Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
17 март 2018
Мислења
50
Поени од реакции
35
Здраво,

Дали некој знае колку време отприлика стои ваков статус:

"По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство."

Кај мене е вака мислам веќе еден месец а може и повеќе.
Бев на интервју Април, 2017.
Кај мене скоро 8 месеци си стои тој статус

Член од
3 август 2015
Мислења
1.722
Поени од реакции
2.958
Dobro sea edno ne mi e jasno ako pocinja procedurata odma posle zemanjeto na proizhodot zosto na brojceto pisi samo intervju togas i togas neli treba da bidi zadolzitelna postapka ili so ti znam so drugo znae li nekoj jas sum 2018

Член од
3 мај 2017
Мислења
251
Поени од реакции
171
Некоја новост за преписките од 2015та кои се на проверка от вицепрезидентот? 9 месеци без промена, ниту указ даваат ниту нѐ одбиваат, лудило...

Член од
22 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
200
Одкако се земе указ за колку најбрзо може да се земе лк и пасош

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
Koj dokumenti gi smetate za stari a koj za novi ? Fala
Стари документи се оние од Блгарската егзархија како например крштеница,венчаница од периодот до 1913 и помеѓу 1941/44.Тука спаѓаат и свидетелство/книшка од блгарско училиште,воена книшка.
Нови ако може така да се кажи се потврдите од бугарските здруженијата во Македонија во кои е наведено дека тој и тој има бугарски корени(е от блгарски произход).

Член од
13 август 2017
Мислења
12
Поени од реакции
1
i so koj e podobro da se aplicira ? :) so koj ima poveke sansa za da se dobie pasosh ?

Blagodaram

Член од
28 јуни 2014
Мислења
721
Поени од реакции
694
i so koj e podobro da se aplicira ? :) so koj ima poveke sansa za da se dobie pasosh ?

Blagodaram
Најверодостојни се токму старите документи од директен предок(татко,мајка,(пра)баба,(пра)дедо) но има доста луѓе на кои например со крштеница(блгарска егзархија) од чичко/тетка им е издаден указ за државјанство.
Во поново време има случаи на кои им е одобрено државјанство со потврдите од Струмица(за указ мислам дека се уште чекаат) но има и такви кои се одбиени.

Член од
11 декември 2011
Мислења
82
Поени од реакции
73
Пази сега, ВМРО сакале една "мала промена" во Законот за бугарско државјанство. Таму во Дополнителни распоредби § 2, т. 1 пишува: "Лице от б'лгарски произход" е лице, на което поне единијат Е сега тие сакаат тука една "мала" промена со тоа што зборот "бугарин" да биде заменет со зборот "со бугарско потекло." хахахаха абе не се нормални овие, кој ќе им ги прифати тие измени не ми е јасно.
Ако се изврши таа измена тогаш на основа родител со потекло (декларација,потврда) сите ќе земаат државјанство, апсолутно сите. Само што никогаш нема да има такви измени. Популизам.
A ne znam pa so ti e tolku cudno? E kako bese ponapred ? Kaj mene site rodnini i poznanici site taka imaat zemeno bez nikakvo poteklo toa so potekloto e od lani/polani koga pocnaa site so bratuvedovci strikovci tetki da podnesuvaat i PAK davaa na koravo i sakato so se vika. Znaci site zemaa plus tie uste poodamnesnite imam prijateli koi nemaat nitu ednas otideno vo bg a sepak zemaa. A ovie cirkuzi so sega gi baraat se od ovaa godina im go nachukaa na site od 2016.

Член од
29 април 2015
Мислења
26
Поени од реакции
36
A ne znam pa so ti e tolku cudno? E kako bese ponapred ? Kaj mene site rodnini i poznanici site taka imaat zemeno bez nikakvo poteklo toa so potekloto e od lani/polani koga pocnaa site so bratuvedovci strikovci tetki da podnesuvaat i PAK davaa na koravo i sakato so se vika. Znaci site zemaa plus tie uste poodamnesnite imam prijateli koi nemaat nitu ednas otideno vo bg a sepak zemaa. A ovie cirkuzi so sega gi baraat se od ovaa godina im go nachukaa na site od 2016.
koi se tie od 2016 so im go nacukale druze... jas i uste 5-6 drugi osobi eve veke sme so polozitelno.... od 3400/2016 pa se do 3600/2016 se site so polozitelno se ceka potpis od viceprezidenta. sakas da kazis mi go nacukaja i mene ili kako........ obrazlozi kako mi go nacukale na tie od 2016

Последно уредено:
Член од
17 март 2018
Мислења
50
Поени од реакции
35
koi se tie od 2016 so im go nacukale druze... jas i uste 5-6 drugi osobi eve veke sme so polozitelno.... od 3400/2016 pa se do 3600/2016 se site so polozitelno se ceka podpis od viceprezidenta. sakas da kazis mi go nacukaja i mene ili kako........ obrazlozi kako mi go nacukale na tie od 2016
Еве пример јас преку татко со интервју октомври 2016 8 месеци чекам на совет, абер нема работава ни го начукаа да

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom