Телекабел интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата cYb3rc0re
  • Време на започнување Време на започнување
Со години користам најобичен кабловски интернет од Телекабел, до лани си гледав фудбал стримови без некој маки, повремено имаше лаг на HD стримовите, но тие понеквалитетните стримови никогаш немаа проблем, сега последниве месеци во ударните термини кога има утакмици, лагира мајке ебе на сите можни стрим провајдери со било каков квалитет на стрим.. јутуб добро го полни, торент симнување супер...само стримовите заебаваат... прашањето ми е дали со оптички интернет ќе ми се реши проблемов ? Веќе порачав за некој ден ќе доаѓаат да спроведат опрема...
Јас имам оптика и сум задоволен нема проблем во ништо. Земи си добар рутер ако немаш и тоа е

Со години користам најобичен кабловски интернет од Телекабел, до лани си гледав фудбал стримови без некој маки, повремено имаше лаг на HD стримовите, но тие понеквалитетните стримови никогаш немаа проблем, сега последниве месеци во ударните термини кога има утакмици, лагира мајке ебе на сите можни стрим провајдери со било каков квалитет на стрим.. јутуб добро го полни, торент симнување супер...само стримовите заебаваат... прашањето ми е дали со оптички интернет ќе ми се реши проблемов ? Веќе порачав за некој ден ќе доаѓаат да спроведат опрема...

Да со оптика немаш гајле, ама рачунај во пикови и самите стримови не можат да издржат, па пукаат, сецкаат. Не секогаш е до твојот провајдер.

Гомно стрим е гомно стрим без разлика на каков интернет го гледаш.

Платени стримови (IPTV) од друга страна се џам - ~80eur/година, SKY UK,DE IT и други пакети, одприлика 5000 канали (не се мои и не рекламирам, од искуство кажувам, сателитска откажав за IPTV да си земам).

Гомно стрим е гомно стрим без разлика на каков интернет го гледаш.

Платени стримови (IPTV) од друга страна се џам - ~80eur/година, SKY UK,DE IT и други пакети, одприлика 5000 канали (не се мои и не рекламирам, од искуство кажувам, сателитска откажав за IPTV да си земам).
Од каде се зима тоа IPTV.?

Конечно после Телеком и Неотел,и Телекабел дојде на ред со оптички интернет.Леле луѓе кога и што бидна ова не ми се верува...се сеќавам порано кога луѓето се радуваа на 1kb/s ееех тие времиња,а еве сега стигнавме и до фајбер оптика и тоа од сите 3 оператори што нудат фајбер оптика до дом.
Иначе зградава на сликата не е мојата,туку е онаа преку улица но тоа не значи дека нема и кај мене да стават фајбер оптика (а можно е и да има поставено кабли веќе..немам проверено,но ако видам ќе пишам),чим таму имаат почнато тогаш и другите згради ќе ги обфатат).И се гледа дека се на Телекабел бидејќи под тоа има друг сандак(разделник)кој што е на Телекабел со водови и кабли под него.20180324_130712(0).jpg

nekoj od Prilep dali ima problem so netot navecer posle 19 casot?

nekoj od Prilep dali ima problem so netot navecer posle 19 casot?
Ако е Коаксијален мене во Радовиш кај баба-ми еднаш (пошто обично до сабаље гејмам) ми падна накај 4-5 и така си немаше цел ден дур не дојдоа техничари да го средат.... Они обично пишуваат на нивниот сајт зошто и каде немало интернет и кога, па провери таму и види.

НЕ на оптика сум 100мб брзина ама од тие 100 добивам 3мб во моментов се јавив во техничка џабе!Веројатно Прилеп има проблем деновиве со нетов после 18 часот.

НЕ на оптика сум 100мб брзина ама од тие 100 добивам 3мб во моментов се јавив во техничка џабе!Веројатно Прилеп има проблем деновиве со нетов после 18 часот.

пробај јави им се пак и сега ако не реагираат како што очекуваш побарај тој никаков одговор што ти го даваат да ти ги одговорат написмено на меил ако треба и ти пиши за проблемот на telekabel@telekabel.net.mk и кажи дека истиот одговор ќе го препратиш до АЕК по ова ако проблемот е од кај нив ти гарантирам дека ќе преземат мерки без одлагање бидејќи и казните се големи.

Што се дешава денес низ Центар. Цело сабајле падни стани е нетов. Некој има сличен проблем?

Capture77777.PNG Broj eden vo momentov na pazarot vo Mk. Optika od Telekabel. Najdobri, najbrzi, najsatbilni!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom