Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Шо е форава со документот не сфатив?
На кратко, Пеџа стаи некој текст од државен сајт ваљда, а „хакеров“ со кого ти се 'рваш сега на истата страна се докажуваше со некој како тебе на потполно истата тема, каков он генијалец е и како програмирал у касни 70-ти и рани 80-ти. И Mr. Genius не можеше да се уклучи у дискусија пошо не му бил достапен ворд документот, а па уште и се жалеше за тоа.....ворд документ - што да збориме понатаму.
Не си го губи времето со него, ќе се каеш....од искуство ти кажувам.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Јас мислам дека е мртов озбилен.....и многу глуп.
Не е, гарант е дупли ник и се гази од смеење кога му реплицираме, некој со многу слободно време и малку памет во главата.

^^GoRiLLaZ^^

Happiness...?
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.755
Поени од реакции
8.013
Што предвидува новиот закон за јазици?Колку е казна доколку се игнорира македонскиот јазик?
Добро искрено функционираат ли искрено институцииве за ваквите работи накај западниов дел? Толку ли им се плашат? :unsure:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Еве вака се решваат работничките прашања, синдикатот добива отказ сите десетмина.

Откако Владата и вицепремиерот Кочо Анѓушев делимично ги исполнија барањата на синдикалците од “Еурокомпозит”, и притоа не го променија менаџерскиот тим, претставниците на синдикалната организација, најавија нов штрајк.

Но, во текот на вчерашниот ден синдикалците се соочија со отказни решенија.

Според претседателот на синдикалната организација Богданоски, директорите му наредиле на правниот тим под силно обезбедување да ги додели отказните решенија, при што настанало големо незадоволство и вработените прекинале со работа.

Богданоски денес излезе со своја изјава пред медиумите и ги истакна наредните чекори кои ќе ги преземи синдикатот поради новонастаната состојба.

http://markukule.mk/Еурокомпозит-Кузески-им-го-зеде-лебот/

Член од
12 март 2009
Мислења
20.173
Поени од реакции
16.304
Добро искрено функционираат ли искрено институцииве за ваквите работи накај западниов дел? Толку ли им се плашат? :unsure:
што к*р ќе барам во албански театар ако не знам албански и обратно.. па и нашиве театри треба ИСТО
Може само ако има представа ПАНТОМИМА да се напише Двојазично...

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
На кратко, Пеџа стаи некој текст од државен сајт ваљда, а „хакеров“ со кого ти се 'рваш сега на истата страна се докажуваше со некој како тебе на потполно истата тема, каков он генијалец е и како програмирал у касни 70-ти и рани 80-ти. И Mr. Genius не можеше да се уклучи у дискусија пошо не му бил достапен ворд документот, а па уште и се жалеше за тоа.....ворд документ - што да збориме понатаму.
Не си го губи времето со него, ќе се каеш....од искуство ти кажувам.
Не се жалеше туку прашуваше дали треба да е пуштен на фб. Генијален трол маму му ебам.

Ф

Флеш

Гостин
Го гледам “нашиов„ миинистер за надворешни на Сител,дека ќе муу било тешко да му објасни на нашиот народ,извинете неговиот,да прифател таков предлог на Грциија ..... Абе ајде деген ....Мрсул ....Пред тебе куртон Грк да те нарекува северен сосед,се радува на смена на име,расисти ..... Гадови:mad::гомце:

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.409
Поени од реакции
7.865
Џафери со двоен потпис ќе го издрибла Иванов

И сеа борците за слобода и демократија откако ги продолжија практиките на rezimod, се покакаа на се со ред вклучително и Уставот, сеа за закон кој нема врска со европско законодавство а за да се убрза постапката му беше ставено ЕУ знаменце, и за кој во повеќе наврати беше кажано дека не може да се носи без квалификувано мнозинство, одат со уште поголема пиздарија иако во досегашната пракса ниту еден закон не стапил на сила без потпишан Указ од Претседател на МК. Ептен шверцерски.
Настрана фактот шо еден куп аргументи има во јавноста за неговата противуставност.
Хорхе сеа има полно право да одговори со преседан на преседан и верувам има поддршка од мнозинство граѓани за таков чекор.

Член од
6 април 2005
Мислења
2.959
Поени од реакции
3.099
глејте само вистина и учете како се почнува од максималистички позиции и глумење жртва се проаѓа полесно во животот. да ја гледа странец емисијава, ќе си помисли дека се оди во затвор за зборење албански во македонија.
и типично за албански интелектуалец. шашардисан од аргументи, почнува да повторува во loop и глуми жртва со наводна дискриминација и угнетување. ама само од македонците. ДУИ била во подрум последниве 17 години.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.702
Поени од реакции
21.201
http://lider.mk/makedonija/video-tv-21-objavi-voznemiruvachki-snimki-od-ubistvoto-na-angel-petkovski-pred-4-godini/

За прв пат по четири години се објавуваат дел од снимките од случајот „Матурант“, на кои се гледа убиството на матурантот Ангел Петковски. Тој почина на рацете на неговиот татко, на 19 мај 2014. Нему му беше нанесена тешка повреда со нож, во пределот на градите, од неговиот врсник Насер Ештрефи, по физичката пресметка зад Европската очна болница, во скопската населба Ѓорче Петров.

Според исказите дадени во суд, околу 17 часот Насер го украл велосипедот од домот на матурантот, за потоа таткото и синот да го бркаат се додека не го пречекале кај шеталиштето на реката Вардар. Дедото на Насер, Иљми Нухиши, вели дека тепачката траела 26 секунди.

„Тој ме фати за врат и ме удри со тупаница од зад грб. Кога почнав да бегам, другиот ме удри со стап по глава и ме бутна. Ме удираше без престан. Тогаш сфатив дека се татко и син, бидејќи му велеше удри го тато, удри го. Сакав да станам и да избегам, но ме удираа. Му го земав ножот, гледајќи и на смртта во очи, го земав ножот, замавнав со раката нагоре, од каде што доаѓаа ударите. Без да гледам, вториот пат почувствував крв во рацете и избегав. Ова го кажа мојот внук пред судот каде што беа присутни и роднините“, реле Иљми Нухиши, дедото на Насер.

Според снимките од безбедносните камери по конфликтот, матурантот Ангел и неговиот татко Сашо се враќаат кај автомобилот, но поради нанесената повреда на Ангел се упатуваат кон болницата. Поради крварењето, Ангел губи свест и паѓа на земја. Сега, 72-годишниот дедо на обвинетиот, Иљми Нухиши, вели дека неговиот внук сам се предал во полиција и изјавил дека делото го извршил во самоодбрана, одземајќи му го ножот на Ангел.

„Јас барам правда, зошто да биде 14 години во затвор. Тој го уби, но пред тоа тие сакале да го убијат внук ми. Господ не сакал да биде убиен, но државата му го зема здравјето со 14 години затвор. Да видат дека момчето не е виновно, не е така како што е осуден. Момчето не го направи тоа намерно, дури немал ни нож со себе. Јас барам случајот да се преквалификува во самоодбрана“, Иљми Нухиши, дедото на Насер.

За случајот наречен Матурант, во судскиот процес кој траеше помалку од 14 месеци, во Основен Суд Скопје, обвинителот Дарко Јакимовски, покрена обвинение за убиство на 18 годишното момче. Судијата Илија Трпков му изрече казна од 14 години затвор на Насер Ештрефи, кој сега се наоѓа во затворот Идризово. Предметот е предаден на второстепен суд, но во пресудата на 18 февруари 2016 година од Апелациониот суд се вели дека на Насер, обвинет за убиство, не му се намалува казната. Според родините, случајот е испратен во Врховен суд, но од таму, сè уште нема епилог.

Значи краен заклучок според изјавата е дека дечкото се самоубил за да има после тоа немири во ѓорче и национална нетрпеливост. Он ништа не зна бил у сутерен и така натака. Алмир бил убиен и протестираа инаку ќе протестираа и за Ангел ама не беше албанец плус каур ем тоа е ... она лицемерие што постои кај сите албанци нели @puno Еве ти видео да видиш како изгледа убиство и како паѓа како покосен на асвалтот со лицето и повеќе не станува. Се додека се делите на албанци и македонци, напаѓате македонци зашто не се албанци, освојувате територии убивате раселувате силувате малтретирате тепате крадете пљачкате дилате лишувате од слобода луѓе и така натака, па и сите држави насилно да ги земете и да создадете најголема албанија нема никад да ве биде пошто вие сте дно во човековата гранка, односно дарвинова гранка која недостасува.

Последно уредено:

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.606
Поени од реакции
2.224
Апасиев е страшен познавач на правото и голем интелектуалец, ама "левица" е многу пасивна на политичката сцена. Еве лично јас не сум видел никој друг освен него редовно да излегува да дебатира. И во тие случаеви е доста пасивен со промовирање на партијата, туку повеќе излегува како професор и експерт.

Ако левица треба да е навистина трета опција, тогаш треба почесто да ги слушаме нивните ставови, а не само ставовите на Апасиев. Вака ми изгледа како човек партија.

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.780
Поени од реакции
30.640
А кој кур крадел..невин бил :coffee:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop