Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Во Последните новости кои ги објавив јасно напишав што ми кажаа:

Преку: мајка, татко, брат, сестра и со стари документи. Тоа поминувало и тоа и Јотова потпишувала. За други исклучоци НЕ МИ КАЖАА, така да не можам со сигурност да зборам за тоа!

Не кажав нигде ништо друго.
Веројатно тие таму прават селекции, даваат некому приоритет итн... Така да очекувам да наскоро на сите им дојде редот. Не шпекулирам ниту ова го измислувам, ви кажувам мене што ми кажа проверен човек којшто не ме лажеше ниту пред 1, 2 или 3 години за состојбата каква што беше во моментот а така би секогаш на крај, па еве и сега. Пак ќе кажам, дај боже да е така па сите да се офајдиме зашто веќе премногу се чека и тие во Бугарија ептен имаа закочено. Ама како што тера политиката би требало и уште повеќе да се забрзува, ајде за тоа да не зборам каква политика, тоа е веќе друга тема :)

А тука што има негативци, има, обично има многу безработници коишто киснат на форум и умот им е оптеретен со ова. Не дека сите што сме во ова не се замараме, се замараме и тоа како, нормално, ама ако некој ноторно шири негативна енергија не е оправдано зашто: ете тоа е законот, ете тоа се условите, кој ги исполнува нека тера процедура и нека чека! Тоа секој нормален човек би ви го кажал. Тоа е Балкан јбг

Дали може да однесам фотокопирана умреница од дедо ми, заверена на нотар?

Прашање до категоријата “Со потврда сум“ “Со стар документ од дедо сум“.

-Дали во изводот на умрените, во графата за државјанство има податок за државјанство???

Кај мојот прадедо не е содржан таков податок, мислење???

Грешка сум напишал претходно во форумот.Интервју од 2014.Однесено документи за потекло 2016. Што значи ова

Attachments

• 29261800_10209203657407711_7050626997537472512_o.png
    29261800_10209203657407711_7050626997537472512_o.png
    210,1 KB · Прегледи: 122
Ja. Intervju dekemvri 2014. Krstelnica od tatko ama ne ja dadov original. Staven na dopolnitelna april 2016 odma odnesov originalot i uste cekam
Citav prethodnite stranici deka do juni 2018 bi trebalo da se iscisti 2014.Ne vklucuva toa i nie so sme na dopolnitelna?

Прашање до категоријата “Со потврда сум“ “Со стар документ од дедо сум“.

-Дали во изводот на умрените, во графата за државјанство има податок за државјанство???

Кај мојот прадедо не е содржан таков податок, мислење???
Mislam deka nema nacionalnost. Ama ic ne se sekjavam.[DOUBLEPOST=1522413959][/DOUBLEPOST]Апликантите од 2014 година ги враќаат со се и сешто зашто тоа е спорна година, кај што од ДАБЧ даваа потврди на секого, имаше многу фалсификат документи, уверенијата од ДАБЧ ги даваа врз основа на потврди од клубови без никакви издржани податоци (потврдите со статистика од К'нчов почнаа 2015 година средината негде да ги издаваат). Исто така, поради малверзации на многу муслимани им беа давани уверенија од ДАБЧ, за што нели го сменија и директорот. Затоа, сите кои аплицирале тогаш повторно детално ги проверуваат и им бараат оригинали и што ли не.

Mislam deka nema nacionalnost. Ama ic ne se sekjavam.[DOUBLEPOST=1522413959][/DOUBLEPOST]Апликантите од 2014 година ги враќаат со се и сешто зашто тоа е спорна година, кај што од ДАБЧ даваа потврди на секого, имаше многу фалсификат документи, уверенијата од ДАБЧ ги даваа врз основа на потврди од клубови без никакви издржани податоци (потврдите со статистика од К'нчов почнаа 2015 година средината негде да ги издаваат). Исто така, поради малверзации на многу муслимани им беа давани уверенија од ДАБЧ, за што нели го сменија и директорот. Затоа, сите кои аплицирале тогаш повторно детално ги проверуваат и им бараат оригинали и што ли не.
A sto drugite GI pustaat posle 2015?, jas im odnesov I potvrda so statistika so 100% bugarsko naselenie po dvata popisa I nisto molbata ne vie uvazena, bugarite vece ne davaat po popis ili slicno osven ako imas direktna vrska so orginalen dokument bred 1920 god ili pak 1942 koga imale administracija na ovie prostori :)

Sent from my S8 using Tapatalk

A sto drugite GI pustaat posle 2015?, jas im odnesov I potvrda so statistika so 100% bugarsko naselenie po dvata popisa I nisto molbata ne vie uvazena, bugarite vece ne davaat po popis ili slicno osven ako imas direktna vrska so orginalen dokument bred 1920 god ili pak 1942 koga imale administracija na ovie prostori :)

Sent from my S8 using Tapatalk
Jas zborev za tie od 2014 godina. Ne rekov deka tie posle 2015 gi pustaat. Tie od 2015 godina nekogo pustaat, nekogo ne. Drugi faktori se vo prasanje.

Posle kolku vreme se menuva ovoj status i sto sledi potoa do zemanje na pasosot ako moze nekoj da mi kaze

Attachments

• IMG-e073b9ce92fe41214cd07e4d478fe211-V.jpg
    IMG-e073b9ce92fe41214cd07e4d478fe211-V.jpg
    280,9 KB · Прегледи: 119
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom