мкд владе
arch-enemy
- Член од
- 21 ноември 2009
- Мислења
- 18.889
- Поени од реакции
- 23.294
Skraja da e da sum na ista branova dolzina so tipicen primerok na sarena revolucionerka.За дпне нема да гласам до крај на живот. Протестирав против корупција, корумпирано судство, распаднато здравство, катастрофално образование, отселување на население, насилничко градење и уништување зеленило...за мене шарената револуција и тогаш беше патетична камуфлажа, сдс го киднапираше отпорот, ама не ми беше страв да излегувам, за разлика од многу (не како тебе, на тебе ти беше убаво) што си мислеа дека паторот ќе владее to the end of ages со репресии и заќутување. На кратко - јас сум на тоа да престане да се ебе народов, а ти си да се смени ебачот, поточно да се врати стариот....не сме на иста таласна дужина. Сеа ти смета што го критикувам сдс? Да не планираш таму да се префрлиш?
I aman poznato ni e do sto ti bese tebe dojdeno, ne si nekoja misterija. A i da si tolku glupa kako sto izgledas i da si imala samo najdobri nameri pak ne te pereat od odgovornosta sto ja snosis. I Hitler imal najdobri nameri ama ete milioni zaginaja. Za hrabra da hrabra bese duri frlavte kurtoni vo boja, sega da te vidam kolku si hrabra koga ke pocnat tie sto zaedno tikvi sadevte od gazot da ti gi akat.
Tuku veke koga si tuka so rece sto zgresija SDSM od nezavisnosta do denes, duri si raspolozen za kritiki ?