ти била М голеина , што значи дека хоризонтална цевка горе на велосипедот треба да изнесува околу 53-55 цм. , зборувам според твојата висина запамти :) и би ти препорачал да земиш со Дсик , ке дадеш плус 2.000 - 3.000 денари плус, ама ке имаш и диск и амортизер, а големина на тракла би ти препорачал 29 " (inchi) , мислам дека ти според твојата висина од 175 цм. ако купиш со 26 inchi големина на тркала ке изгледаш да возиш како Pony :) ете ова е мој совет.... сепак овде зборуваме за велосипед со основна опрема, така да нема некоја голема разлика . а да треба да избираш со професионална (скапа опрема , т.е класа на велосипед од минимум 1,000 евра па нагоре би ти кажал се, полесно ке биде така да се направи споредба од велосипед до велосипед)

Ако можеш капачката на Lock-ot извадија... и внатре мислам дека има штраф треба да се сврти, ваљда тој е заглавен.. пробај и кажи што си направил
а дали знаеш како се вади капачката?

Вака сега другарче, за се си има големина на рам .. според стандардите кои се сметаат како "правило" ... во овој (твој) случај пошто рече дека си висок 175 цм висина идеална големина на рамка би ти била М голеина , што значи дека хоризонтална цевка горе на велосипедот треба да изнесува околу 53-55 цм. , зборувам според твојата висина запамти :) и би ти препорачал да земиш со Дсик , ке дадеш плус 2.000 - 3.000 денари плус, ама ке имаш и диск и амортизер, а големина на тракла би ти препорачал 29 " (inchi) , мислам дека ти според твојата висина од 175 цм. ако купиш со 26 inchi големина на тркала ке изгледаш да возиш како Pony :) ете ова е мој совет.... сепак овде зборуваме за велосипед со основна опрема, така да нема некоја голема разлика . а да треба да избираш со професионална (скапа опрема , т.е класа на велосипед од минимум 1,000 евра па нагоре би ти кажал се, полесно ке биде така да се направи споредба од велосипед до велосипед)
Аха, значи овие што ги постирав ич да не ги ни гледам зашто сите беа 26" тркала мислам.. Добро фала ти :)

а дали знаеш како се вади капачката?

Искрено, досега немам вадено капачка... но знаме дека внатре има штраф ... ваљда тој прави проблем[DOUBLEPOST=1524658196][/DOUBLEPOST]
Аха, значи овие што ги постирав ич да не ги ни гледам зашто сите беа 26" тркала мислам.. Добро фала ти

Па според твојата висина од 175 цм, мислам дека трака со 26 инчи големина би ти биле мали. види ако можеш да најдеш 27.5 .. разгледај има велосипеди Viper, не се калса .. се со основна опрема, далеку од професиоанлни, но за 12.000 денари се солидни

Да ми понудите велосипед до 350-400 евра максимум, големина L да биде. Нов или евентуално половен да знаете дека е сочуван.

Искрено, досега немам вадено капачка... но знаме дека внатре има штраф ... ваљда тој прави проблем[DOUBLEPOST=1524658196][/DOUBLEPOST]

Па според твојата висина од 175 цм, мислам дека трака со 26 инчи големина би ти биле мали. види ако можеш да најдеш 27.5 .. разгледај има велосипеди Viper, не се калса .. се со основна опрема, далеку од професиоанлни, но за 12.000 денари се солидни
А за овој што мислиш ?http://www.bikecenter.mk/index.php?route=product/product&product_id=666&search=nitro

Земај го, не се мисли за тие пари е добар... преден амортизер има, кочници со диск, убаво изгледа , и најважно од се што тебе ке ти одговара т.е. соодветен на твојата висина е , и не е скап премногу . Мој совет е да го купиш

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom