Формула 1 - сезона 2018

Шампион за 2018 според вас е...

• Sebastian Vettel

• Lewis Hamilton

• Valtteri Bottas

• Fernando Alonso

• Kimi Räikkönen

• Nico Hulkenberg

• Daniel Ricciardo

• Pierre Gasly

• Kevin Magnussen

• Max Verstappen

• Stoffel Vandoorne

• Marcus Ericsson

• Carlos Sainz

• Esteban Ocon

• Sergio Perez

• Charles Leclerc

• Romain Grosjean

• Lance Stroll

• Brendon Hartley

• Sergey Sirotkin

Резултатите може да се погледнат само после гласање.
Мене ич не ми е јасна оваа работа. Ај, ете, на МТВ нема да даваат, SK на српскиот ќе давале, а ние сме го имале хрватскиот (?), ама на ArenaSport нема да го има кај нас? И на кој канал од ArenaSport каналите ќе има пренос, всушност?

Мене ич не ми е јасна оваа работа. Ај, ете, на МТВ нема да даваат, SK на српскиот ќе давале, а ние сме го имале хрватскиот (?), ама на ArenaSport нема да го има кај нас? И на кој канал од ArenaSport каналите ќе има пренос, всушност?
Значи вака СК 2-6 се тотално исти канали кои се емитуваат во сите земји исто со иста програма. Само СК 1 е различен за секоја земја (имаме Српски, Хрватски, Словенечки и Црногорски СК 1). И сега пред неколку години АВМУ поради бог знае која причина (имаше повеќе која е сега точно незнам) одлучи да српскиот СК биде заменет со хрватскиот. Тоа значеше исклучување на српскиот аудио јазик но и замена на СК 1 Србија со СК 1 Хрватска, за жал. И сега незнам како ама и до лани во Хрватска бидејќи СК видоа што се случува во МК, Ф1 се емитуваше на СК 6 (кој нормално се емитува во Хрватска) но од годинава нема најверојатно, зошто поим немам. Е сега, Дали годинава имаат нешто сменето со правата и немаат од СК купено повторно за територијата на МК незнам, ќе видиме но еве во програмската шема на СК нема Ф1 пренос освен СК 1.

СК1 Србија ќе го дава, кај нас тој канал е забранет, освен што во Куманово се гледа преку кабелските оператори. Го има на хрватската Арени, но не и на српската кои е гледаат преку платформата на Макс ТВ.

Абе мамето лоповско да им го ебам, што курац ги плаќам ондак каналиве за спорт. 10 канали и ниеден не пренесува Ф1, бем ти формула. Ај први 2 трки Торо росо ако е боље од Хонда и Алонсо пак мака мачи со 12 место бар да не се нервирам ич не ја гледам сезонава.

Битно Куракао, што не ни знам кај се наоѓа, откупиле права. Ама ние, втората најразвиена економија во Европа, немаме пари. Је*ем ти и медиуми, и држава, и сФе!

На википедија пред секоја сезона се обновуват листата на кој ќе пренесува Ф1 за сеозаната и кај нас ќе е СК и само ние Словенија и Украина сме единствени со пренос со SD резолуција. И во други држави има телевизии кои ќе пренесуваат во SD но на некој друг канал ќе има пренос и во HD.
Screenshot-2018-3-14 List of Formula One broadcasters - Wikipedia.png

MotoGP - Stize revolucija

СК од годинава ќе пушти нови канали СК 7, 8, 9, 10 најпрво специјално за MotoGP на кои ќе одат кадри од Onboard камерите итн, нешто како VideoPass што им е (или F1 TV Pro) само што сега СК тоа ќе го понуди како ТВ услуга. :)
Za trke, kvalifikacije, a vrlo često i treće treninge u sve tri klase imaćemo četiri ili pet različitih ’fidova’, koji će biti dostupni na kanalima SK7, 8, 9 i 10. Za sada je ta ponuda ograničena samo na one ljubitelje motociklizma koji imaju EON, ali će već od druge trke tu opciju će imati svi korisnici d3 ponude SBB. Već od subote ćete moći da uživate u pravoj revoluciji kada je u pitanju praćenje auto-moto sporta, ne samo na ovim prostorima, već i šire.

Уште помалку од 4 дена до старт на сезоната. Се знае ли кафе ќе гледаме (МТВ или СК) или да си бараме IPTV?

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Од МТВ сабајлево ми одговрија дека моментално немале откупено Ф1 и дека ако нешто се промени ќе известеле. Како да оставаат простор нешто да се деси.Во 2015 правата за наредни 3 сезони ги купија во петокот пред првата трка, така да...

Така да уште е рано за МТВ? [emoji852]

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Кога сме веќе кај СК, еве што најдов на Твитер, директно од нив. [DOUBLEPOST=1521455964][/DOUBLEPOST]
Од МТВ сабајлево ми одговрија дека моментално немале откупено Ф1 и дека ако нешто се промени ќе известеле. Како да оставаат простор нешто да се деси.Во 2015 правата за наредни 3 сезони ги купија во петокот пред првата трка, така да...
Така да сега да се надеваме дека во Сабота на пола саат пред квалификациите ќе купат :popce: :popce: :popce:

4A5807A900000578-5518147-image-a-20_1521462350775.jpg

Ф1 на МРТ нема да има.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom