Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Abe Bugarija gi osnova I zdruzenijata I partiite bugarski, ako mozel sekoj da si otvori zdruzenie I da bide priznaeto of DABC I jas ke otvorev I ke vi naplakav po 30 evra za edna potvrda
И исто ќе бркаа работа
Има некој што збркал работа само со.потврда??? По тоа тргни

Член од
20 февруари 2016
Мислења
120
Поени од реакции
123
И исто ќе бркаа работа
Има некој што збркал работа само со.потврда??? По тоа тргни
Fatigoova amn be ti spies li. Aj jas od treta smena sega se pribrav i pijam kafe citjki gi tvoite gluposti no ti si aktiven 24/7. Na se imas odgovor.
Neli rekovme da ja zatvorime temata.
Ok za tebe toa ne e prifatlivo so potvrda nema da potpisat samo tebe ke ti dadat ukaz ok li e sega zadovolen li si daj te molam nemoj da ne polnis samo so negativna energija sekoj si se nadeva ne djabe ja pocnal procedurata so site mozni rizici. Daj oladi malku si gi kazal zakonite (kako ti da si gi konstruiral) miljon pati gotovo zavrsi veke znaeme sto mislis i ok cuvaj si go za tebe. Zakonot znaes deka moze da se tolkuva dvostrano i ne e tocno deka nikoj so potvrda nema potpisan ukaz. Nema potreba da mi vrakas deka lazat ova ona ovie sto se na forumot. Imam nekoj koj mi e blizok i go nema na forumot i ima zemeno so potvrda.

Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Fatigoova amn be ti spies li. Aj jas od treta smena sega se pribrav i pijam kafe citjki gi tvoite gluposti no ti si aktiven 24/7. Na se imas odgovor.
Neli rekovme da ja zatvorime temata.
Ok za tebe toa ne e prifatlivo so potvrda nema da potpisat samo tebe ke ti dadat ukaz ok li e sega zadovolen li si daj te molam nemoj da ne polnis samo so negativna energija sekoj si se nadeva ne djabe ja pocnal procedurata so site mozni rizici. Daj oladi malku si gi kazal zakonite (kako ti da si gi konstruiral) miljon pati gotovo zavrsi veke znaeme sto mislis i ok cuvaj si go za tebe. Zakonot znaes deka moze da se tolkuva dvostrano i ne e tocno deka nikoj so potvrda nema potpisan ukaz. Nema potreba da mi vrakas deka lazat ova ona ovie sto se na forumot. Imam nekoj koj mi e blizok i go nema na forumot i ima zemeno so potvrda.
Има решение стави ме на игнор
И не лажи, ако има земено тогаш е има поднесено 2012
Ич да не ти е гајле колку спијам.... немаш сватено дека сме тројца на овој профил???

Член од
5 јуни 2016
Мислења
24
Поени од реакции
47
Dobro utro, konecno potpisan ukaz :vozbud::
Образувана преписка N:102xx/2016/08.11.2016 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 33 от 2018 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
Dokumenti: sveditelstvo od dedo i pasos i l.k od brat
Intervju: juni 2016, konzulat BT, brojce 08.11.2016
23.12.2017 - polozitelno
18.01.2018 - Proverka od viceprezident
So sreka na site i da se izraduvate kako jas denes. ;):angel:

Za ne celi 5 minuti mi smena status za podignuvanje na udostoverenieto:
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Ova znaci deka treba da go cekam vo konzulat da stigni i od tamu da go podignam? i dali nekoj znaj od prilika za kolku vreme treba da stigni?

Последно уредено:
Член од
6 јули 2017
Мислења
2.273
Поени од реакции
1.487
Образувана преписка N:102xx/2016/08.11.2016 г. Вашата преписка е вклјучена в Указ 33 от 2018 год. Можете да резервирате час, за да получите удостоверението си лично. Можете да направите нова резервација само ако сте пропуснали п'рвата резервација.
23.12.2017 - polozitelno
18.01.2018 - Proveka od viceprezident

Za ne celi 5 minuti mi smena status za podignuvanje na udostvorenite:
Вашето удостоверение е изпратено в консулска служба Битолја-Македонија. При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија, както и да представите 2 бр. актуални снимки паспортен формат.
Ova znaci deka treba da go cekam vo konzulat da stigni i od tamu da go podignam? i dali nekoj znaj od prilika za kolku vreme treba da stigni?
Aјде честитки!!!!!
Изгледа навистина е чистка... ај јуни

Член од
13 март 2018
Мислења
9
Поени од реакции
1
23.12.2017 - polozitelno
18.01.2018 - Proverka od viceprezident

Za ne celi 5 minuti mi smena status za podignuvanje na udostoverenieto:

Bese li na dopolnitelna proverka

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Дечки, на денот на интервјуто, каде и како се подаваат дополнителни документи?

И кој документ/молба оди со нив?

Благодарам.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Ajde nedelava da vidime kolku ke potpise ukazi ne mrda rab.ne znam sto se desi zaglavivmo skros a posrednicive nema veke sto da lazat sve edno isto ne pominuva veke kraj
бате јас ке ти кажам за мојот случај,бројчината предмене и задмене се разгледани а моето ТАПКА во место значи редослет ЊАМА,според мене ксметот е во прашање...

K

Kiko

Гостин
При получаване на удостоверението следва да зајавите адрес за регистрација в Република Б'лгарија

Добро која адреса ќе пријавиш овде?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom