Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
20 септември 2017
Мислења
920
Поени од реакции
1.347
Не е понашање, туку не можеме да чекаме работите сами да се средат кога можеме да реагираме,а колку тоа ќе биде од корист е друга работа. Јас сум пишувал молби/жалби/писма и во мк и во бг за доста работи, некои ги уважиле некои не, но со самото тоа што ќе пратиш тие имаат законска обврска да ја прочитаат и да ти вратат, сепак ќе видат и тоа може да смени некои работи во врска со предметот. Не е муабетот зошто и како настанале проблемите некогаш, тука како можеме да ги решиме СЕГА. Само со чекање и надеж дека работите ќе се сменат за месец два... ништо не правиме. Ситуацијата е сложна и треба да ги искористиме сите можни опции за да се смени нешто.

Член од
18 јуни 2017
Мислења
79
Поени од реакции
47
Vo pravo si BRUNHiLDA da se reagira na bilo koj nacin
kako sto vo nasite zakoni postoi prozorce i vo nivnite
zakoni postojat vraticki.Treba samno da se najde nacinot.
Ne ostavajte se na posrednicite tuka se samo za LEFTAAAA.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Дечки, на денот на интервјуто, каде и како се подаваат дополнителни документи?

И кој документ/молба оди со нив?

Благодарам.
Anyone? Или ќе останете без одговор?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322
Anyone? Или ќе останете без одговор?
На истите шалтери каде ги поднесе документите првиот пат. Пред шалтерот има формулари (молби), земаш еден, во неа бараш "следните" документи да се приложат кон преписка ХХХХ/2017. И толку. Ќе видиш, самиот формулар е краток и едноставен, не е некое процедуриште целата работа. Можеш да ги поднесеш документите непосредно после интервјуто, како што би го направил и во секое друго време.

• Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Член од
23 септември 2017
Мислења
25
Поени од реакции
74
Денес подпишан указ.СО документи од брат.Интервју Софија 23.11.2016,положително од 29.12.2017,проверка од вицепрезиденто од 17.01.2018 до петокот 20.04.2018.Денес овој статус.

СО Среќа на сите и што побрзо до ваков статус!

Attachments

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
На истите шалтери каде ги поднесе документите првиот пат. Пред шалтерот има формулари (молби), земаш еден, во неа бараш "следните" документи да се приложат кон преписка ХХХХ/2017. И толку. Ќе видиш, самиот формулар е краток и едноставен, не е некое процедуриште целата работа. Можеш да ги поднесеш документите непосредно после интервјуто, како што би го направил и во секое друго време.
Благодарам! :)

Повели[DOUBLEPOST=1524471094][/DOUBLEPOST]
Молба во прилог
Благодарам! :)

Член од
7 мај 2007
Мислења
169
Поени од реакции
119
Денес подпишан указ.СО документи од брат.Интервју Софија 23.11.2016,положително од 29.12.2017,проверка од вицепрезиденто од 17.01.2018 до петокот 20.04.2018.Денес овој статус.

Cestito druze, moeto brojce se blizi... :) se nadevam ist status ke imam kako tvojot. Pozdrav

K

Kiko

Гостин
Дали ако земеме бг документи имаме право да го користиме здравствениот систем во Бугарија?

Член од
23 септември 2017
Мислења
25
Поени од реакции
74
Cestito druze, moeto brojce se blizi... :) se nadevam ist status ke imam kako tvojot. Pozdrav

Дај боже и кај тебе што побрзо брате!Без потреба некој креваше дека проверка од Вицето е статус до недоглед!

K

Kiko

Гостин
На приватно или државно? Дали треба да се извади некоја здравствена картичка и како се прави тоа?

Член од
20 февруари 2016
Мислења
120
Поени од реакции
123

Cestito druze so sreka neka ti e.
23.11.2016 ajde se blizi. So sreka na site

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Дај боже и кај тебе што побрзо брате!Без потреба некој креваше дека проверка од Вицето е статус до недоглед!
Честитки! Еве јас сум доказ дека е до недоглед, со документи од брат + лична карта од прадедо веќе 10 месеци сум на проверка од вицето. Сто пати реков како што ми изгледа ние што бевме на почетокот на 2016та на интервју немаат у предвид да не прегледат пак.

Член од
23 септември 2017
Мислења
25
Поени од реакции
74
Честитки! Еве јас сум доказ дека е до недоглед, со документи од брат + лична карта од прадедо веќе 10 месеци сум на проверка од вицето. Сто пати реков како што ми изгледа ние што бевме на почетокот на 2016та на интервју немаат у предвид да не прегледат пак.
Се надевам дека ке се реши што поскоро.Очигледно немаат некаков ред.Се оди од ракав.

Дај боже што побрзо и кај тебе да има ваков статус!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom