Serie A 2017/2018

• Креатор на темата Креатор на темата Марли
  • Време на започнување Време на започнување

Koj ќе биде шампион оваа сезона

• Вкупно гласачи
    261
Статус
Затворена за нови мислења.
Чисто ме интересира после вчерашнава утакмица - Ова пенал беше? https://www.youtube.com/watch?v=Hw4yEqB1x-Q
Минимален контакт врз Роналдо а другата ситуација 50-50. :D
Една грамафонска плоча до мене и скречувам на „се се се се се се се се се се сееееееееееекакоооооо“
:ROFLMAO: :ROFLMAO:[DOUBLEPOST=1523569964][/DOUBLEPOST]
и самиот Џиџи рече дека не ја видел топката да ја помине линијата.
Голман е, со пола тело е во голот. Белки не веруваш во вакви басни. :D

@Mondonico абе ние знаеме каков е Тоти, али вие не дававте лош збор за Буфон да се спомне, објективност нула.
Немој сега мене со муабетите знаеме каков е Тоти кога фрлавте со дрва и камења на било каква критика. Тогаш (не само ти и фановите на другите тимови) не викавте баш така, туку само оправдувања читав. Абе во Рома бил, цела кариера оштетувани, морало да биде таков, ама бил многу квалитетен фудбалер (мислиш некој го оспорува тоа).

Исто сега јас да ти кажам што го критикуваш Буфон, најјак голман во светот е.

Вчера Буфон изреагира прелошо и заслужува секаква критика од сите неутрални фактори. Ама за таа изјавата за голот на Мунтари никако не ја сфаќам логиката. Што и да кажеше ќе беше фатен на кол, едноставно судијата не досуди чист гол и таква беше ситуацијата. Или според вас требаше Буфон да му каже на судијата, абе Таљавенто гол е ова :ROFLMAO:

Од гол ди мунтари Милан бел ден не виде, ама онака буквално... :backa:донекаде и го разбирам револтот на миланезиве тука.

А и незнам зошто му се лутат на Џиџи за изјавата по таа случка, кога тој самиот рече - цит: "Гледав во топката, а не кон гол-линијата. Во тој момент не видов дека топката ја помина линијата, а и да видев тоа никогаш немаше да му го кажам на судијата"

За време на натпреварот НЕ ја видел топката дека ја поминала линијата...толку, за останатиот дел од изјавата можеше да се излигави и да каже "да ќе му кажев на судијата" али знаеше дека никој немаше да му верува, и само ќе правеше полошо за себе, вака барем си беше искрен.

Значи како и да ја вртите пак Џиџи си испадна џентлмен у тој момент, а вие Љутете се до утре сабајле ако сакате...;)

Цмок4е :backa:

Џентлмен без ЛШ. Цмокич

Јувенташка логика во 2 чекори.
фан на милан (јас, во случајов) : "Буфон никогаш нема да биде ферчина и фудбалски џентлмен поради 3 работи меѓу кои најбитна ја издвојувам изјавата после голот на црњугата".
Јувенташ : "меехехеххехехехе, КОМПЛЕКСИ, уште не ви е отидено тоа од глава, не сте го преболеле моментот, сеуште ве боли таа титула, комплекси си имате оти доминираме 7 години по ред" и слични просеравања.
А во случајов само ја СПОМНАВ ситуацијата како црна дамка у неговата кариера, и ништо повеќе.

Какви 12 годишњаци сте вие страшна работа. Свежо влезени у пубертет, кога станува збор за јувентусот ваш.
Вие грам објективност немате, самокритика е мисловна именка за вас како фанови.

Вчера Буфон изреагира прелошо и заслужува секаква критика од сите неутрални фактори. Ама за таа изјавата за голот на Мунтари никако не ја сфаќам логиката. Што и да кажеше ќе беше фатен на кол, едноставно судијата не досуди чист гол и таква беше ситуацијата. Или според вас требаше Буфон да му каже на судијата, абе Таљавенто гол е ова :ROFLMAO:
Не бе, таман си е тоа ама да не продаваме демагогии на форумов, смешно изгледа. :)

Каква црна дамка, мислиш дошол нашмркан на утакмица.
Каква врска има со џентлменство неговата изјава, кажи ми еден играч што би отишол кај судијата и би го заебал својот тим. Во случајот со Буфон кривицата си е кај судијата и никој друг. Колку играчи знаеле намерно да изглумат пенал па проаѓало тоа, за голов од што сте напатени 10 години зборите ко секташи некој.

Каква црна дамка, мислиш дошол нашмркан на утакмица.
Каква врска има со џентлменство неговата изјава, кажи ми еден играч што би отишол кај судијата и би го заебал својот тим. Во случајот со Буфон кривицата си е кај судијата и никој друг. Колку играчи знаеле намерно да изглумат пенал па проаѓало тоа, за голов од што сте напатени 10 години зборите ко секташи некој.
Исто така може да се рече дека одбраната на Милан има црна дамка зошто не го замоли судијата на истиот меч да го признае голот на Матри кој беше поништен поради непостоечки офсајд.

Исто така може да се рече дека одбраната на Милан има црна дамка зошто не го замоли судијата на истиот меч да го признае голот на Матри кој беше поништен поради непостоечки офсајд.

Абе а голот на Видал од пред некоја година не беше офсајд? 3 1 коа ве смачкавме хаха

Немој сега мене со муабетите знаеме каков е Тоти кога фрлавте со дрва и камења на било каква критика. Тогаш (не само ти и фановите на другите тимови) не викавте баш така, туку само оправдувања читав. Абе во Рома бил, цела кариера оштетувани, морало да биде таков, ама бил многу квалитетен фудбалер (мислиш некој го оспорува тоа).

Исто сега јас да ти кажам што го критикуваш Буфон, најјак голман во светот е.

Бегаш малку од темата, мубетот е дека Тоти и кога направе некој добар потег или подвиг тука на место да се пофали, одма се најдат 5 души кои наместо да го пофалат почнуваат да зборат каков бил. Затоа јас сум го бранел, а ова е ситуација каде Буфон направи лош гест, односно го бутна судијата, па сега ако некој почне да го притикува Тоти, посебно фан на Јувентус, ќе го потсетам на Буфон:свиркам:

Сега како беше муабетов, Тоти никогаш нема да биде легенда како останатите бидејќи имал лош карактер, глупости правел, сега Буфон ќе испадне од категоријата на џенталмени и поштени играчи како Занети Малдини??

Последно уредено:
Јувенташка логика во 2 чекори.
фан на милан (јас, во случајов) : "Буфон никогаш нема да биде ферчина и фудбалски џентлмен поради 3 работи меѓу кои најбитна ја издвојувам изјавата после голот на црњугата".
Јувенташ : "меехехеххехехехе, КОМПЛЕКСИ, уште не ви е отидено тоа од глава, не сте го преболеле моментот, сеуште ве боли таа титула, комплекси си имате оти доминираме 7 години по ред" и слични просеравања.
А во случајов само ја СПОМНАВ ситуацијата како црна дамка у неговата кариера, и ништо повеќе.

Какви 12 годишњаци сте вие страшна работа. Свежо влезени у пубертет, кога станува збор за јувентусот ваш.
Вие грам објективност немате, самокритика е мисловна именка за вас како фанови.
Страшна работа еј ..... еднаш ги попарија во 90 мин. па ајде да речеме со сомнителен пенал (иако е многу почиста ситуација од барем пола пенали што ги добиваат години и години уназад, да не зборам за офсајди, поништени голови, недосудени пенали) и се распаднаа ко Југославија, не знаат кај тераат хејсели, козоебачи, модератори, сообраќајки, ракови, инцести .... колективен meltdown им се деси.

Па да, будна судија, автоматски оди левел подоле од Тоти, гнида и лицемер :kafence:

@Mondonico заборавив да те прашам, има пенал?? Што кажаа на Скај во емисија? Оти нели ти си по оние стручни и правдени ситуции околу спорни ситуации:sneaky:

Бегаш малку од темата, мубетот е дека Тоти и кога направе некој добар потег или подвиг тука на место да се пофали, одма се најдат 5 души кои наместо да го пофалат почнуваат да зборат каков бил. Затоа јас сум го бранел, а ова е ситуација каде Буфон направи лош гест, односно го бутна судијата, па сега ако некој почне да го притикува Тоти, посебно фан на Јувентус, ќе го потсетам на Буфон:свиркам:

Сега како беше муабетов, Тоти никогаш нема да биде легенда како останатите бидејќи имал лош карактер, глупости правел, сега Буфон ќе испадне од категоријата на џенталмени и поштени играчи како Занети Малдини??

Буфон никад не бил у таа категорија со овие двајца па да испадне :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom