Комплетно се согласувам со МСЕ, а целиот форум и понатаму е Топлификација
![Насмевка :) :)](/styles/default/xenforo/smilies/smile.png)
.
Има ликови кои немаат усул . . . Не се откажуваат . . . Перат памет . . .
Но има и овци кои сакаат да бидат стрижени . . . Затоа оние првите трошат толку енергија . . .
Пари ни на повидок, ама камата ќе книжиме . . . .
http://www.seinet.com.mk/Default.aspx?lang=MK&docID=42954
Ова му иди како да фактурираш на пропадната фирма . . . Битно е да се ниша бродот а не да плови.
Другар не ми отворај уста за собранија како било, ако те плаќаат да го браниш лоповот Хаџимишев подобро не го "брани" само полошо правиш.
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
Срамота и греота е што навлекувате сомови да се залетаат во ебениот ТПЛФ бе
![Facepalm :facepalm: :facepalm:](http://forum.kajgana.com/styles/default/xenforo/emot/facepalm.gif)
Абе кога дошол некој да плаќа (на било каков начин) потрчковци да му го браните ЛИКОТ И ДЕЛОТО на копукот Хаџимишев по кајгани и мојнов-ци, ЈАДНА и БЕДНА таа фирма
![Поп :popce: :popce:](/styles/default/xenforo/emot/pop.gif)
[DOUBLEPOST=1522716193][/DOUBLEPOST]
Блада нешто момакот не му замерај
![Намигнување ;) ;)](/styles/default/xenforo/smilies/wink.png)
Дине (заменик претседател на управен сега) го дигна лаптопот на сред собрание
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
коа видоа дека гласањето не им иде по нивно
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Умрени акционери си ги впишуваат дека на Мишок му дале полномоштво(редовно е така), исто и акционери за кои мислат дека нема да се појават (пример има 1 или 5 акции или па има 20 акции ама е пример од Штип или од Битола)
Е арно ама за нивна несреќа се појави еден таков на кој му кажаа дека веќе дал полномоштво
![Пукам од смеа! :pos: :pos:](/styles/default/xenforo/emot/pos.gif)
(а не дал)
Жива комедија.
Е тоа е вистината за Топлификација. И јас ги имам истите информациии иако не сум бил на ниедно собрание . . . Многу се јадни и бедни овие од менаџерскиот тим на Топлификација.
Гз ќе дадат фотеља никако. За својот лоповлук и неспособност цело време некој им е крив . . . Абе луѓе Ќосето е мртво пред сто години, а ХаџиМишев никој неможе да го смени со години
. Вашите пари (инвестиции) исчезнаа и ако некој Ви е крив тоа е вашиот менаџмент . . . . Никакви ќосиња, нинџи, фамилии, руси . . . . Мора секогаш да има плашила . . . Абе пола од овие ликови се во затвор, а ТПЛФ е пред стечај . . . .
https://www.euscoop.com/en/2018/3/30/societe-generale-pulls-out
Според мене доколку дојде до продажба на банката цената би била околу 30% пониска од куповната цена што ја плати СоцГен за ОХБ, односно 8.157,00 - 30% = ~5.700,00 МКД.
Инаку, на 04.април се навршуваат 12 години откако Французите влегоа на пазарот и не постигнаа ништо посебно, не пенетрира ниту еден поголем француски бизнис во МКД, ниту имаа некаква забележителна пазарна улога.
Затоа, не би ме изненадило брзо да ја продадат ОХБ па дури и на некој домашен играч (на Халк или Шпаркасе на пример) оти за тоа нема да се мачат со добивање на дозвола од гувернерот, ниту со пазарна концентрација.
Убаво кажуваше Бошко007 за ОХБ дека ќе биде добра инвестиција,ама не му верувавме
Абе убаво збори Бошко цело време, но ретко кој слуша . . .
Кога зборував за КМБ сите будала ме правевте, а види ја денес каде е . . . а ќе видиш за година . . .
Зборував и за СТБ, а помалку за ТНБ, но и тогаш бев црна овца..
Денес ОХБ поминале 3044 акции, а јас го преспав денот
. . .
Не сакавте ОХБ на 4800 е сега ќе го бркате возот место натанане раат да си влезете под 5000 ден.
Една шпекулација и ОХБ на небо, а до вчера као лоша банка беше . . . А од денес е топ . . .
Јас не се водам од тоа што е во тренд, тука од логиката за добри, просперитетни и ефтини фирми..
p.s.
Два дена како Д-р Аница и м-р Ока се присутни на форумот, а никој да не ги поздрави . . . Добродојде.
Е ова е тешка артилерија . . . Форумот добива на тежина . . . Ова се ликови кои влијаеле на мојот развој, позитивно и негативно зависи од толкувањето . . . Ми изгореле многу пари, но ме ојачале . . .
Благодарение на тоа школо сега мирно пловам . . . .
Ока друже кога на пиво во Бисер
. . . .
Убаво што овој пат имаме интеграција на ликови . . . Вака попоштено е . . .
Штом Д-р Аница и м-р Ока се тука ќе искочат пари на овој или на оној начин . . .
Гриме и ти добродојде . . . Ако се пресели во Скопје ред е да дадеш ручек за ОХБ . . .
Хрватите не се избегани . . . бегаат фондовите (они се секогаш во гомна и гајле им е за туѓите пари), а физичките лица скоро и да не промениле состојба . . . Провери ППИВ, ПКБ, ОХБ . . .
Од хрватите треба само да учиме, а не да ги гледаме само како профитери . . .
На крај сите сме на берза поради профит.