Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
21 јуни 2016
Мислења
1.934
Поени од реакции
2.068
Мислат дека за инает пишам... всушност нека ги подберат посредниците да им извадат потврди какви што треба, знаат какви треба, ама има трчање и ич ќар за посредникот, ова половината што ми се закануваат се посредници[DOUBLEPOST=1524065588][/DOUBLEPOST]
Мислат дека за инает пишам... всушност нека ги подберат посредниците да им извадат потврди какви што треба, знаат какви треба, ама има трчање и ич ќар за посредникот, ова половината што ми се закануваат се посредници
Ja pretera veke, jas poznavam shoferi ama tie nemaat vreme of rabota telefon da krenat a ne da spijat na forumov I toa otkoga veke imas polozitelno, ne deka imam protiv tebe nesto, ama ocigledno teras inaet, znaes I sam deka poslednive 3 meseci davaat polozitelno so potvrdi, pa nemoj sega da se pravis Baba Vanjga I odnapred da kazuvas dali Jotova ke potpisi ili ne, vistina e deka do pred 3 meseci ne davaa polozitelno so potvrdi a posrednici mamea luge deka davaat, no sega ovie 3 meseci nekoi dobija of sovetot so potvrdi, pa dozvoli da vidime kako ke se odviva rabotava, nemoj da nerviras samo I kontri da udirash

Член од
30 јули 2014
Мислења
749
Поени од реакции
731
Sto bide so podignuvanje na '' PROISHODI '' ima nekoj zemeno sega? znam imase 2ca na forum koj cekaa od Januar lani, ostajte vie sto pisuvate deka bile potpisani do Mart.. ( sto ste videle na srpski forum ) rabota e dali zemal nekoj.

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Sto bide so podignuvanje na '' PROISHODI '' ima nekoj zemeno sega? znam imase 2ca na forum koj cekaa od Januar lani, ostajte vie sto pisuvate deka bile potpisani do Mart.. ( sto ste videle na srpski forum ) rabota e dali zemal nekoj.
Jas zemav pred mesec vreme mi zakazaa intervju za januar 2019 so dokument od bugarska egzarhija krstalno na pradedomi

M

mucu

Гостин
Vistina li e deka sega za pobrzo vreme se zema pasos posle intervju? Jas naskoro imam intervju pa da znam za kolku vreme da ocekuvam pasos. Inace sum so krstenica i vencanica od pradedo.

Член од
7 март 2018
Мислења
103
Поени од реакции
80
Zdravo na site!!dali nekoj znae kolku moze da stoi PROVERKA OD VICEPREZIDENTOT idem preku brat mi ima bg.pasos859 /2016 27.10.2016 inter.u sofija od 15 dec.2017 sum na proverka kako moze da se sredi ova dali nekoj bil sofija ima iskustvo zalbe molbe[DOUBLEPOST=1524095677][/DOUBLEPOST]ZA SITE STO BEVME IZGORENI SO PARE GOSPOD DA GI IZGORI STO PRAVEA ZLO NA NARODOT PARITE STO GI ZEMALE ZA KOFCEG BEL DA KUPAT DA IM GO EBEM GROBOT NECATEN!!!

Последно уредено:
Член од
20 февруари 2016
Мислења
120
Поени од реакции
123
Abe jas pisav pred nekoj period go zemavme na soprugata 17 mart bese 2017 go zemavme pred 2 nedeli otprilika

Член од
10 јануари 2018
Мислења
26
Поени од реакции
9
а да не ти кажувам и докажувам јас туку да си видиш от свој роднина ако имаш некој со само потврда штое(на кој му веруваш) па да се увериш самиот...
nemam takov poznat, ali kako i da e sepak gi podadov dokumentite pak pa ke vidime, ke se ceka toa e :)[DOUBLEPOST=1524120630][/DOUBLEPOST]
Мислат дека за инает пишам... всушност нека ги подберат посредниците да им извадат потврди какви што треба, знаат какви треба, ама има трчање и ич ќар за посредникот, ова половината што ми се закануваат се посредници[DOUBLEPOST=1524065588][/DOUBLEPOST]
Мислат дека за инает пишам... всушност нека ги подберат посредниците да им извадат потврди какви што треба, знаат какви треба, ама има трчање и ич ќар за посредникот, ова половината што ми се закануваат се посредници

kakvi se tie drugi potvrdi prv pat slusam???

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
nemam takov poznat, ali kako i da e sepak gi podadov dokumentite pak pa ke vidime, ke se ceka toa e :)[DOUBLEPOST=1524120630][/DOUBLEPOST]

kakvi se tie drugi potvrdi prv pat slusam???
Секоја потврда треба да се темели на предок по права линија. Е сега дедо ти е од 100% бугарско село, му даваш на посредник умреница преведна судски, и тој оди во соодветен архив каде постои евиденција за тоа село, го наоѓа запишан дедо ти и од таму му издаваат потврда. Е овие потврди се издадени од државен орган и уважени 100%. Е ама ни еден посредник не се замара, затоа што чини пари и време

Член од
20 февруари 2016
Мислења
120
Поени од реакции
123
Ja pretera veke, jas poznavam shoferi ama tie nemaat vreme of rabota telefon da krenat a ne da spijat na forumov I toa otkoga veke imas polozitelno, ne deka imam protiv tebe nesto, ama ocigledno teras inaet, znaes I sam deka poslednive 3 meseci davaat polozitelno so potvrdi, pa nemoj sega da se pravis Baba Vanjga I odnapred da kazuvas dali Jotova ke potpisi ili ne, vistina e deka do pred 3 meseci ne davaa polozitelno so potvrdi a posrednici mamea luge deka davaat, no sega ovie 3 meseci nekoi dobija of sovetot so potvrdi, pa dozvoli da vidime kako ke se odviva rabotava, nemoj da nerviras samo I kontri da udirash
Na ovoj mu nema kraj.
Plata da mu davase nekoj za ova nemase da bide tolku aktiven

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Секоја потврда треба да се темели на предок по права линија. Е сега дедо ти е од 100% бугарско село, му даваш на посредник умреница преведна судски, и тој оди во соодветен архив каде постои евиденција за тоа село, го наоѓа запишан дедо ти и од таму му издаваат потврда. Е овие потврди се издадени од државен орган и уважени 100%. Е ама ни еден посредник не се замара, затоа што чини пари и време
Na primer za roden pradedo vo Prilep kade da odi? Ima arhiv vo Prilep?
I dali znaes za roden dedo vo Sofija, vo koja arhiva treba da odi?

Член од
9 јуни 2017
Мислења
291
Поени од реакции
196
taka e fatigoova ama nikoj ne te slusa!!!na posrednicite ne im odgovara toa sto go kazuvas tuka

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom