Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Акo сaкa некoј oд вaс штo чекaте,дa се смениме.Некa чекa тoј интервју летoвo местo мене a јaс дa се зaглaвaм нa негoвo местo ;)

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
doklad 2015.png
Ова е извадок од Доклад на Мин. за правда од 2015 г. Тогаш работеле по овие "правила" кои сигурно се некаде наведени. Може да проверите во правилникот на работа на Советот за државјанство или на друго место. Бидејќи овој рок кај многумина е пробиен и предметите не се разгледани, а не е дадена конкретна дата за да се достават дополнителни документи и предметот не е во некој од протоколите за доставување на дополнителни документи, тогаш имате аргументи да се жалите.
Моја сугестија е прво да се напише писмо до МП, Советот за државјанство.. и да видите како ќе одговорат па после да се консултирате со адвокат и да му ја објасните ситуацијата за да поднесе жалба по предметот. Писмото можете прво да го напишете на македонски со или без помош на адвокат во мк и да го преведете кај некој кадарен преведувач од мк на бг и да им го пратите на маил. Нормално легализација на превод не е потребна затоа што ќе им пратите само писмо на маил и можете кај судски во мк да одите без да е овластен од амбасади и сл.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Другaр сите ли дoкументи кoмплет? Извoди,лекaрскo и уверение зa неoсудувaнoст?
Тие документи веќе ги даде кога поднесе за датум за интервју во Правда (лекарското и уверението за неосудуваност). Се мисли на оние што ги однесе во ДАБЧ, па истите сега да ги однесеш (изводите на раѓање и потврдата од БККС/МП, ако ја имаш како дупликат).

Така, јас сега ќе ги однесам сите оние што претходни ги однесов во ДАБЧ и врз која база имам добиено произход (прв братучед + изводи на раѓање до мене) + изводи од пра-баба/дедо родени пред 1918 (1902 е моето) + потврда од Струмица (за преку пра-баба/дедото). И така.

Член од
24 декември 2011
Мислења
14
Поени од реакции
21
Здраво дечки. Денес ми се смени статусот во положително, после точно 3 месеци финална проверка. Интервју 22 март 2017, документи лична карта од дедо (татко на татко, директна линија).
Кои се следни чекори после ова? Колку се чека до издавање на указ?

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Moze li nekoj da mi go pojasni ova ?vi blagodaram mnoguПрегледај го приврзокот 189626
Се е во ред со преписката.Ти останува само да чекаш следен статус ''финален експертски'' па после тоа положително или дополнителна и на крај указ.Се на се догодина ова време ќе имаш одговор од Министерството.
Здраво дечки. Денес ми се смени статусот во положително, после точно 3 месеци финална проверка. Интервју 22 март 2017, документи лична карта од дедо (татко на татко, директна линија).
Кои се следни чекори после ова? Колку се чека до издавање на указ?
Честитки!
Инаку во овој период за указ се чека околу 4 месеци.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
4
Поени од реакции
0
Здраво. Дали ќе може некој да ми препорача посредник од Штип ?

Член од
20 февруари 2016
Мислења
120
Поени од реакции
123
Ај сите да си дочекате.преку прв братучед без дополнителни.од финална директно на потпис за указ.Прегледај го приврзокот 189634
Па ова е положително становиште не е указ[DOUBLEPOST=1524602948][/DOUBLEPOST]Како за почеток на неделава слабо со пофалби од потписани укази

Член од
1 јули 2017
Мислења
202
Поени од реакции
177
Cestito,!!!!

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk
Благодарам многу ,да ви се врака[DOUBLEPOST=1524604623][/DOUBLEPOST]
Па ова е положително становиште не е указ[DOUBLEPOST=1524602948][/DOUBLEPOST]Како за почеток на неделава слабо со пофалби од потписани укази
Знам добро дека оваа не е указ
,ама сега ке чекам потпис од Јотова
.битно не е све како што ни кажуваат и слушаме од мене на тебе.и потписот ке биди

Член од
20 февруари 2016
Мислења
120
Поени од реакции
123
Да да се разбира со срека.
Јас мислев дека напиша указ а ја погледнав сликата и видов положително и затоа :):)

Член од
15 февруари 2018
Мислења
5
Поени од реакции
0
Некој да е расположен да ми пише во порака да ми подобјасни нешто за процедурава? Имам нешто да прашам. Фала однапред :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom