Curb Your Enthusiasm

• Креатор на темата Креатор на темата grande-juve
  • Време на започнување Време на започнување
G

grande-juve

Гостин
curb.jpg

Намали_Ги_Очекувањата, златен глобус за најдобра комедија, преку 30 еми номинации, премалку. Убедливо најсмешна серија што сум ја гледал. Знам дека секоја серија е приказна за себе, ама ни една не може да се спореди со оваа, барем според мене, затоа што покрај (нај)интелегентниот хумор, тука се наоѓа и генијалецот Лери Дејвид (креатор и сценарист на Seinfeld, заедно со Џери Сајнфелд). Серијава е смешна и затоа што актерите не одат по сценарио, за секоја епизода Лери Дејвид пишува 6-7 страни како отприлика би требало да изгледа, а се друго е импровизација. Има многу познати фаци (Бен Стилер, Мекинро, М. Скорсезе...) што се глумат себе си, има 7 сезони по 10 епизоди, за 2011 најавена е 8-та, оди на HBO, и единствен проблем зашто не е толку позната е поради тоа што не е комерцијализирана доволно, да не фатев една епизода на ХРТ2, ни јас немаше да знам за неа.
Кој го сака Вуди Ален, мислам дека ќе го сака и ова. Чиста 10-ка.

Да го раширам малку вирусот, се надевам дека ќе ве заразам

Attachments

• curb.jpg
    curb.jpg
    90,4 KB · Прегледи: 8
На втора сезона сум. Не ми е нештно нај-нај комедија на сите времиња, ама интересна е.

Ја почнав дека ми се допадна Whatever Works.

Не е добар актер Лери Дејвид

also bump

Ја изгледав пред некои 2 месеца, и имам само едно да кажам:

п.с. Башка ме натера и цела Seinfeld да ја изгледам. :icon_mrgr:

п.с. Башка ме натера и цела Seinfeld да ја изгледам. :icon_mrgr:
Лери го глуми Џорџ :pos:.

Инаку ликот на Џорџ Костанца е базиран врз Лери Дејвид. Голем број од работите што ги прави Џорџ во “Сајнфелд“, Лери ги правел во вистинскиот живот.

АБЕ ИМАЛО ТЕМА ЛУЃЕ АААААААААААААААААААААААААААА

БРАВО ГРАНДЕ

А ЈА ПРЕД НЕКОЈ ДЕН ВИКАМ ДА СЕ ОТВОРИ ТЕМА ЗА ЕДНА ОД НАЈДОБРИТЕ СЕРИИИИИИИИИИИИИИИИИ

БРАВО ЕЈ

сеа сум клати-клати па друг пат и за ова

Многу е јака серијава.
Почнав да ја гледам пред 2-3 недели, до трета сезона сум и убедливо ми е најјака третава сезона.
Лери ми е ептен шема.
Кога умре мајка му, си се вадеше од се поради тоа :D
Се напиња за тотално небитни работи... ѕвер.
Женава на Џеф цело врем му урла, you fucking four eyed fuck :D:D
Кога „го опијани“ девојчево.. :pos:
Кога не сакаше да и ја разгледува куќата... „да бе, ќе одам и ќе викам „дада многу убава спалнава““

Фанкхаузер и Ричард Луис ми се ептен цареви

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom