Повик за протест

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Меѓутоа се случи 27Април...
27mi april se desi so 500 lugje i kontrolirani policiski sili od cavkov, u momentov istite ne bi priparile ni do rekord, sve toa bese odnapred isplanirano scenario koe na kraj se ispostavi ko neuspesno, ako se vidi kakov e epilogot od istoto denes.

Тоа е иницијативата, да организираме протест, досега имам само поддршка, а никој конкретно не ми помага за организација...
Прво, мора да се одреди бројката на луѓето кои ќе протестираат.
Второ, по закон,протестите мора однапред да се пријавуваат во МВР.
Треба да се оствари поголем јавен повик,да се рашири по телевизиите и социјалните мрежи.Кој може да обезбеди материјали,платна,чаршави,спрејови,и што друго ќе треба.
Ајде луѓе без препукувања,разбудете се ! Да се договориме и да ја одбраниме државава !

Треба да се оствари поголем јавен повик,да се рашири по телевизиите и социјалните мрежи.Кој може да обезбеди материјали,платна,чаршави,спрејови,и што друго ќе треба.
Ајде луѓе без препукувања,разбудете се ! Да се договориме и да ја одбраниме државава !
Вака, мислам дека сме покриени со МВР, пошто има некои шатори спроти собрание, па можеме да се шлепаме на нивни грб...

Бројката во моментов е 5до 10 души уште е малку

Што се однесува до реквизити, ни треба само мегафон да можеме да збориме и по некој транспарент.

А со социјалните мрежи треба некои доброволец експерт за социал медиа маркетинг, да ни направи кампања, не е многу скапо да ја финансираме...[DOUBLEPOST=1521394996][/DOUBLEPOST]
Најди ми сместување во Скопје ќе дојдам,
јас сум во дилема што да правам, дали да се селам во Скопје (мислам да си дадам шанса) или да фаќам мгла од државата за секогаш.
Ете ќе побараме доброволци, кои реално би можеле да те сместат додека траат протестите... Реално можеш да помогнеш и во други работи пред тоа. Идеи... Нешто конкретно...

Тоа е иницијативата, да организираме протест, досега имам само поддршка, а никој конкретно не ми помага за организација...
Најди ми сместување во Скопје ќе дојдам,
јас сум во дилема што да правам, дали да доаѓам во Скопјe или да фаќам мгла од државата заекогаш.

јамајка Меѓутоа се случи 27Април... Луѓето се некакорезервирани, уплашени,деморализирани,... Тргни од себе...

Јас баш така некако се осеќам, разочаран излажан од сегашниве.Причината е едноставна, се очекуваше пожестока реакција од Заев со овие криминалци и јаничари кои ѓи трпевме 12 години.Требаше до сега неколку звучни имиња да робијат а не да си го ладад у Мериот во центар!Нели на Портата ќе имаше екран и како се врати некое милионче од некоја сметка од егзотичните дестинации тука ќе се истакнувало? Стап! Е затоа ми се протестира да го потсетам Заев на обеќаното дека законите за сите еднакво ќе важеле!
Точно 27 Април е смислено направен за да го умртви народот, да го уништи моралот и да не натера да ги голтаме немо сите кнедли што ни се сервираат...

Ако ќутиме, успеале во тоа...

Точно 27 Април е смислено направен за да го умртви народот, да го уништи моралот и да не натера да ги голтаме немо сите кнедли што ни се сервираат...

Ако ќутиме, успеале во тоа...
Врти-сучи,сите се исти.Ама,да ги баталиме политичарите,да земеме сила и да им ги покажеме забите.

Врти-сучи,сите се исти.Ама,да ги баталиме политичарите,да земеме сила и да им ги покажеме забите.
Точно, тоа е поентата на оваа иницијатива, партиите не се добредојдени.

Нема продуктивност во тоа мерење какви и колку глупости направиле и едните и другите.
Потребно е чисто национално обединување.

Нема продуктивност во тоа мерење какви и колку глупости направиле и едните и другите.
Потребно е чисто национално обединување.
Мерењето не донесе до ова дереџе..

Не треба да се пријави протестот. Тоа мислам дека е чл.21 од Уставот.
Треба да има бројка, мислам повеќе од 15 луѓе да се оквалификува како протест, али тоа не е битно.
Кој ја напаѓа државата? Тоа што ти го предлагаш може да се реши со референдум. Ајде посегни по иницијатива да се соберат 100.000 потписи. За таква иницијатива го имаш и мојот потпис. :)

Не треба да се пријави протестот. Тоа мислам дека е чл.21 од Уставот.
Треба да има бројка, мислам повеќе од 15 луѓе да се оквалификува како протест, али тоа не е битно.
Кој ја напаѓа државата? Тоа што ти го предлагаш може да се реши со референдум. Ајде посегни по иницијатива да се соберат 100.000 потписи. За таква иницијатива го имаш и мојот потпис. :)
Добра идеја.... иницијатива да се соберат 100К потписи може да тече паралелно со протестите...

Добра идеја.... иницијатива да се соберат 100К потписи може да тече паралелно со протестите...
Веќе се собираат потписи, истите оние кои собираа и за имигрантите и за бинационалноста, и потоа на крајот на денот материјалите ги носеа во најблискиот политички штаб на вмро. Сега собираат и за двојазичноста која не е уставна и треба да се чека одлуката на Уставниот суд, за која сум убеден дека ќе биде против самиот Закон.
А денес повторно имеше протести против овој Закон, организиран од истата партија која и собира потписи. Дали планираш да правиш 2 протеста паралелно или само се обидуваш да донесеш младачки дух на денешните пензионерско-партиски протести? :)

Дали е легитимно ова тука? Или овие виртуелни потписи ништо не влијаат освен за веб сајтот да си добие кликови?
Или пак за овие тука треба да се соберат 100к?

Дали е легитимно ова тука? Или овие виртуелни потписи ништо не влијаат освен за веб сајтот да си добие кликови?
Или пак за овие тука треба да се соберат 100к?
2та. Каква е таа петиција која бара само име, презиме и емаил? Треба да се прикаже лична карта, а се бара и матичен број и потпис. Првата нема никаква правна сила, евентуално може да послужи како податок за евентуалното незадоволство. И до 35.000! Како дошле до таа бројка? Треба 100.000 за референдум.
Инаку 2та иако е правно легитимна е под покровителство на опозициската партија, што некого може и да натера и да не ја потпише затоа што тоа се чисти политички поени, што на крајот и да се соберат тие 100.000 потписи, нема да доведат до референдум, иако истиот е задолжителен, но само ако истите се достават до Собранието. Јас сум сигурен дека ова ќе помине и како 2-те петиции претходно кои завршија во партиските складишта. :)

Апсолутно се потребни протести, секој ден, независни од партиите, оградени од се, само за Македонија. Баш ме радува што има ваква иницијатива.

Дајте да се собереме, полека полека од 10 луѓе ќе стане толпа, само фали искра, сите се гневни, многу малку фали. Имаме добар моментум моментално, треба да се искористи.
Сега има многу луѓе кои сфатиле како се извртени на мал прст од дпмне и сдс и се чувствуваат гневно и предадено, но нема кој да ги организира. Затоа можеме сами да се организираме.
Без омраза, никој ништо лошо не мисли. Треба само маса народ.

Може да се направи добра кампања и многу што не знаат каде да се обратат, бидејќи партии што работат во интерес на Македонија НЕМА, па спасот ќе го видат во самоорганизиран протест од обични граѓани.

Браво за @jamajka за вербата и иницијативата.
Се израдував на темава. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom