Имаш 2 начина.
Едниот е да го свариш цвеклото, и да го избледнаш заедно со водата во кое е сварено.
Или да го изблендаш свежо, само прво исечи го убаво со нож, затоа што премногу е тврдо за блендерот.
Рецепта за варено, за 2-3 дози.
2-3 топки цвекло - после варењето ги блендаш заедно со дел од водата во кое е сварено - заедно со 2 лимона, 1/3 лажиче гумбир во прав, или еден мал дел ~1г свеж, како и 1/3 лажиче рузмарин, и 1 таблета витамин ц или 2 лимона додај во смесата, како сакаш.
Пиеш едно 150 мл 30 минути пред активност, може да седи до 2 дена во фришидер, ако не и 3 (не сум пробал 3)
Ако блендерот не ти е доволно голем, само помала дозата направи ја.