Тоа што знам кажувам. Искрено, не прашувам за тие 2014/5, јас сум од 2016, и на тоа сум насоченA nie sto sme po 10 meseci i poveke za ukaz ke bideme li vo nekoa grupa,ili sme otfrleni?Znaes li nesto?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа што знам кажувам. Искрено, не прашувам за тие 2014/5, јас сум од 2016, и на тоа сум насоченA nie sto sme po 10 meseci i poveke za ukaz ke bideme li vo nekoa grupa,ili sme otfrleni?Znaes li nesto?
I jas imav od mkd, najdov nacin no trebase da platam 4 pati poveke za uslugata nego samata uplatnica. I se javiv na covek mu dadov se info i utre denta u moe ime so kes uplaati od sofija za 1 lev. Soetuvam site taka da postapite. Pozdrav
Здраво,
Дали некој знае колку време отприлика стои ваков статус:
"По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство."
Кај мене е вака мислам веќе еден месец а може и повеќе.
Бев на интервју Април, 2017.
jas cekav 1 god .Okolu 3 meaeci
Стари документи се оние од Блгарската егзархија како например крштеница,венчаница од периодот до 1913 и помеѓу 1941/44.Тука спаѓаат и свидетелство/книшка од блгарско училиште,воена книшка.Koj dokumenti gi smetate za stari a koj za novi ? Fala
i so koj e podobro da se aplicira ?so koj ima poveke sansa za da se dobie pasosh ?
Blagodaram
A ne znam pa so ti e tolku cudno? E kako bese ponapred ? Kaj mene site rodnini i poznanici site taka imaat zemeno bez nikakvo poteklo toa so potekloto e od lani/polani koga pocnaa site so bratuvedovci strikovci tetki da podnesuvaat i PAK davaa na koravo i sakato so se vika. Znaci site zemaa plus tie uste poodamnesnite imam prijateli koi nemaat nitu ednas otideno vo bg a sepak zemaa. A ovie cirkuzi so sega gi baraat se od ovaa godina im go nachukaa na site od 2016.Пази сега, ВМРО сакале една "мала промена" во Законот за бугарско државјанство. Таму во Дополнителни распоредби § 2, т. 1 пишува: "Лице от б'лгарски произход" е лице, на което поне единијат Е сега тие сакаат тука една "мала" промена со тоа што зборот "бугарин" да биде заменет со зборот "со бугарско потекло." хахахаха абе не се нормални овие, кој ќе им ги прифати тие измени не ми е јасно.
Ако се изврши таа измена тогаш на основа родител со потекло (декларација,потврда) сите ќе земаат државјанство, апсолутно сите. Само што никогаш нема да има такви измени. Популизам.
koi se tie od 2016 so im go nacukale druze... jas i uste 5-6 drugi osobi eve veke sme so polozitelno.... od 3400/2016 pa se do 3600/2016 se site so polozitelno se ceka potpis od viceprezidenta. sakas da kazis mi go nacukaja i mene ili kako........ obrazlozi kako mi go nacukale na tie od 2016A ne znam pa so ti e tolku cudno? E kako bese ponapred ? Kaj mene site rodnini i poznanici site taka imaat zemeno bez nikakvo poteklo toa so potekloto e od lani/polani koga pocnaa site so bratuvedovci strikovci tetki da podnesuvaat i PAK davaa na koravo i sakato so se vika. Znaci site zemaa plus tie uste poodamnesnite imam prijateli koi nemaat nitu ednas otideno vo bg a sepak zemaa. A ovie cirkuzi so sega gi baraat se od ovaa godina im go nachukaa na site od 2016.
koi se tie od 2016 so im go nacukale druze... jas i uste 5-6 drugi osobi eve veke sme so polozitelno.... od 3400/2016 pa se do 3600/2016 se site so polozitelno se ceka podpis od viceprezidenta. sakas da kazis mi go nacukaja i mene ili kako........ obrazlozi kako mi go nacukale na tie od 2016