Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Абе,дa ве прaшaм нештo сите.Мислите ли декa aкo сaкaaт дa не примaт у Нaтo и ЕУ ке јa прaшaaт Грцијa?Иметo е прoблем?
И aкo мoже дa не збoриме зa тoa у Букурешт,зaштo Буш беше сo еднa нoгa нaдвoр oд Белaтa Куќa у тoa време

Член од
30 мај 2012
Мислења
1.982
Поени од реакции
2.933
А шо не отишол дедичково во Оустрејла па да си станел таму чорбаџија и пак да си глуми патриота и да го гледаме по телевизиите како протестира со знамето со шеснаесеткрако сонце во центарот на Сиднеј !

Зошто да си бега од Македонија? Кај гледаш во сликава глумење патриота? Па незнам ти која партија си небитно дали од моментална опозиција или од новата власт ти си играл на орото и си глумел патриота за разлика од овој деде. Па не е ова турско па да биде приморан да го напушта своето живеалиште. Незнам ни што одговор да ти дадам на твојата глупава реплика која е беспотребно напишана.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Фуцк ин браин и прават на јавноста :pos:

Sent from my iPhone using Tapatalk
Доста тролаш бе![DOUBLEPOST=1522424403][/DOUBLEPOST]
Абе,дa ве прaшaм нештo сите.Мислите ли декa aкo сaкaaт дa не примaт у Нaтo и ЕУ ке јa прaшaaт Грцијa?Иметo е прoблем?
И aкo мoже дa не збoриме зa тoa у Букурешт,зaштo Буш беше сo еднa нoгa нaдвoр oд Белaтa Куќa у тoa време
После Букурешт, потпишавме специјален договор за заштита од САД, што и да беше таа будалаштина. Ама никој не се повикува на него. Не ми е јасно што се случи со него.

S

silmarillion

Гостин
Не се само шаторџиите.Имаме армија од 300.000 невработени веќе 27 години кои дење и ноќе шетаат по улици и бараат начин како да се прехранат.Опцуј ги и нив и прашај како до сега не цркнале.Ако некој не станал чорбаџија во животот како тебе не значи дека треба да умре само зошто протестирал во работен ден.
Не се прај на триипол многу добро знаеш за кој тип на луѓе зборам. Тие најгласните на социјални мрежи. Дај постирај ми слика од стариот што плаче и кажи ми дека тој што ја тегнел Шеќеринска за коса имал син загинат у Вејце.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Постои меѓународна завера против приемот на Македонија во НАТО, предводена од САД и УК. Сите знаат дека Македонија е библиска земја и ако влезе во НАТО ќе си ја врати силата на огромна империја која ќе биде посилна и од САД и од УК. Затоа се користи Грција и проблемот со името за изговор да не примат во НАТО, инаку немаат храброст во лице да ни кажат не ве сакаме во НАТО. Мораат изговори да користат. Само се им е џабе, се додека постојат интелигентни македонци како тебе кои веднаш ја прозреа нивната игра.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.435
Поени од реакции
5.468
Кучето моментално е згрижено во апартманот за кучиња „Гиовски“ во велешко Војница.

На новинарите ова им го потврди Ристе Гиовски, тренер-дресер на куќиња и сопственик на куќата за кучиња.

Според него кучето е нормална состојба, социјализирано и не постои никаква опасност од него. Ротфајлерот за кратко време треба да оди во Италија.
Леле да искасаш осум луѓе и да те вдомат во елитен апартман каде ќе добиваш бесплатна храна и сите потребни лекарски третмани плус тоа кучето сега без Бугарски пасош така на готово ќе си замине од државава?!. Аууу.... Дај да го мењам мојот живот за тој кучешки.

Инаку во НАТО никад не влагаме. Ако Македонија се декласира и стане Бананадонија тука се господата Албанци кој секако ќе ни стават вето за влез во НАТО.
Можеби заборавивте ставот на Албанија е - Albanian Prime Minister Edi Rama stated that his country would veto Macedonia's NATO candidacy, if it did not respect the rights of its ethnic Albanian minority

Што би значело дека се додека албанците во Македонија не добијат автономија во западниот дел, Албанија ќе смета дека нивните граѓани во оваа држава се обесправени

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Леле да искасаш осум луѓе и да те вдомат во елитен апартман каде ќе добиваш бесплатна храна и сите потребни лекарски третмани плус тоа кучето сега без Бугарски пасош така на готово ќе си замине од државава?!. Аууу.... Дај да го мењам мојот живот за тој кучешки.

Инаку во НАТО никад не влагаме. Ако Македонија се декласира и стане Бананадонија тука се господата Албанци кој секако ќе ни стават вето за влез во НАТО.
Можеби заборавивте ставот на Албанија е - Albanian Prime Minister Edi Rama stated that his country would veto Macedonia's NATO candidacy, if it did not respect the rights of its ethnic Albanian minority

Што би значело дека се додека албанците во Македонија не добијат автономија во западниот дел, Албанија ќе смета дека нивните граѓани во оваа држава се обесправени
Веројатноста Албанија да стави вето на приемот на Македонија во НАТО е помала од онаа ти да добиеш на лото, ама нема врска, битно е да се бистри политика, нема врска и по некоја глупост да се тресне.

S

silmarillion

Гостин
Баш ме интересира таа Голема Албанија од кој данок ќе живее, која економија ќе ја води. Ме интересира и нивото на моќ што ќе го има Али во една таква Голема Албанија споредено со денешните услови.

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.435
Поени од реакции
5.468
Веројатноста Албанија да стави вето на приемот на Македонија во НАТО е помала од онаа ти да добиеш на лото, ама нема врска, битно е да се бистри политика, нема врска и по некоја глупост да се тресне.
Збориме реторички и врз основа на тоа какви изјави се давани од официјална Албанија и кој е нивниот став за влез на Македонија во НАТО.
Статусот на Албанците во Македонија е очигледно отворено прашање кое Албанија го има спрема Македонија.
Или можеби Албанија нема право на свој став бидејќи нивната надворешна политика е диригирана од САД?!

Зошто САД ако сакаат стабилен Балкан и блиско стратешко присуство до единствениот Руски сојузник во Европа, Србија, не ја притиснеа Грција за решавање на спорот.
Наместо тоа Грција штити некакви си свои национални интереси и има доблест да се спротистави на еден САД, всушност членство во една Евроатланска организација тоа и го дозволува. Еднакво право и еднаков глас за сите членки. Имаше ли Грција последици после ветото во Букурешт?
Дали НАТО има интерес Македонија да влезе во нивните структури и кој е нивниот бенефит? Или ние сме тие зависните со кое членство ќе си гарантираме одредена национална стабилност и отварање на некој фонд повеќе...
Дајте не се занашајте

Член од
20 април 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
9.691
Постои меѓународна завера против приемот на Македонија во НАТО, предводена од САД и УК. Сите знаат дека Македонија е библиска земја и ако влезе во НАТО ќе си ја врати силата на огромна империја која ќе биде посилна и од САД и од УК. Затоа се користи Грција и проблемот со името за изговор да не примат во НАТО, инаку немаат храброст во лице да ни кажат не ве сакаме во НАТО. Мораат изговори да користат. Само се им е џабе, се додека постојат интелигентни македонци како тебе кои веднаш ја прозреа нивната игра.
А можда постои меѓународна завера пртив приемот на библиска Македонија во НАТО предводена од Русија и Грција пример???:cautious:

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Или можеби Албанија нема право на свој став бидејќи нивната надворешна политика е диригирана од САД?!
Сам си поставуваш прашање и сам си даваш одговор. Не можеш да го мериш статусот кој на меѓународно ниво го има Грција со оној на Албанија. Грција има извонредно важна географска позиција, плус е регионална воена сила. Албанија е вејка на ветрот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom