Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики е лојален работник, никогаш не плука против компанијата од каде што го вади лебот, колку и да прават глупости се во право според неговата логика.
Кеплер,

твојата логика веќе е позната; поставување погрешни барања и очекување одговор на истите.

За да се увериш, провери ги своите дописи на форумов.[DOUBLEPOST=1522431825][/DOUBLEPOST]
Мики,ако чуеш за некој црковен скандал,на пример ако некој поп направи нешто што религијата го забранува,дали јавно би проговорил за тоа ?
redfogv,

дури и низ Црквата, се случуваат „слушања„ за одредени настани кои се тешко проверливи. На пример, лесно е проверливо, да не речам-воочливо, ако свештеник се вози во скапа кола. За таквите случаи, веќе одговорив дека нема да им судам, оти праведен Судија веќе имаме.

За настаните за кои „се слушнало„, потребна е проверка на гласината па ако се потврди дека се работи за реален настан, таквиот свештеник подлежи на Црковна осуда се‘ до неговото расчинување.

Лично, не мислам дека нечие нецрковно однесување треба да биде истакнато јавно, на некоја (а)социјална мрежа или медиум, понајмалку од моја страна, оти проблемите во Црквата ги решава самата Црква, според својот правен поредок и според досегашните искуства.

Во Црквата, судат достојните ликови, согласно нивната хиерархиска положба во свештенството, оти ним „...многу им е дадено...„.

Последно уредено:

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Кеплер,

твојата логика веќе е позната; поставување погрешни барања и очекување одговор на истите.

За да се увериш, провери ги своите дописи на форумов..
За да биде прашање треба да има интерпункциски знам прашалник, требало барем ова да те научат на чколија.
Јас те величам како добар работник, ти пак тропаш глупости, ццц ништо не прајме вака.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
За да биде прашање треба да има интерпункциски знам прашалник, требало барем ова да те научат на чколија.
Јас те величам како добар работник, ти пак тропаш глупости, ццц ништо не прајме вака.
Хммм...сигурен сум дека на твојата „школија„ те убедуваа дека твојот дијалект е исто што и македонскиот литературен јазик.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
What happens in Vegas, stays in Vegas - не е баш за ширење по народ, за да не се посомнева некој со „атеистички морал“.
Старата поговорка „сложни попови и во петок мрсат“ не е случајна и потекнува од времиња кога атеизмот не бил ни познат како концепт на овие простори.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
What happens in Vegas, stays in Vegas - не е баш за ширење по народ, за да не се посомнева некој со „атеистички морал“.
Старата поговорка „сложни попови и во петок мрсат“ не е случајна и потекнува од времиња кога атеизмот не бил ни познат како концепт на овие простори.
Almeida,

„тезата„ дека сложните попови мрселе во петок, ја измислија Богомразачите и ја прогласија (тезата) за точна, по начелото од возвишениот атеистички морал наречено „Се согласувам со моето мислење„.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Има и уште една „Аздисан поп и у олтар прди“.
Мислиш дека овие ситуации не биле инспирирани од вистински настани?
Јас еве, не лично, од сведоштва на луѓе што седеле на софра со твоиве владики (од кои добар дел се со вечерно), знам дека си терале мрсно со некакви изговори „Сонцето зајде, Месечината изгреа“ - знаеш, оние ликови што треба да покажуваат врвен морал, а се уствари тотален опозит од него.[DOUBLEPOST=1522436634][/DOUBLEPOST]Каков пристап човече..."сложни попови во петок мрсат" е теза :facepalm:

Две работи у живот не се глумат: интелигенција и хумор, посебно второво пошо за хумор треба многу интелигенција. Не ти е прв пат да се давиш у сопствени глупости, потруди се да прикажуваш помалку "елоквенција", бога ти!

Последно уредено:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Хммм...сигурен сум дека на твојата „школија„ те убедуваа дека твојот дијалект е исто што и македонскиот литературен јазик.[DOUBLEPOST=1522434853][/DOUBLEPOST]

@Ipsissimus ,

ќе можеш да подобјасниш за која вредност во постов си му стиснал „лајк„ на авторот на постот?

Еве, јас веќе помислив дека „„Ништо„ иде на „ништо„„. Ти, што велиш?
Омилен лик си ми на форумов, да му е мерак на човек да те вработи кај себе, ваква лојалност како твојава не сум сретнал :kezec:
Владиката убиство да направи пред твои очи, ќе кажеш дека нема побезгрешен човек од него и се најдобро за црквата ;)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Има и уште една „Аздисан поп и у олтар прди“.
Мислиш дека овие ситуации не биле инспирирани од вистински настани?
Јас еве, не лично, од сведоштва на луѓе што седеле на софра со твоиве владики (од кои добар дел се со вечерно), знам дека си терале мрсно со некакви изговори „Сонцето зајде, Месечината изгреа“ - знаеш, оние ликови што треба да покажуваат врвен морал, а се уствари тотален опозит од него.[DOUBLEPOST=1522436634][/DOUBLEPOST]Каков пристап човече..."сложни попови во петок мрсат" е теза :facepalm:

Две работи у живот не се глумат: интелигенција и хумор, посебно второво пошо за хумор треба многу интелигенција. Не ти е прв пат да се давиш у сопствени глупости, потруди се да прикажуваш помалку "елоквенција", бога ти!
Almeida,

и што велиш, дека оние неколку анимирани битија, кои се појавуваат долу лево во твоите дописи, у ствари се твоите предци?...[DOUBLEPOST=1522437058][/DOUBLEPOST]
Омилен лик си ми на форумов, да му е мерак на човек да те вработи кај себе, ваква лојалност како твојава не сум сретнал :kezec:
Владиката убиство да направи пред твои очи, ќе кажеш дека нема побезгрешен човек од него и се најдобро за црквата ;)
Кеплер,

самиот изнесуваш претпоставки, самиот извлекуваш заклучоци. Не би ме чудело ако веќе си помислил дека си у право...

Патем кажано, баш и не си ми нешто омилен...:icon_lol:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Види, ако го види тоа и ќути поради интимни релации со истиот или материјална корист - не го оправдувам, ама го разбирам. Тоа е недостаток на личен интегритет, самодоверба, фетиш за понижување, игнорантност исл. Е сеа, која е психопатологијата да се реагира како врзан ротвајлер на човек што ќе го обвини убиецот...тоа е веќе во зона на "неодговорени прашања".[DOUBLEPOST=1522437306][/DOUBLEPOST]
Almeida,

и што велиш, дека оние неколку анимирани битија, кои се појавуваат долу лево во твоите дописи, у ствари се твоите предци?...[DOUBLEPOST=1522437058][/DOUBLEPOST]

Кеплер,

самиот изнесуваш претпоставки, самиот извлекуваш заклучоци. Не би ме чудело ако веќе си помислил дека си у право...

Веројатно се твои претци.
Теоријата на еволуцијата вели дека ние и тие битија имаме далечен заеднички предок, исто како што имаме заеднички далечен предок со ајкулите и уште подалечен со дрвата.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Almeida,

Кеплер,

Мики ти постојано работиш со претпоставки, ете гледаш иако не ме познаваш имаш лоша слика за мене, полн си предрасуди.[DOUBLEPOST=1522437763][/DOUBLEPOST]
Види, ако го види тоа и ќути поради интимни релации со истиот или материјална корист - не го оправдувам, ама го разбирам. Тоа е недостаток на личен интегритет, самодоверба, фетиш за понижување, игнорантност исл. Е сеа, која е психопатологијата да се реагира како врзан ротвајлер на човек што ќе го обвини убиецот...тоа е веќе во зона на "неодговорени прашања".[DOUBLEPOST=1522437306][/DOUBLEPOST]
Теоријата на еволуцијата вели дека ние и тие битија имаме далечен заеднички предок, исто како што имаме заеднички далечен предок со ајкулите и уште подалечен со дрвата.
Да поддржуваш институција како црквата од старт значи дека подржуваш криминална организација, е сега тоа може да го правиш поради некаква корист или пак поради проблем во главата.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Мики ти постојано работиш со претпоставки, ете гледаш иако не ме познаваш имаш лоша слика за мене, полн си предрасуди.
Кеплер,

твоите пишани зборови на форумов те отсликуваат прилично јасно, така за секој кој има грам искуство во духовноста, тоа е исто што и „поглед од далечина„ и „увид во состојбата од нечиј дух„.

Дај да видам како пак ќе се зезнеш и конечно, какве благе везе има твоево празнословие со темева?...[DOUBLEPOST=1522438015][/DOUBLEPOST]
.
Almeida,

не ми припишуј твои убедувања за ѓоамити мои. Да те постетам дека атеизмот ги гледа мајмуните за свој најблизок род, додека мојата вера вели дека Бог го створи човекот.

Разликата е јасна за оние кои имаат очи.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Еве уште едно прашање за "високоморалниот", кој така цврсто стои контра еволуцијата. Познавам еден релативно млад човек што имаше компликации со залистоци на крвни садови, зборам за големи крвни садови, белодробна вена исл. Истиот во една европска земја оди за да му се вгради свински залисток со кој човекот перфектно функционира. Организмот му ја прифаќа истата. Е сега, во хипотетичка ситуација (не му посакувам), ама баш би сакал да знам дали "високоморалниот" би прифатил да има страно тело од (за него) диво суштество со кое нема никаква врска или би прифатил да умре, тој или некој негов близок? И дали би прифатил да му се трансплантира орган од атеист или од друга религија, ако тоа е единственото решение за неговиот живот.
Баш нека побара да види што вика светото писмо за трансплантации на органи, пошо нели, све пишуе таму, целата вистина е, па да видиме ова како го "покриле".[DOUBLEPOST=1522438553][/DOUBLEPOST]
Мики ти постојано работиш со претпоставки, ете гледаш иако не ме познаваш имаш лоша слика за мене, полн си предрасуди.[DOUBLEPOST=1522437763][/DOUBLEPOST]
Да поддржуваш институција како црквата од старт значи дека подржуваш криминална организација, е сега тоа може да го правиш поради некаква корист или пак поради проблем во главата.
Не го навредувај, поинтересно е кога "елоквенцијата" ја користи како адут. Често се смеам на глас кога читам такви четива, долги, а празни, шупливи.
Тоа шо е полн предрасуди држи. Мада и ја не би го викнал на пиво, пошо сигурно пие многу....имаат кондиција они.

Последно уредено:

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Еве уште едно прашање за "високоморалниот",
Almeida,

па токму ти го употреби изразот „високоморален„ и тоа за погрешна група од луѓе (атеистите де, за да нема забуна...) и сега мене (пак?...) ми подметнуеш нешта кои ги немам напишано?

Значи, запрашај се себе си, пошто си, нели, со „возвишен атеистички морал„, од кој (морал) не можеш да наведеш барем 3 негови “возвишени“ начела...

Продолжи со замозаебов, а јас само ќе те читам и ќе те исмевам...[DOUBLEPOST=1522438842][/DOUBLEPOST]
Баш нека побара да види што вика светото писмо за трансплантации на органи, пошо нели, све пишуе таму, целата вистина е, па да видиме ова како го "покриле".
Светото Писмо не познава никакви трансплантации...И сега?...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не кажа дали попот би прифатил јетра од свиња, пошо старата му е отидена од пиење и кафанска храна.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не кажа дали попот би прифатил јетра од свиња, пошо старата му е отидена од пиење и кафанска храна.
Almeida,

а дали ти би прифатил трансплантација на свински мозок за твоја употреба?

Kajgana Shop

На врв Bottom