Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 октомври 2017
Мислења
33
Поени од реакции
20
Eden predlog za tie so se zaglaveni od 2014
Primer na onaa Snezana Lupeska novinarkana od Kod da ja zamolite nesto emisija da naprajt za site slucai za bg drzavjanstvo
Zosto se zaglaveni so kako
Mozda taa pobrzo ke go resi od sekoj drug advokat i pari sigurno nema da vi bara
A mnogu pojke ke vi kazi od site mozni advokati
Barem moj predlog

Член од
23 февруари 2016
Мислења
415
Поени од реакции
581
So bg drzavjanstvo e zavrsena rabota .pred ministerstvo za pravosudie veke nema nikoj da podava dokumenti.Posrednicite (prevaranti) se obiduvat da ve ubedat deka se e vo red zasto i propaga biznisot.
Колку за твоја информација, за да дадеш документи во МП ти треба произход. А гледаме колку луѓе чекаат произходи и дека многу поспоро им излагаат произходите него порано. Сега се чека по година дена за потпис на произход, а порано тоа се завршуваше за 2 месеци. Причината: премногу преписки. Значи не дека нема, туку премалку луѓе за да можат истите да ги сработат и после директорот да ги потпише.

Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Колку за твоја информација, за да дадеш документи во МП ти треба произход. А гледаме колку луѓе чекаат произходи и дека многу поспоро им излагаат произходите него порано. Сега се чека по година дена за потпис на произход, а порано тоа се завршуваше за 2 месеци. Причината: премногу преписки. Значи не дека нема, туку премалку луѓе за да можат истите да ги сработат и после директорот да ги потпише.
Колку за твоја информација ДАБЧ се пофалија дека лани издале 22 000 удостоверенија. Ако ги одбиеме дупликатите (биле издадени 6500 повеќе одколку поднесени) бројката е некаде 15 000 издадени удостоверенија за бг произход за 2017. Ова се официјални бројки дадени од страна на ДАБЧ.
Едноставно луѓето си поднесуваат и си земаат произходи ама не се залетуваат одма да поднесуваат за државјанство кога знаат дека ситуацијата е никаква.
http://www.eurochicago.com/2018/01/dabch-zdoi/

hurley

observer
Член од
17 мај 2015
Мислења
166
Поени од реакции
150
На приватно или државно? Дали треба да се извади некоја здравствена картичка и како се прави тоа?
Приватно е како насекаде плакаш и немаш гајле.
За државно треба да плакаш здравни осигуровки ,да запишеш матичен лекар....одприлика тоа е;)

Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
na prijatel denes smenet status poteklo 1 bratucet. intervju 02 mesec 2017godina. ne bil ni na dopolnitelna nisto. poslem mene skoro cela godina pocna procedura i e so status polozitelno..A ja so poteklo brat i star dokument dremam na dopolnitelna so paketot sto sme del od 2016god

Attachments

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
na prijatel denes smenet status poteklo 1 bratucet. intervju 02 mesec 2017godina. ne bil ni na dopolnitelna nisto. poslem mene skoro cela godina pocna procedura i e so status polozitelno..A ja so poteklo brat i star dokument dremam na dopolnitelna so paketot sto sme del od 2016god
Тоа ти е среќата ни била таква, ние што бевме почетокот на 2016та на интервју и некои од крајот на 2015та сме грешка у системот...дека лани ова време ДАБЧ и МП беа у сукоб + договорот зајко и борисов и секако ние го изедовме стапот а сеа со истите документи сите редум земаат...барем и нас да не проверат, еве нека не одбијат ама да не не држат у неизвесност со години, луда работа....

Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
Тоа ти е среќата ни била таква, ние што бевме почетокот на 2016та на интервју и некои од крајот на 2015та сме грешка у системот...дека лани ова време ДАБЧ и МП беа у сукоб + договорот зајко и борисов и секако ние го изедовме стапот а сеа со истите документи сите редум земаат...барем и нас да не проверат, еве нека не одбијат ама да не не држат у неизвесност со години, луда работа....
jas sum so tie broevi krajot na 93xx/2015..sto barat dopuna na dokumenti ako ne mislat da gi gledat. 100 pati e podobro bilo kakov status da imas nego da stois u mesto na dopolnitelna.

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
jas sum so tie broevi krajot na 93xx/2015..sto barat dopuna na dokumenti ako ne mislat da gi gledat. 100 pati e podobro bilo kakov status da imas nego da stois u mesto na dopolnitelna.
Каков статус и да имаш е ништовен, не се замраат со нас. Јас сум 79**/2015 и киснам на проверка од вицето, си дадов рок до фамозниот јуни дека ќе ги завршеле тие проверки на постарите преписки ако не ми потпишат указ ќе си повлечам документите.

Член од
30 октомври 2017
Мислења
70
Поени од реакции
72
Каков статус и да имаш е ништовен, не се замраат со нас. Јас сум 79**/2015 и киснам на проверка од вицето, си дадов рок до фамозниот јуни дека ќе ги завршеле тие проверки на постарите преписки ако не ми потпишат указ ќе си повлечам документите.
na isti pamet sme. do juni i si gi povelkuvam dokumentite.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Anyone? Или ќе останете без одговор?
Другaр oд бoш муaбети нa фoрумoв веќе не се сеќaвaм пa дa те прaшaм aкo знaеш дa ми кaжеш ние штo сме преку Сoфијa требa ли истите дoкументи сo кoи сме зaкaжaле интервју пoвтoрнo дa ги предaдеме кoгa ке oдиме нa интервју или не требa?Вo тoa време сaмo тие преку aмбaсaдa требaше пoвтoрнo дa ги предaвaaт.Или некoј друг дa не знaе?

Член од
2 октомври 2016
Мислења
349
Поени од реакции
294
Другaр oд бoш муaбети нa фoрумoв веќе не се сеќaвaм пa дa те прaшaм aкo знaеш дa ми кaжеш ние штo сме преку Сoфијa требa ли истите дoкументи сo кoи сме зaкaжaле интервју пoвтoрнo дa ги предaдеме кoгa ке oдиме нa интервју или не требa?Вo тoa време сaмo тие преку aмбaсaдa требaше пoвтoрнo дa ги предaвaaт.Или некoј друг дa не знaе?
Za site e isto posto dabc ne gi praka vo pravosudie orginalite zaradi toa e celata zbrka

Sent from my SLA-L22 using Tapatalk

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Другaр сите ли дoкументи кoмплет? Извoди,лекaрскo и уверение зa неoсудувaнoст?

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Дали ако земеме бг документи имаме право да го користиме здравствениот систем во Бугарија?
Imas pravo na zdrastveno,se plaka okolu 120 evra godisno,se plaka vo Nap,potoa se odi vo fondot za zdrstveno Nzok,se izdava zdravna karta i biras maticen lekar. Toa e toa,poveketo intervencii se pokrieni od fondot bez razlika privatna ili drzavna klinika

Член од
7 март 2018
Мислења
103
Поени од реакции
80
IZGOREVMO NA PROVERKA KAJ VICEPREZIDENTOT SVE SI EBA MAJKATA DO KOGA VISE NEKA POTPISA

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom