69.
A Simple Plan-8(Р)(Филмски клуб)
70.
The Dark Mirror-8
71.The Window-8
72.
Call Northside 777-10
73.
The Big Combo-8(Р)
74.
A Time to Kill-7-(Филмски клуб)
75.
Casablanca-10(Р)
76.
29th Street-8
77.
The LEGO Ninjago Movie-3
Март
78.
It’s a Wonderful Life-(Р)-10
79.
Serendipity-7-7.5-(Филмски клуб)(Р)
80.
Taxi Driver-(Р)-10-Од сите филмови ќе одвојам време само за таксистот.Незнам која по ред ми е репризава али која и да е по ред е одлична и сеуште функционира фантастично/Овој пат приметив дека Скорсезе се појавува два пати во филмот океј оној првиот сите го знаеме во таксито кога ја посматра својата сопруга(rear window)
,а оној вториот тс ова ќе му дое прво бидејќи е на почеток на филмот а тоа е кога Травис ќе ја опишува Бетси ''She was wearing a white dress. She appeared like an angel. Out of this filthy mess, she is alone.''. whatto се погрижи да ги возобнови(погледнете какви фенси зборови употребувам сигурно ви треба лексикон за да ми ги протолкувате значењата,зборовите-ВОЗОБНОВИ fuck u bitches i'm so arty this days )вашите мозочни мемориски ќелии со еден гиф доколку не ви е во свежи сеќавањата.
И погледнете го Скорзи седи како мексички мачор и ја следи историјата.Погледнете убаво тој знае дека гледа во историски продукт не само што го режира,тука е дел од цела таа маса која се движи покрај камерата сонувајќи дека еден ден ќе успее повторно да бидат пешаци од некој култен филм богами да бидеш пешак од ваков историски филм е доста значајно зарем не..
Како и да е втора работа што успеав да приметам е дека 20 долари што му беа фрлени во таксито додека макрото ја извлекуваше Ирис прво сакаше да ги остави додека го пиеше својето кафе но се предомисли и на крај ги фрли на човекот кој успеа да го направи пуздер у велком фат бич....
Имам да говорам уште сакав да посветам малку време и за whatto и за неговото неполно двонеделно страдалиште(еј сопрете ме ве молам овде имам цела вреќа со непознати зборови)...
Чуствувам дека овој непрекинат извор на зборови,на речник,на комнуникативност пополека ме претвара во некој голема форумска фигуративна ѕверка се разбира ова е спакувано во една убава саркастична форма со убава црвена панделка ЗАРЕМ НЕ ?
Како и да е хармониката непрестано свири во мојата глава каков саундтрак дури и најголемите инстаграм пички ги влажнат гаќичите на тој звук.Истото што се случува и во once upon a time in america,исто како што Whiplash чука до ден денеска(уште еден во низата за репризирање какво филмиште е и тоа ),до каде сме,а да знаете дека Ханс се нарекува модерниот Бетовен па како не..
Чувајте се.
-whatto