- Член од
- 20 јули 2014
- Мислења
- 3.384
- Поени од реакции
- 8.992
Нема врска тоа. Или пиеш едно пиво (0,30) или во спротивно користиш такси/ЈСП.Ти сок ли пиеш за викенди?
Нема врска тоа. Или пиеш едно пиво (0,30) или во спротивно користиш такси/ЈСП.Ти сок ли пиеш за викенди?
Која власт се смени, оваа „метода“ останува иста, веројатно е некој евергрин идиот у овој сектор. Као рации праат, а луѓе гинат секој ден се' повеќе и повеќе. Резултат само во буџет се гледа.30% возат стокецови и југовци?
Вода пијам најмногу а кога сум излезен пијам алкохол и не возам, ја имам таа лекција на своја кожа научено.Ти сок ли пиеш за викенди?
Вода пијам најмногу а кога сум излезен пијам алкохол и не возам, ја имам таа лекција на своја кожа научено.
Иначе, @Ilumious , не знам дали сум го пишал ова некогаш, ама пред некоја година ме застануваа во град полиција и ми вика магленката ти е уклучена една забрането е во град тоа, му викам не е уклучена туку едната секогаш сама се пали кога го вртиш воланот, пет минути се објаснувавме како е можно тоа и дека колата сама го прави.
Добро, тогаш кажи како да ги тргнеме алкосите и џанаците од шоферскиот волан без да се користат полиција и казни? Да не треба да чекаме свеста кај дотичните да проработи?Која власт се смени, оваа „метода“ останува иста, веројатно е некој евергрин идиот у овој сектор.
Како не бе, едно пивоНема врска тоа. Или пиеш едно пиво (0,30) или во спротивно користиш такси/ЈСП.
Па ваљда со контроли 24/7, а не со вакви стихии....Добро, тогаш кажи како да ги тргнеме алкосите и џанаците од шоферскиот волан без да се користат полиција и казни? Да не треба да чекаме свеста кај дотичните да проработи?
Ти си секој да пие колку сака и нека нема казни, ама ако направиш прекршок да те казнат петпати повеќе од досегашното.Јас сум за друга ''политика'' околу казниве.
Нека пие секој колку сака и кога сака,и нека нема казни.Ама ако направиш некаков прекршок(поминување на црвено,судир во кој си ти виновен,газење пешаци и сл.) да те казнуваат х5 од досегашното.Изгази човек додека возиш пијан,и наместо 5 години скапи во затвор 25 години.Или поминуваш на црвено додека си пијан и напучи се 1500 евра.
Никаков ефект, казните се за луѓе.Како не бе, едно пиво. Мене вчера ме стопираа и ми пишаа(некои казнени) за каиш, 0 покажа на алкотест. Претходно имав испиено на одење од работа 3 вотки, тоа беше негде 16 00 бев на фудбал околу 7 и 30. После тоа откако ми пишаа казнени испив 10 пива и три коњака. Што ефект имало на мене тоа што ме стопирале?
Испокрадоа цела држава а ние да се плашиме од казни...... све им ебам.
Не си ме сфатил.Да нема казна за ако ме запрат и да дувнам 0.8 на пример.За пиењето да нема казни.Ти си секој да пие колку сака и нека нема казни, ама ако направиш прекршок да те казнат петпати повеќе од досегашното.![]()
![]()
Многу е 0.8. Во најлибералните по ова прашање е 0.4 максимум...и овие дози од лично искуство ќе ти кажам дека се најлоши. Ќор пијан чоек во многу случаи се бори да вози попретпазливо. Мала доза му дава лажна самодоверба и успорени рефлекси. Не ризикувај, казна е ништо у споредба со други последици.Не си ме сфатил.Да нема казна за ако ме запрат и да дувнам 0.8 на пример.За пиењето да нема казни.
Мене еднаш ми се има случено, многу одамна и телето ме пушти. Ти вика „колегите се подоле, ќе си платиш друга казна!“. А ако напраиш беља некоја - за тоа не им е гајле. По закон не знам како е, ама не би смеел да ти даде да продолжиш, ако ти открие....а еден другар го фатија кај генералштаб во правецц накај центар и на враќање пак го застанале и им зборел као „дечко, добро бе, не ви е доста прееска...ај остајте ме“ и го пуштиле....циркуз од држава.А чекајте, пијанициве што ќе ги фатат, ги пуштаат пак со кола или ги носат некаде да се отрезнат? Зошто ако е првово, да ми простите на израз ама кур дрвен дека им е дојдено до безбедноста на граѓаните.