Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.444
Поени од реакции
18.432
Браќа македонци многу сте ми мили. Подобар народ ( према другите ) не постои. Но за себе сте патетични, мизерни, податливи, клошари. Од 2001 година наваму према албанците се однесувате како изневерен маж кој знае дека жена му се ебе каде стигне и со кој стигне но за мир во куќа ќути ќути и само ќути. А она се ебе ли се ебе, пичката и е парче, смрдлива, ретардирана, ненаситна, исто ко и нашето 20% малцинство. Дигнете ручна бе ало, ебете им матер, најдете стратегија бе пичка им материна па ако треба и 20% од територија изгубиле.

Многу сте ми мили, сите, сдс/вмро/независни, но мора да се сврти нова страница.
Тоа што викаш, најдобро е да си изгубиме територија.
Затоа сега Србија ќе си го признае Косово.

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.386
Поени од реакции
7.021
Така е Грујо не е на власт и држвата ќе ни ја исечат на пола.
Камо вака да те имаште кога ги амнестираа од плажите во Грција.
А ти ме знаеш мене, кој сум, што сум, па ми лепиш етикети пошто од штаб ти рекле да ги напаѓаш сите што се против двојазичноста? Исто како и пиончињата на Грујо до пред година дена што правеа.
И нема да ја поделат Македонија поради тоа што тоа му текнало на Заев или па тоа е сеа нешто ново. Работа е што овој сеа со забрзано темпо работи на уништување на се што е македонско, од име и идентитет, црква, јазик, историја. И Грујо најверојатно истото го правежл притаено, а овој сега уште и се фали.
И Грујо е веќе историја, можда ќе биде некоја небитна фаца како Љубчо што е сеа. Никој не го јебе ни два посто. Овие у последниве два дена му ебеаа матер на македонскиот народ, а ти уште Грујо го збориш.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
А ти ме знаеш мене, кој сум, што сум, па ми лепиш етикети пошто од штаб ти рекле да ги напаѓаш сите што се против двојазичноста?
А ти мене ме знаијеш?

Член од
1 јули 2012
Мислења
2.386
Поени од реакции
7.021
А ти мене ме знаијеш?
Нема потреба да те знам, доволно е што ти ги читам мислењата. Носат закон за двојазичност, а секое твое мислење е за тоа како и Грујо ќе направел исто, како не се бунеле до пред година дена. Баш поради тие етикети од двете страни избегнувам да пишувам на темиве тука.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Нема потреба да те знам, доволно е што ти ги читам мислењата. Носат закон за двојазичност, а секое твое мислење е за тоа како и Грујо ќе направел исто, како не се бунеле до пред година дена. Баш поради тие етикети од двете страни избегнувам да пишувам на темиве тука.
Па јас не се плашам да го напишам тоа, не ми гајле за етикети така да незнам што сакаш, ќути си и по крајот од патот.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
dur bese grujo branko bese kriv , sea zaev e grujo e kriv ,dosta so tie muabeti da bil toj vaka ke bilio {minato nesvrseno vreme} sega e ovaj i vaka e {segasno svrseno}sekoj neka si gi snosi posledicite vo segasno vreme so minatot rabota imaat sudii istoricari itn i tn denes nie imame rabota so zakon poradi koj pr moite roditeli koi imaat po 35 g staz vo javni ustanovi ke bidat na cekor do otkaz ili globa od 5000 e moevo use nerodeno dete ke treba da go uci nekoj mudzahedin od kosovo abe vie nenormalni ste fuck so bi rekle nasive od stransvo

Член од
19 февруари 2009
Мислења
1.379
Поени од реакции
1.968
Досега, на сдс-овциве гледав како на гомна, тешки гомна. После ова со зуј, ги гледам како бубашваби.
Во моментов, поглупо и победно суштество од сдс-овец, шо се лигави и му го пуши на тоа гомното муртинско, нема.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.307
Поени од реакции
11.660
И јас ве читам.
kek
Ова партиски ви е наредено.Да се правите недоветни кога не ви одговара муабетот.Со сила хехех Грујче да го вратиме,хехехех Грујче не крадеше?Хехехех мигрантите чекајте ги и така додека се заврши целата работа.
И незнам со што испднавте попаметни од ''сендвичарите''?Тие ете паѓаат на ''името не го даваме '' и се прелажале,вие на што се прелажавте?
Гледам низ градов улициве нечистотија насобрале по краевите со 3-4 месеци од новиов градоначалник.Можам да замислам по 3-4 години кај ќе биди градов.
Само подалеку од овај прост глупав народ што се продава за 5 денари.Не се криви партиите,обичнава раја ме нервира.Лицемерие на сите страни.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ова партиски ви е наредено.
Не, тебе ти е партиски наредено кога ќе го сретнеш името Грујо (или било каква критика) право некоја склопка да ти падне, чипиран си.

А тоа дека велам "и Груки ќе го направи истото" не значи дека го подржувам законот, описменете се.
На толку факултети (буквално во секоја бивша лебара) уште не се описмени овој народ ?

И како да не го спомнувам Грујо ? Па Грујо пред некој ден кобајаги ќе се тепаше ради законов а го имаше прифатено и славеше формирање влада ботови.

Ова е слично на ситуацијата со моите ставови околу дијаспората кога некој полуписмен заклучи дека не ми пречела aлбанската дијаспора и се лепеа етикети како предавник итн. Проста раја.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Моменталната владејачка гарнитура тоа им го понуди за да дојде на власт, зарем мислиш дека тие се до толку ретардирани таква шанса да пропуштат?
Не ме терај сеа видеа да барам од пред 2 години шо им ветуваше денешниот премиер...
Ако сакаат албански јазик нека се преселат во Тетово, Арачиново...
Не мора сите да трпиме заради нивните гнасни фетиши.
Истото го прифати и Никола, славеше влада, па имаат и прес дека се’ било договорено.... Гледај го само видеото при носењето на законот, зборува и го гледа Никола во очи, очигледно беше дека сакаше да го изнервира....а до пред некоја година заедно правеа конфликти, за потсетување крстот во Бутел и Орелот со амблемот на УЧК во Чаир за неполна недела, во моментот кога Оливер стана министер за внатрешни. И пак не ми одговори на прашањето, зошто не им ги палат и автомобилите и на албанците кои гласаа за законов!? Тие беа иницијатори.
Zatoa sho mnozinstvoto sho glasaa za zakonot se makedonci.
И!? Македонците го немаа потребното мнозинство, им требаше и помош од албанскиот блок. Зошто, ако веќе некој смета дека уништувањето имот е позитивна/добра работа, тогаш иницијаторите се изземаат од вината?

Член од
16 април 2014
Мислења
7.307
Поени од реакции
11.660
Не, тебе ти е партиски наредено кога ќе го сретнеш името Грујо (или било каква критика) право некоја склопка да ти падне, чипиран си.

А тоа дека велам "и Груки ќе го направи истото" не значи дека го подржувам законот, описменете се.
На толку факултети (буквално во секоја бивша лебара) уште не се описмени овој народ ?

И како да не го спомнувам Грујо ? Па Грујо пред некој ден кобајаги ќе се тепаше ради законов а го имаше прифатено и славеше формирање влада ботови.

Ова е слично на ситуацијата со моите ставови околу дијаспората кога некој полуписмен заклучи дека не ми пречела Албанската дијаспора и се лепеа етикети како предавник итн. Проста раја.
Кога беше Грујо се критикуваше тој.Се критикуваше тој и периодов,дека е лицемерен до коска.Изиграва патриот а си ја свитка опашката.Сеа глуми нешто со чаши размафтува,резили.
Не дека не го критикуваа него.Сите го критикуваа за хашките случаи.Јас незнам некој вмровец да не го критикувал за тоа.
А јас незнам ни еден симпатизер на СДСМ да го критикува законов.Чутат како пички или се правдаат дека гласале за ВМРО да падни од власт,а не за СДСМ.
За кој и да си гласал сеа или во минатото,битно е да се критикува она што не чини,во случајов законов.
Посебно скопјаниве им се чудам,тие ќе бидат најпогодени.Сите млади албанци се привелигирани со законов,нели двојазични сме а тие знаат два јазици,за разлика од вас.Ама сеедно им е,уште државава ќе ја браниме патриоти ќе се правиме? Битно е да се седни на кафе и да се пушти сликче на инста,и да се позборува кој кај се пуштал минатата вечер.
Дно народ.Не само од СК,сите општо.Треба да се изврши колективно самоубиство.

Scirea

ZARDOZ
Член од
4 август 2010
Мислења
27.472
Поени од реакции
87.289
2018 ли сме, или 2015 година?

Ај ако не ќе правиме вакви муабети... Бранко е крив, да не го аболицираше Заев таму во 2008/09, сега СДСМ немаше да има 49 пратеници туку 10, Грујо и Али ќе си го тераа бизнисот со "на ти го, дај ми го", и ќе немораше да спроведуваат некакви си двојазичности на цела територија, банкноти, полиција итн...

Али вака зборуваме што било кога би било... а ако се вратиме во реалноста ( 17 Март 2018 година ) ФАКТ е дека овие пцојсаниве што сега се кријат дома од сопствениот народ изгласаа двојазичност, притоа силувајќи го уставот и законите, и ова оди директно на штета само на македонскиот народ, посебно оние кои работат во јавна администрација... ко алви ќе им даваат откази, или пак ќе им лепат парични казни за непознавање на албанскиот јазик.

И Грујо ќе се согласел на истото? Тоа ќе било на негова штета, и на неговата партија, тој и онака го имаше навлечено гневот кај гласачкото тело... АЛИ моментално тој човек си шета по судови, не е веќе лидер на партија и моментално денес (17 Март 2018 год) е кур фактор на политичката сцена, на следните избори ни пратеничко место ќе нема да му дадат. Точка.

Али ај вака...
Ај кажете ми КОЈ човек им даде идеа на албанскиве партии да излезат со вакви радикални барања после изборите? Кој одеше во Швицарска и збореше дека МОРА да се пречекори за нас Македонците тој болен Рамковен Договор? Кој им ветуваше од пиле-млеко на албанциве?
А?
М?
Кој?

Груки, Груки, Груки, Груки, Груки, Груки...

Последно уредено:
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom