Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
taka e fatigoova ama nikoj ne te slusa!!!na posrednicite ne im odgovara toa sto go kazuvas tuka
Мислиш се замарам. Овие што ме напаѓаат тука во приватни пораки ме молеа да им помогнам, и од кога ќе им кажам дека не посредувам, почнуваат да ме напаѓаат... сик сик пипл[DOUBLEPOST=1524124209][/DOUBLEPOST]
Na primer za roden pradedo vo Prilep kade da odi? Ima arhiv vo Prilep?
I dali znaes za roden dedo vo Sofija, vo koja arhiva treba da odi?
За тој во софија бркаш работа во софија, умреница преведена, барање, уплата 5€, и добиваш потврда од нивното матично. Посредник не може да ти извади затоа што нема овластување и не е член на семејството

Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Imam dedo 1928rod roden ke mi zavrsi rabota ili mora pred 1920 za potvrda me interesira deka imase postovi takvi na forumov

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Мислиш се замарам. Овие што ме напаѓаат тука во приватни пораки ме молеа да им помогнам, и од кога ќе им кажам дека не посредувам, почнуваат да ме напаѓаат... сик сик пипл[DOUBLEPOST=1524124209][/DOUBLEPOST]
За тој во софија бркаш работа во софија, умреница преведена, барање, уплата 5€, и добиваш потврда од нивното матично. Посредник не може да ти извади затоа што нема овластување и не е член на семејството
A za toj od Prilep t.e od MK? :)

Член од
12 октомври 2017
Мислења
42
Поени од реакции
15
Zdravo i jas sum so dokumenti od bosilegrad i me stavija na dopolnitelna do 12.2.2018 i odnesov vencanica kaj sto pisuva narodnost bugari..e sega procitav nekoj objavil M9 obrazec kakov e toj dali treba da dostavam uste nesto fala

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Zdravo i jas sum so dokumenti od bosilegrad i me stavija na dopolnitelna do 12.2.2018 i odnesov vencanica kaj sto pisuva narodnost bugari..e sega procitav nekoj objavil M9 obrazec kakov e toj dali treba da dostavam uste nesto fala
Тоа важи за Србите[DOUBLEPOST=1524130887][/DOUBLEPOST]
A za toj od Prilep t.e od MK? :)
Не се знае колку информации има во архивите за него.
Посигурен е тој од Софија

Член од
29 април 2015
Мислења
26
Поени од реакции
36
Na primer za roden pradedo vo Prilep kade da odi? Ima arhiv vo Prilep?
I dali znaes za roden dedo vo Sofija, vo koja arhiva treba da odi?
za 3-4 sela okolu prilep znam sigurno deka bile popisani bugarski primer Golemo/Malo Kojnari. Primer mislam 700 ziteli site bugari, Prilep bese del pod bugarsko vo crkvana Blagovestenie imase eden arhiv kade seto toa se vodese megutoa ne znam dali na nekogo ce mu zavrsa rab da pomogna okolu toa........

Член од
10 јануари 2018
Мислења
26
Поени од реакции
9
Секоја потврда треба да се темели на предок по права линија. Е сега дедо ти е од 100% бугарско село, му даваш на посредник умреница преведна судски, и тој оди во соодветен архив каде постои евиденција за тоа село, го наоѓа запишан дедо ти и од таму му издаваат потврда. Е овие потврди се издадени од државен орган и уважени 100%. Е ама ни еден посредник не се замара, затоа што чини пари и време

mene mi kaza posrednikot deka se pravi istorijat, vo taa godina kakvo bilo naselenieto odnosno kolku bugari imalo. a sekako jas sum povrzan so dedo i pradedo roden pred 1918. mislam deka takvi dokumenti mi dostavija :)

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Можно ли е да е потпишан указот а да не е сменето на страната на МП или премногу се надевам? :popce:

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
Секоја потврда треба да се темели на предок по права линија. Е сега дедо ти е од 100% бугарско село, му даваш на посредник умреница преведна судски, и тој оди во соодветен архив каде постои евиденција за тоа село, го наоѓа запишан дедо ти и од таму му издаваат потврда. Е овие потврди се издадени од државен орган и уважени 100%. Е ама ни еден посредник не се замара, затоа што чини пари и време
Fatigoova e sega ako znaes daj email ili link do toj " soodveten arhiv " sto izdava takva potvrda jas licno CE odam da izvadam so moite dokumenti povrzani so predok roden pred 1918 god I so potvrda od zdruzenievo of bitola I statistika za 100% bugarsko ohridsko selo, inace vo arhiv Ohrid ili po skoite ili maticna nedavaat nikakvi dokumenti za uvid :)))))

Sent from my S8 using Tapatalk

Член од
5 март 2018
Мислења
156
Поени од реакции
275
Fatigoova e sega ako znaes daj email ili link do toj " soodveten arhiv " sto izdava takva potvrda jas licno CE odam da izvadam so moite dokumenti povrzani so predok roden pred 1918 god I so potvrda od zdruzenievo of bitola I statistika za 100% bugarsko ohridsko selo, inace vo arhiv Ohrid ili po skoite ili maticna nedavaat nikakvi dokumenti za uvid :)))))

Da moze i na meneen da mi kazes od kade da se izvade toj dokument. Za radovis od deka se vade toj dokument Fatigova. ?

Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068

Vo Ohrid vo Balkanskite vojni se e unisteno cela dokumentacija, duri imalo I pozar pa toa sto Turcite ne go unistile pozarot go unistil, najverovatno pogolem del od dokumentacijata vo Makedonija e unisten, ili odnesen vo vojnite, da imalo takvi arhivi pa nie ne sme budali da ne izvadime dokumenti, a da bese taka lesno super ke beshe

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487

::)
Аман бе, кај вадат изводи бугарите? И.мапа да ви нацртам?
За архивите каде се и што имаат 30 пати е објавено, од софија до трново...
Побарај ја и статистиката на.кнчев..
Роден во софија да не знаат во тамошните матични книги...
После овие вреѓања преку приватни.пораки а сега да прашувате... што не се хавивте.мажи едни кога ви оставам.број???

Член од
4 ноември 2010
Мислења
127
Поени од реакции
54
::)
Аман бе, кај вадат изводи бугарите? И.мапа да ви нацртам?
За архивите каде се и што имаат 30 пати е објавено, од софија до трново...
Побарај ја и статистиката на.кнчев..
Роден во софија да не знаат во тамошните матични книги...
После овие вреѓања преку приватни.пораки а сега да прашувате... што не се хавивте.мажи едни кога ви оставам.број???
Jas nikogo do Sega ne sum navredil nitu tebe , a broj kade si ostavil neznam, jas Ednas ti prativ poraka I ti dadov moj mobilen za da te konsultiram, tvoj nemam . a za statistikite GI imam I od edbiot I od drugiot, ama arhivite vo Bugarija do Sega ne sum sretnal deka izdavaat potvrdi za naselenieto kakva bila nacionalna struktura , samo voeniot arhiv vo Veliko trnovo izdava za ucesnici vo vojnata prvata .... Vakva potvrda kakvo sto ti vo postot kaza za 100% naselenie od arhiv ne sum slusnal do Sega

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Jas nikogo do Sega ne sum navredil nitu tebe , a broj kade si ostavil neznam, jas Ednas ti prativ poraka I ti dadov moj mobilen za da te konsultiram, tvoj nemam . a za statistikite GI imam I od edbiot I od drugiot, ama arhivite vo Bugarija do Sega ne sum sretnal deka izdavaat potvrdi za naselenieto kakva bila nacionalna struktura , samo voeniot arhiv vo Veliko trnovo izdava za ucesnici vo vojnata prvata .... Vakva potvrda kakvo sto ti vo postot kaza za 100% naselenie od arhiv ne sum slusnal do Sega

Извини нервозен бев нешто
Не е тоа потврда дека населението е 100%, накратко, таа потврда е дека имаш потекло. Кога аплицираш ти бараат доказ па ти кажуваш дека имаш бугарски предок. За случајот за кој зборев тој што имал дедо/прадедо роден во Софија, треба со умреница од кај нас преведена судски да побара извод во Софија. Фактички тој има дедо со бугарско потекло, и со изводот во нивните матични книги од Софија ќе го најдат. Подобар доказ здравје...
За тие од 100% бугарско село, Бугарија се води главно на статистиката од Кнчев, каде се заведени сите православци села структура... е сега ако јас аплицирам за државјанство, ќе проверам кој од моите баби и дедовци ги има во таквите села, сега ова е заебаното. Може да ги нема заведено, или да има некоја варијација во име и презиме, и тоа се решава, слегуваш до предокот, на кој си се повикал, преку татково име мајка негови и треба да ти се поклопат со датите на раѓање. Кога сето тоа ќе го поврзеш бараш уверение од бг архив дека тоа лице е родено, и фактички правиш линија до предок кој бил бугарин.
Мора сам да истражуваш, ни еден посредник не може да ти извади затоа што нема овластување и не е официјален роднина. Значи не се криви тие, не можат правно.
Важно е да постои официјален државен документ издаден од државен орган... свати???

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom