Русија - смена во надворешната политика?

Член од
28 февруари 2017
Мислења
2.770
Поени од реакции
2.682
А и што да не примаат, треба да ни плаќат! Вака не онадат за џабе!

Член од
1 ноември 2005
Мислења
2.142
Поени од реакции
1.256
Beric i Dexter, mi se chini deka gore dolu imate isto mislenje za ovaa rabota i pak se ofendate so govor na omraza.:duel:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
Мислиш дека јас имам моќ да бркам руски дипломати?
Плус, мене да ме примат?
Aпчињата Декстер, си ги промашил денес.
Не ти помага ова хистеришење никако.

(а до јули има време, ќе видиме, може да биде нешто, може не)
Па ти спомна дека "треба да лижеме", а тоа "лижеме" се однесува во прво лице множина, а јас само индиректно спомнав дека тоа може да важи за тебе ако ти сакаш да "лижеш", но не важи и за нас останатите.

А ако си против "лижењето" на било која страна, тогаш прими го моето извинување доколку се почувствува навреден од мојот коментар, во спротивно, слободно повели "лижи" што сакаш и колку сакаш, но не очекувај и ние останатите да те дружиме во "лижењето".

Beric i Dexter, mi se chini deka gore dolu imate isto mislenje za ovaa rabota i pak se ofendate so govor na omraza.:duel:
Не знам за мислењето на @Beric Dondarrion, но јас лично сум против било какво членство на Македонија во агресорски воен сојуз како НАТО и уште повеќе сум против протерување на дипломатски лица во "консултации" со некои надворешни страни, а денешниот потег на фиромистанското МНР многу повеќе делува на вазалски потег, отколку потег на демократски избрана влада на независна, самостојна и суверена држава.

За почеток, за да донесуваш одлуки во "консултации" со некоја надворешна страна, треба да имате заеднички интереси, а заеднички интереси со ЕУ и НАТО воопшто не сме имале, ниту ги имаме, баш обратно - токму ЕУ и НАТО бараат од Македонија да го смени своето уставно име за да ги задоволи хировите на некоја сосема трета надворешна страна, а тоа воопшто не ми делува на мене лично како заеднички интерес, барем јас лично како Македонец немам никаков интерес во менувањето на уставното име на Македонија.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.454
Поени од реакции
84.866
Па ти спомна дека "треба да лижеме", а тоа "лижеме" се однесува во прво лице множина, а јас само индиректно спомнав дека тоа може да важи за тебе ако ти сакаш да "лижеш", но не важи и за нас останатите.

А ако си против "лижењето" на било која страна, тогаш прими го моето извинување доколку се почувствува навреден од мојот коментар, во спротивно, слободно повели "лижи" што сакаш и колку сакаш.
Aпсолутно важи за сите граѓани на државава. Нив ги претставува власта која во нивно име донесува одлуки.
Ти лично можеш и на ИСИС верност да и изразиш, но официјално твоите интереси ги претставува избраната власт.
Да не беше така, немаше ни да има плачење и кенкање овде заради гзолижачкиот нејзин потег.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871

Најтрагично е шо никој од тој фамозен Запад вакво нешто нема побарано од нас, ова само наша, домашна дипломатска величина може да го потегне.

Член од
24 април 2008
Мислења
11.115
Поени од реакции
12.697
Aпсолутно важи за сите граѓани на државава. Нив ги претставува власта која во нивно име донесува одлуки.
Ти лично можеш и на ИСИС верност да и изразиш, но официјално твоите интереси ги претставува избраната власт.
Да не беше така, немаше ни да има плачење и кенкање овде заради гзолижачкиот нејзин потег.
Па баш во последната реченица го потенцираш спротивното - дека таканаречената избрана власт не ги претставува моите интереси, во спротивно зошто јас би бил незадоволен од нејзините потези ?

Но ќе се согласам дека одговорноста за идиотизмите на зајко кукурајко и плавите жолтици за жал ќе ја сносиме сите, како што веќе реплицираше Русија - иако не сите, вклучувајќи ме и мене лично - не ги поддржуваме ваквите идиотизми на зајко кукурајко и плавите жолтици.

Руска амбасада: Македонската страна ќе ги носи последиците од протерувањето руски дипломат

Најтрагично е шо никој од тој фамозен Запад вакво нешто нема побрано, ова само наша, домашна дипломатска величина може да го потегне.
Квислиншка влада, вазалска држава, македонско Манџуко - слободно бирај го изразот, но дефинитивно не може да се употреби изразот независна, самостојна и суверена држава за ваков потег.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Најтрагично е шо никој од тој фамозен Запад вакво нешто нема побарано од нас, ова само наша, домашна дипломатска величина може да го потегне.
Od kaj si tolku siguren?

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Od kaj si tolku siguren?
Ти па од кај си толку скептичен?[DOUBLEPOST=1522091997][/DOUBLEPOST]
Квислиншка влада, вазалска држава, македонско Манџуко - слободно бирај го изразот, но дефинитивно не може да се употреби изразот независна, самостојна и суверена држава за ваков потег.
Ова не може да биде квинслишки потег, и за тоа треба ум, ова е чисто измеќарски, баци рака потег.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
Ти па од кај си толку скептичен?
Jas ne tvrdam nisto, ni deka ni pobarale takvo nesto ni deka nas samite ni tekna na toa. Ti od druga strana nekako siguren mi izgledase vo tvrdenjeto, kako da si prisustvuval na sednica na vlada koga se nosela taa odluka.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Jas ne tvrdam nisto, ni deka ni pobarale takvo nesto ni deka nas samite ni tekna na toa. Ti od druga strana nekako siguren mi izgledase vo tvrdenjeto, kako da si prisustvuval na sednica na vlada koga se nosela taa odluka.
И да си присуствувал на седница на Влада под услов да имало такво барање за солидарно протерување на руски дипломат никој нема јавно да го изложи.

Ете моја претпоставка,

Ти Војводо иначе арен си?

П.С Тоа јас не тврдам ништо одприлика е нема такви насоки од штабот или како :icon_lol:

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.492
Поени од реакции
24.268
И да си присуствувал на седница на Влада под услов да имало такво барање за солидарно протерување на руски дипломат никој нема јавно да го изложи.

Ете моја претпоставка,

Ти Војводо иначе арен си?

П.С Тоа јас не тврдам ништо одприлика е нема такви насоки од штабот или како :icon_lol:
Za moment na Berik mi zalici so toa stabot :facepalm:
Da taka mi rekoja vo stabot , sega zasega onaka labavo duri ne oformime stav;)

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.425
Ненормална работа е ова...

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Za moment na Berik mi zalici so toa stabot :facepalm:
Da taka mi rekoja vo stabot , sega zasega onaka labavo duri ne oformime stav;)
Ако олабајте и вие малце душички сте, сеа не знам дали имате надници :)

Инаку не кажа ова со латиницата е некој знак на протест против пансловенството или пак од штабот насоки такви :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom