Конфликтот во Сирија

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Е што се случи де? Ништо
Батка да ти нападне земја каде што се преставуваш како крал е големо понижување барам јас така го сфаќам, со еден збор ти кажува ејјј седи си мирен прави што сакаш со Сирија не ме провоцирај оти немам време со тебе да се занимавам, скоро секој што сака да сфати е дека наредна глобална криза не се односите Америка (запад) - Русија него ке биде Америка (запад) - Кина (далечен исток)

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.909
Поени од реакции
36.986
Асад свесно никогаш нема да воспостави контрола врз цела територија. Од тој момент натаму ќе треба да седне на маса, и постои можност на избори да изгуби се што добил во војна.
Ако поврати контрола на целата територија на Сирија не знам колку би бил расположен да се ден на маса. Дури и да се реши на преговори неговата позиција би била многу посилна.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Батка да ти нападне земја каде што се преставуваш како крал е големо понижување барам јас така го сфаќам, со еден збор ти кажува ејјј седи си мирен прави што сакаш со Сирија не ме провоцирај оти немам време со тебе да се занимавам, скоро секој што сака да сфати е дека наредна глобална криза не се односите Америка (запад) - Русија него ке биде Америка (запад) - Кина (далечен исток)
Па Америка/НАТО е се уште број еден во светот со највеќе сојузници и се остало, ене вчера и Франција и Британија се приклучија. Јас ништо не очекував од Русија освен ако не ги чепнат директно што не се случи. Плус 80% од ракетите ги собори Сириската армија.
Чист циркуз беше "нападов", ако може така да се нарече.

Русија и Асад победија во војната, но западот покажа дека се се уште супериорни. Важно Трамп си го крена рејтингот.

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.318
Поени од реакции
15.489
Vojnata ke ja dobie toj koj posle završuvanjeto na voenite dejstva ke ostani so svojata voena infrastruktura na teren, so koja ke kontrolira koj ke gradi a koj ne gasovod

Zasega zapadot nanesuva udari.....no Putin ostanuva na terenot...t.e. ja gubi bitkata no ja dobiva vojnata

Член од
17 август 2009
Мислења
3.685
Поени од реакции
5.315
Сегa нa Русите пoштo oчигледнo им фaлaт мудa a нaјверoјaтнo и oружје дa влезaт у oтвoрен вoен судир им преoстaнувa дa лупнaт некoјa згрaдa тaму и рaнети цивили и децa дa прикaжувaaт зa дa јa oцрнaт Америкa преку некaквa медиумскa прoпaгaндa,кao Шипциве нa времетo нa Кoсoвo штo прaвеa a и тукa,и кaкo Пaлестинците штo прaвaт кoгa ги лупa Изрaел.
Добро бе друже шо очекуваше ти, за десет бункери празни срушени во пустина некојаси, Русија да го гаѓа Њујорк, Вашингтон ?
:pos:
Мн филм си праите

Последно уредено:

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
so koja ke kontrolira koj ke gradi a koj ne gasovod
Според оваа само на Русија не и одговара да заврши војната, нема гасовод низ Сирија има парички за Гаспром.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.205
Добро бе друже шо очекуваше ти, за десет бункери празни срушени во пустина некојаси, Русија да го гаѓа Њујорк, Вашингтон ?
:pos:
Мн филм си праите
Oчекувaв дa гo нaпрaвaт тoa штo гo збoреa унaзaд целa неделa.Ти текнувa? Истo кaкo штo Америкaнците гo нaпрaвијa тoa штo гo нaјaвијa

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.186
Поени од реакции
3.433
Ако го рекол оваа Трамп, прашањето е
што уствари била мисијата

да покажат дека можат да испукаат ракети
или
да го средат Асад

https://twitter.com/AP/status/985132752650588160
BREAKING: Trump says Syrian attack was `perfectly executed' and couldn't have achieved `a better result. Mission Accomplished!' .
[DOUBLEPOST=1523712573][/DOUBLEPOST]
Oчекувaв дa гo нaпрaвaт тoa штo гo збoреa унaзaд целa неделa.Ти текнувa? Истo кaкo штo Америкaнците гo нaпрaвијa тoa штo гo нaјaвијa
Ама и очекувањата од другата страна беа дека има да го срамнат со земја Асад, онаа што го видовме е, дека е срушена една научна зграда (за една недела само ѕидовите не можеле да ги тргнат) и била погодена фабрика во Хомс,
ако вака ја бомбардираат Македонија, уште денеска да и објавиме војна на шипците

Последно уредено:
T

Terroir

Гостин
Според оваа само на Русија не и одговара да заврши војната, нема гасовод низ Сирија има парички за Гаспром.
Според која логика ова ? Завршување на војната и држава под контрола на Асад и гарантира на Русија дека гасоводот од Катар кон Европа нема да се реализира

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.433
Поени од реакции
43.272
Се знаеше дека ќе биде ваква работата, они се с'скаат цело време но не се лудаци да се испоубијат за Сирија ко нивните бивши претседатели што праеле.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Koga USA/NATO pred dve decenii ja napadnaa SR Jugoslavija Rusija go osudi napadot ... posle nekoja godina koga USA/NATO go napadnaa Avganistan Rusija pak go osudi i ovoj napad, posle nekoja godina koga USA/NATO go napadnaa Irak pak Rusija so zborovi go osudi i ovoj napad, pred nekoja godina koga voenite avioni na zapadnite sojuznici gi napadnaa voenite celi na Gadafi vo Libija i toj napad bese osuden od Rusija ... denesniov napad na zapadnite sojuznici (SAD, Britanija i Francija) vrz Sirija povtorno bese so zborovi i cel kup soopstenija osuden od Putin(Rusija) ... pa dobro bre majke mu i pak seuste ima takvi osobi koi velat deka Rusija e pomokna od USA/NATO i deka treba da se priklonime vo voeno-politicki sojuz kon nejze, a na teren fakt e deka site sto se sojuznici so Rusija go popusuvaat od NATO ... i Srbija bese pa i seuste e sojuznik so super-moknata Rusija pa em ja bombardiraa Natovcite i em izgubi solidna teritorija i dosta svoe naselenie ... tolku od pomosta na Rusija, osven sekako nejzinite so zborovi i soopstenija osuduvanja na NATO akciite !

Член од
24 април 2008
Мислења
11.130
Поени од реакции
12.717
Koga USA/NATO pred dve decenii ja napadnaa SR Jugoslavija Rusija go osudi napadot ... posle nekoja godina koga USA/NATO go napadnaa Avganistan Rusija pak go osudi i ovoj napad, posle nekoja godina koga USA/NATO go napadnaa Irak pak Rusija so zborovi go osudi i ovoj napad, pred nekoja godina koga voenite avioni na zapadnite sojuznici gi napadnaa voenite celi na Gadafi vo Libija i toj napad bese osuden od Rusija ... denesniov napad na zapadnite sojuznici (SAD, Britanija i Francija) vrz Sirija povtorno bese so zborovi i cel kup soopstenija osuden od Putin(Rusija) ... pa dobro bre majke mu i pak seuste ima takvi osobi koi velat deka Rusija e pomokna od USA/NATO i deka treba da se priklonime vo voeno-politicki sojuz kon nejze, a na teren fakt e deka site sto se sojuznici so Rusija go popusuvaat od NATO ... i Srbija bese pa i seuste e sojuznik so super-moknata Rusija pa em ja bombardiraa Natovcite i em izgubi solidna teritorija i dosta svoe naselenie ... tolku od pomosta na Rusija, osven sekako nejzinite so zborovi i soopstenija osuduvanja na NATO akciite !
Е па ако ги држиш Русите за збор, тогаш треба да го земеш и во предвид фактот дека во случајот со вчерашните напади на западот против Сирија, Русите тврдат дека собориле над 2 третини од лансираните проектили, што значи дека овој пат не само што зборувале, туку овој пат и дејствувале.

Москва: Пресретнати 71 од 103-те ракети истрелани врз Сирија

Освен ако не планираш да ги држиш Русите за збор, тоа е веќе твоја лична одлука.

PIRATIC

diplomiran klozetar
Член од
26 јануари 2012
Мислења
7.854
Поени од реакции
6.497
Е па ако ги држиш Русите за збор, тогаш треба да го земеш и во предвид фактот дека во случајот со вчерашните напади на западот против Сирија, Русите тврдат дека собориле над 2 третини од лансираните проектили, што значи дека овој пат не само што зборувале, туку овој пат и дејствувале.

Москва: Пресретнати 71 од 103-те ракети истрелани врз Сирија

Освен ако не планираш да ги држиш Русите за збор, тоа е веќе твоја лична одлука.
Da ama tie raketi samite Sirijci t.e. armijata na Asad (PVO) gi soborile tie raketi ![DOUBLEPOST=1523714116][/DOUBLEPOST]A osven Rusite kade se sega i Iran i Kina nesto zamolknaa gi snema a i tie se sojuznici na Asad neli ... za vozvrat sega Rusija, Kina i Iran treba da napadnat voeni celi na zapadnite sojuznici (SAD, Britanija, Francija) vo regionot kako voena odmazda za napadite kon nivniot sojuznik Asad !

Kajgana Shop

На врв Bottom