Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Strasno, cekame po 4-5 godini od 2014 god za sega da pocnat da ne kinat ko pilci. Ke ni se sluci pokolj kako trgnalo... :tapp: Samo taka ke ne rascistat za nekolku meseci.

So dvajca dedovci koi vo dve svetski vojni se borele za Bugarija, toa vo mojot slucaj bi bilo tragi-komicno. A bidejki ne mozam da go dokazam istoto i ne mi vredi bas. Arhivite i nasi i nivni sluzat samo za dekoracija.

Ajde neka se razbudi jotova da stane na desna noga i da potpisuva inace ni lekovite vise ne dejstvuvaat nervite popustaat gotovi sme NE MOZEM DA RAZBEREM ZOSTO TOLKU NE DRZAAT NA POTPIS ILI NEKA DADAT ILI DA IZGORIME DO KRAJ!!!
Tetoec, zosto ne si izvadis ti albanski pasos, bugarski ne ti davaat.

*5/2014
*3/2014
*9/2014
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.
Вака до јуни ќе ги исчистат 2014та година?[DOUBLEPOST=1521625522][/DOUBLEPOST]Над 50 бројчиња од 2014та година се прекратени.

Последно уредено:
*5/2014
*3/2014
*9/2014
С'вет'т по гражданство не е уважил молбата Нјама категорични данни за наличието на в'зходјашт б'лгарин.
Вака до јуни ќе ги исчистат 2014та година?[DOUBLEPOST=1521625522][/DOUBLEPOST]Над 50 бројчиња од 2014та година се прекратени.
Lele katastrofa se iznacekaa lugeno po 5 godini i vaka na kraj da zavrsat

Pratam po konsulski pat sto se do kaj broj 6400 otprilika. Ima mnogu odbieni a i uvazeni. E sega izgleda samo so potvrdi sto se gi odbivaat.
Не е баш така. Очигледно дека нема правила. Јас сум само со потврда и сум на порпис кај Јотова.
Само 10% се уважени се друго е одбиено што беше на чекање до сега.

Не е баш така. Очигледно дека нема правила. Јас сум само со потврда и сум на порпис кај Јотова.
Само 10% се уважени се друго е одбиено што беше на чекање до сега.
10 % do na koku razgledani prepiski?. Moze ke se zgolemi brojot da pocekame. E sega zavisi so kakva potvrda si. So onaa od pred 1918 ili OBICNATA[DOUBLEPOST=1521628575][/DOUBLEPOST]
10 % do na koku razgledani prepiski?. Moze ke se zgolemi brojot da pocekame. E sega zavisi so kakva potvrda si. So onaa od pred 1918 ili OBICNATA
Ti od 2014 si taka? koga ti se smenija statusite do potpis?

На овој форум пушуваат луѓе кои друга работа у животот очигледно немаат. Корисни информации се помалку, а врие од песимизам и лоша енергија. Во политиката и државата ништо не е случајно. Ако треба да земете пасош ќе земете, ако не нема и точка. Сите додека дремевте по 5-6 години ќе научевте да бекнете барем до А2 ниво германски па пасош и немаше да ви треба. БКинг и Мек Доналдс се секако достапни за со виза, а башка и подобра опција ви е македнската виза, заради стекнување на германско државјанство отколку бг пасош За останатите 15% кои го сакаат ради слобода на патување, ова претходното не важи. Мој совет почнете си со јазикот навреме, а пасошот е само хартија...Вредниот работник горе на запад секако ќе го задржат, независно дали е со МК, БГ или Бурунди пасош... Чаболебарите и неработниците нека чекаат уште 8 години да ги разгледа совет на гражданство. Толку од мене. Позз

На овој форум пушуваат луѓе кои друга работа у животот очигледно немаат. Корисни информации се помалку, а врие од песимизам и лоша енергија. Во политиката и државата ништо не е случајно. Ако треба да земете пасош ќе земете, ако не нема и точка. Сите додека дремевте по 5-6 години ќе научевте да бекнете барем до А2 ниво германски па пасош и немаше да ви треба. БКинг и Мек Доналдс се секако достапни за со виза, а башка и подобра опција ви е македнската виза, заради стекнување на германско државјанство отколку бг пасош За останатите 15% кои го сакаат ради слобода на патување, ова претходното не важи. Мој совет почнете си со јазикот навреме, а пасошот е само хартија...Вредниот работник горе на запад секако ќе го задржат, независно дали е со МК, БГ или Бурунди пасош... Чаболебарите и неработниците нека чекаат уште 8 години да ги разгледа совет на гражданство. Толку од мене. Позз
A od kaj znaes deka site sakaat za Germanija da odat? Znaes lideka viza ne se zema taka lesno za Germanija i deka odbivaat? Ne e kako sto bese. Ima luge sto znaat jazik ama smetaat deka ne se za Mc ili Burger. Koj ti e ovoj muabet bolje da ne napisese nisto.

Ne e bas taka,,,, ne saka germanecot da se zafrkava so tebe so vizi i garancii i ambasadi koga ima rabotna sila so dokumenti, a ima da znaete. Prvo sto te prasuvaat e so kakvi dokumenti si??? Ako treba da vadi viza za tebe, pa da praka dogovori vo ambasadi, da dobiva dozvola od agentur za tebe, epa NE SAKA !!!! Ima , na pr., inzinjerI od zemji so EU. Ako si nesto EPTEN POSEBNO, i ako si imal profesionalna sorabotka so nekoja germanska firma kako pretstavnik od mk firma, pa da imas sreka da ti ponudat nesto i da se potrudat da dobies dokumenti, si imal sreka. Ova za mekdonalds i slicno kako gradeznici im vadat masovno vizi na 3-6 meseci i toa e nesto sosem drugo. Ni A2 ni B1 nivo pomaga,,, taka da si znaete

Strasno, cekame po 4-5 godini od 2014 god za sega da pocnat da ne kinat ko pilci. Ke ni se sluci pokolj kako trgnalo... :tapp: Samo taka ke ne rascistat za nekolku meseci.

So dvajca dedovci koi vo dve svetski vojni se borele za Bugarija, toa vo mojot slucaj bi bilo tragi-komicno. A bidejki ne mozam da go dokazam istoto i ne mi vredi bas. Arhivite i nasi i nivni sluzat samo za dekoracija.
Zdravo
*5/2014
*3/2014
*9/2014
Zdravo dali imaat odneseno dop. Dokumeti i kakvi dokumeti.

Dali nekoj ima promena so brojce 14.../2015 so e na dopolnitelna proverka do 30.03.2018 ?

Здраво.
Бев на интервју мај 2017 во Софија и уште нема никави промени во мојот статус.
Поднесов пасош од брат како доказ, со тоа што брат ми има земено пасош со изјава дека е бугарин.
Пошто ова не е многу сигурна варијанта, сакам да доставам потврда од некој од клубовите затоа што според статистиката на Кнчов, селото каде што е роден дедо ми (од страна на татко ми) било 100% бугарско население.
Имам неколку прашања, па ве молам за одговор:
1. Брат ми не се сеќава дали ме навел во општина како роднина, па доколку ми побараат удостоверние за родствени врзки, а јас не сум наведена како роднина, дали постои начин да ме пријави брат ми дополнително и како;
2.Дедо ми е роден 1927 и од него имам и извод на родени и умреница, но дали поверодостојно би било да доставам извод/умреница од мојот прадедо (татко на дедо ми по таткова линија) роден во истото село со 100% бугарско население;
3. Од кој клуб сметате дека е подобро да се извади потврда?.
Благодарам.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom