Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 јуни 2015
Мислења
414
Поени од реакции
623
Јас само ќе кажам дека го имав истото искуство. Отидов во БГ првично со големи резерви, имајќи во предвид како се гледа на Бугарија од нашите мили сограѓани, но се изненадив во најпозитивна смисла токму поради истиве причини.

Ова овде (Македонија), не се оправа. Такви сме со менталитетот. Нажалост.

Се извинувм за off-topic. А и сите оние што се нашле тука на форумов барајќи БГ државјанство, барем научете малку какво е во Бугарија вистински - и добро и лошо, и луксуз и мизерија, а не само прашањата за интервју. Нема да ви штети. Сепак, сакате БГ државјани да сте.[DOUBLEPOST=1522581584][/DOUBLEPOST]

Никој не рече дека е wow. Оди во нагорна линија, за разлика од тука.

И, иако сиромашна, Бугарија има големи шанси за добар развој поради неискористени ресурси.[DOUBLEPOST=1522581719][/DOUBLEPOST]

Ако не и најголемата причина зошто јас сакам да си заминам од тука -менталитетот.
Се согласувам, една од НАЈГОЛЕМИТЕ причини да си заминам од тука е менталитетот. Последниве 2 3 години кога и да треба да работам нешто со наши, дури и луѓе со кои цел живот се знам, бев принуден да бидам во состојба да ми должат а да се оправдуваат дека немаат да платат за работата која сум ја вршел. Мораш со закани да функционираш или подмукло како нив - земи и бегај! Но не можам како нив да функционирам а на нив не им се докажува дека така не оди и немаме заедничка иднина со такво поведение. А кога такви искуства во рок од неколку години ми се изнаредија едно по друго, повеќе не се трпеше. Овој народ САМ НА СЕБЕ си е сопирачка и затоа не може да пркне, од својот ум.

Кога и да сум бил Софија, секогаш сум бил европски услужуван, некои луѓе случајно кога ќе забележеле дека сум од Македонија веднаш како на свој пристапуваат и воопшто нема негативности и тензии како во Скопје - коешто според менталитетот е само едно ГОЛЕМО СЕЛО и плус мораме да ја трпиме двојазичноста и тензијата којашто се создава постојано.

Овие муабети чисто за оние благонадежни идни б‘лгарски граждани за ако имаат нешто сељачко во нив на време да исфрлат :D и како Европејци да си дочекаат европско гражданство! За да не се брукате по светот како што многу наши се брукаат, па сега веќе после се‘ СРАМ МИ Е да кажам дека сум од Македонија зашто одма ме идентификуваат со нешто хаотично и лошо...

Член од
1 април 2018
Мислења
2
Поени од реакции
1
Сакам да поднесам документи за бг пасош ама единствено сродство преку кое можам да поднесам е преку вујко ми, па ме интересира дали е можно тоа? Нешто слушнав дека само од родители ке можело? Ако може некој што е запознаен да ми каже детално.

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Се согласувам, една од НАЈГОЛЕМИТЕ причини да си заминам од тука е менталитетот. Последниве 2 3 години кога и да треба да работам нешто со наши, дури и луѓе со кои цел живот се знам, бев принуден да бидам во состојба да ми должат а да се оправдуваат дека немаат да платат за работата која сум ја вршел. Мораш со закани да функционираш или подмукло како нив - земи и бегај! Но не можам како нив да функционирам а на нив не им се докажува дека така не оди и немаме заедничка иднина со такво поведение. А кога такви искуства во рок од неколку години ми се изнаредија едно по друго, повеќе не се трпеше. Овој народ САМ НА СЕБЕ си е сопирачка и затоа не може да пркне, од својот ум.

Кога и да сум бил Софија, секогаш сум бил европски услужуван, некои луѓе случајно кога ќе забележеле дека сум од Македонија веднаш како на свој пристапуваат и воопшто нема негативности и тензии како во Скопје - коешто според менталитетот е само едно ГОЛЕМО СЕЛО и плус мораме да ја трпиме двојазичноста и тензијата којашто се создава постојано.

Овие муабети чисто за оние благонадежни идни б‘лгарски граждани за ако имаат нешто сељачко во нив на време да исфрлат :D и како Европејци да си дочекаат европско гражданство! За да не се брукате по светот како што многу наши се брукаат, па сега веќе после се‘ СРАМ МИ Е да кажам дека сум од Македонија зашто одма ме идентификуваат со нешто хаотично и лошо...
Ова денес го приметив. Не е потребен дополнителен коментар.

IMG_20180401_220335_497~01.jpg [DOUBLEPOST=1522613535][/DOUBLEPOST]
Па добро тоа е вистината. Значи не ви се мешам у изборот да земете бугарски пасош од икс причини, ваше си е, али да ме убедуеш дека Софија имала некаков европски шмек жити се. Уште да ме убедиш дека Бугарија влегла ЕУ со постигнати економски резултати и да завршиме со муабетов.
Ова вика "да" (2007).

За нивни услови.

c39461a5-59df-4dd9-af20-89967ed1d3ca.jpg

Последно уредено:
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
na pr.Svedska za tri god registracija ili brak so Svedski drzavjanin ti dava pasos.e koj e povreden?

точно ли ти е ова или от памет го збориш?!?!

S

silmarillion

Гостин
Ова вика "да" (2007).

За нивни услови.
Не ме смеј GDP поблиску до МК отколку до следниот во ЕУ (без Романија кои се иста сиротиња). Значи баце Бугарија е влезена политички и геостратешки, не е економски ниту па дека доживеала некаков интелектуален развој кој се поклапа со ЕУ вредностите.

S

silmarillion

Гостин
Значи вие со 450 ЕУР просечна плата уште не знаете дали за национализам да зборите или за кафани :)))

Член од
29 октомври 2017
Мислења
135
Поени од реакции
125
Nesto mi smrdiT ovde.naednas pocnavte da pravite muabet za zivot vo Sofija kao demek na Havai sme.ovde eden do dvajca posrednici ne ubeduvaat kako da se preselime vo Bg.vie ste UMOBOLNI.forumov e Bugarski Pasos i kako do nego a ne da kazvite kaj da ziveeme.AJ SIKTER

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Ако на татко ти е аптеката може да земаш и 5.000€.Пријател бугар работи како пластичен хирург во Софија плата зема 850€,друг стоматолог 550€.
Ептен ти е јака споредбата со Лондон.ОК е,1ви Април сме.
vo london brat mi treba da se utepas od polaganje ispiti koi licno jas nema sansa da gi polozam a i neznam tolku dobro angliski.Ne ni se priznati diplomite.A vaka drugo e.Na krajot se e podobro od ova vukojebina vo koja zaglavivme sega site.I platata zavisi vo koja bolnica rabotis vo bugarija zavisi odf mnogu faktori.I da e platata 1200 evra ili 2000 leva vazno kirijata e 50 evra a vo london 800 do 1500 funti kirija???ete toa e toa.Na toa mislev.[DOUBLEPOST=1522652386][/DOUBLEPOST]
Софија имала европски шмек.
stanot go kupiv vo sogfija za 350 evra kvadrat a ti kupuvaj vo skopje za 1500 evra kvadrat.Ete toa e razlikata.Poubavi uslovi za se.Barem jas licno ne bi mozel da odam vo avstralija ili u picku si materina.Blisku a sepak mnogu razlicno,i more i planini i se.Ima niski trosoci na zivot a platite sepak se pogolemi od kaj nas.Na toa mislev

S

silmarillion

Гостин
stanot go kupiv vo sogfija za 350 evra kvadrat a ti kupuvaj vo skopje za 1500 evra kvadrat.Ete toa e razlikata.Poubavi uslovi za se.Barem jas licno ne bi mozel da odam vo avstralija ili u picku si materina.Blisku a sepak mnogu razlicno,i more i planini i se.Ima niski trosoci na zivot a platite sepak se pogolemi od kaj nas.Na toa mislev
Којзнае што ќумез си купил за 350 евра квадрат :) И таман работа да нема подобри услови од МК, само што условите им се поблиски до МК отколку до било која ЕУ земја, тоа пробувам да ви го кажам. Не да ме убедува некој дека Софија имала европски шмек. Белград има повеќе европски шмек а не е во ЕУ ако веќе сакате иако менталитетот никад нема да припаѓа во ЕУ. А шмекот во најголем процент доаѓа од менталитетот.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
826
Поени од реакции
1.322

"Да бе, сите ние глупи, само ти овде се најде паметен."

Член од
1 февруари 2018
Мислења
73
Поени од реакции
65
Којзнае што ќумез си купил за 350 евра квадрат :) И таман работа да нема подобри услови од МК, само што условите им се поблиски до МК отколку до било која ЕУ земја, тоа пробувам да ви го кажам. Не да ме убедува некој дека Софија имала европски шмек. Белград има повеќе европски шмек а не е во ЕУ ако веќе сакате иако менталитетот никад нема да припаѓа во ЕУ. А шмекот во најголем процент доаѓа од менталитетот.
Belgrad ima evropski smek hahaaaa i toa go docekav da go procitam :D prvo imeto mu e utnato trebalo da se vika sivgrad.
Belgrad e najgolemoto gubre na evropski kontinent. Cigani, raspadnati sivi zgradi na sred minijaturniot centar, komunizam, gubre, smrdea, kafani i prostitutki. Toa e belgrad[DOUBLEPOST=1522658423][/DOUBLEPOST]Za kriminalot da ne zboruvam i krazbite na sred den.. toa e znak na siromastija. Belgrad e momentalno vo period kako koga bila Sofija vo 1980 godina.
Za Belgrad da stane kako Sofija mu trebaat uste mnogu ama bas mnogu godini[DOUBLEPOST=1522658644][/DOUBLEPOST]tuku nekoj sega da kaze so potpisuvanje ukazi ima novosti od 2016? Jas od denes vleguvam vo 3ti mesec so cekanje

Последно уредено:
Член од
20 март 2018
Мислења
19
Поени од реакции
11
Belgrad ima evropski smek hahaaaa i toa go docekav da go procitam :D prvo imeto mu e utnato trebalo da se vika sivgrad.
Belgrad e najgolemoto gubre na evropski kontinent. Cigani, raspadnati sivi zgradi na sred minijaturniot centar, komunizam, gubre, smrdea, kafani i prostitutki. Toa e belgrad[DOUBLEPOST=1522658423][/DOUBLEPOST]Za kriminalot da ne zboruvam i krazbite na sred den.. toa e znak na siromastija. Belgrad e momentalno vo period kako koga bila Sofija vo 1980 godina.
Za Belgrad da stane kako Sofija mu trebaat uste mnogu ama bas mnogu godini[DOUBLEPOST=1522658644][/DOUBLEPOST]tuku nekoj sega da kaze so potpisuvanje ukazi ima novosti od 2016? Jas od denes vleguvam vo 3ti mesec so cekanje

Koe brojce si i koga bese na intervju?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom