Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.715
Поени од реакции
21.248
Груки да беше на местото на Заијев ќе слушавме само штурци - тоа ми е муабетот а не колку бил штетен или дали е за инает. Никој несака ваков закон.
Не мора секој пост да ти почиња со вмро груки и слично, сепак сме 16.03.2018 година и вмро и груки се историја ( и се по судови и затвори за она што го направија ), малце да се фокусираме на сегашноста и она што сега се случува ако може. (освен ако не сакаш да отвориме топик хистори ченл на кајгана и таму да си дискутираме).
Тоа што ти во секој пост се повторуваш со едно те исто и ставаш груки пред заев, изгледа како да пробуваш да ја амортизираш моменталната ситуација, демек ај он правел не ви сметаше сега овој прави ви смета, пробуваш да ги лажеш сите на форумов но уствари се лажеш самиот себе.
Еве пример сакаш многу да дискутираме за лицемерие, конкретно би сакал да дискутирам на таа тема со тебе за Павле Богоевски.

|gor

Шмрчем амфетамин
Член од
12 јануари 2010
Мислења
1.421
Поени од реакции
2.503
Имам дилема дали овие што им ги бранат домовите на предавнициве се свесни дека од утре треба да одат на курс за странски јазик?
Ќе цитирам еден другар кој рече дека ќе не биди како народ само тогаш кога ќе почнеме да гледаме подалеку од 1-ви или 15-ти во месецот (во зависност од тоа кој кога зема плата).
Мислам дека се свесни, ама тоа им е работа. Имам многу познаници во полиција, викаат не можеш против наредба. Што ќе ти речат тоа ќе правиш.
Тоа е проблемот со овој закон. Во предизборната кампања Заев велеше дека законот ќе биде за подобра комуникација помеѓу Албанците и државните институции. Но како што кажа прееска Апасиев законот ќе се рашири на уште 20 сфери. Една од нив, според предлог законот, е полицајците да знаат да комуницираат со Албанци на албански.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.171
Поени од реакции
30.340
Не мора секој пост да ти почиња со вмро груки и слично, сепак сме 16.03.2018 година и вмро и груки се историја ( и се по судови и затвори за она што го направија ), малце да се фокусираме на сегашноста и она што сега се случува ако може. (освен ако не сакаш да отвориме топик хистори ченл на кајгана и таму да си дискутираме).
Тоа што ти во секој пост се повторуваш со едно те исто и ставаш груки пред заев, изгледа како да пробуваш да ја амортизираш моменталната ситуација, демек ај он правел не ви сметаше сега овој прави ви смета, пробуваш да ги лажеш сите на форумов но уствари се лажеш самиот себе.
Еве пример сакаш многу да дискутираме за лицемерие, конкретно би сакал да дискутирам на таа тема со тебе за Павле Богоевски.
Плот твист, он е уствари Павле Богоевски. :vozbud:

Член од
12 март 2009
Мислења
20.198
Поени од реакции
16.338
. Една од нив, според предлог законот, е полицајците да знаат да комуницираат со Албанци на албански.
...има и друго, полицаецот да му прогледаа низ прсти на албанецот престапник....

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
site vie lizala sto do vcera dremevte vo stabovite na dpmne i cicavte od taa partija i ne ostavavte red na drugi a sega dremite po stabovite na sdsm ,vie ste najgolemiot olos vo ovaa drzava profiteri aramii i kodosi od vas maka imaat i vmro i sdsm od vasite ambiciii stradaat cesni clenovi i na ednata i drugata partija vo dzepovite imate po 10 clenski kniski jas ne se plasam od vistinskite vmrovci i pravite sdsmovci koj patem se proizvod na skm koj vo 1945 g ja sozdade ovaa drzava tie luge bea patrioti isto kako i ilindencite od 1903 ,ovie luge vo narodot poznati pod psevdonimot VRTIVERA go gnasat ova opsestvo i samostojno ne mozat ni 60 sekundi da opstojat nego kako praziti se lepat na tugi pleki i od tamu sirat omraza podelbi i kleveti prema cesnite luge poneseni od idejata razdeli pa vladej ,vreme e vistinskite cesnite luge da i zemat rabotite ,kakva cest ima nikola popovski ,remenski ,tito petkovski , dimitar buzlevski liljana popovska pavle trajanovamdi bajram,itn itn itn kako do vcera popovski bese minister na vmro sega e na sdsm ako vmro se kriminalci popovski sto bese do 2012 isto remenski petkovski e kamelon go prodade BC na izborite vo 2006 sega pak nazat buzle 2 pati gi prodade lokalnite izbori na vmro vo resen sea si postave edno zigolo za gradonacalnik tedy bear ustvari pustajki gi cesnite clenovi na sdsm niz voda liljana popovska i pajo imaat tri pati pojke ukradeno od kolku sto imaa 5 ministri na grujo za dui da ne pram muabet oni si teraat po staro rafiz aliti ja zapale postata da ja prikrie proneverata itn itn . muabetot mie kako ovie sive ne vi smetaat sea se vo vlasta site imaaa miljoni pronevera napraeno zgora na se sea i drzavava ja kladoja na prodazba

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Разбрав дека наводно на Велешанецов му биле исплатени 700.000 евра за да гласа за законов, колку е вистина незнам, ама истиот извор ми кажа информација која што се испостави дека е точна ама на друга тема. Затоа и полиција го чува може.
Ако е вистина ова, шу направивме

Последно уредено:
Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Разбрав дека наводно на Велешанецов му биле исплатени 700.000 евра за да гласа за законов, колку е вистина незнам, ама истиот извор ми кажа информација која што се испостави дека е точна ама на друга тема. Затоа и полиција го чува може.
Ако е вистина ова, шу направиме
Значи и на другите им се исплатени пари...

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
stavetego prstot na glavata dosta ziveete i pogledot vi e identicen kako na zauzdan konj sto ni kaza artan grubi vcera za sproveduvanje na jazikot ke dobieme pomos od albanija i kosovo , dali citate prevod na ova ? jas vaka go procitav nov bran od 20 000 - 30 000 albanci ke se instalirat vo mkd so cel da ne obrazovaat na albanski nema da dojdat samo uciteli ke dojdat i nivnite familii dragi moi tie direkno ke bidat vraboteni a cehot ke go platime nie 70% od narodov restoto 30% e oslobodeno od sekakvi davacki kon drzavava ,taa brojka ke go popolni dosta iselenoto albansko malcinstvo vo mkd i ke pomogni da se zaokruzi brojkata 20% zatoa st i nema zaminaa se vide toa na izborive najmala izleznost ie 6 i ie 5 ostanaa mn malku za da im davame olku , inaku mojot stav e dobro poznat deka lubco gjorgievski loso go precenivme gledajki od ovaa distanca mozebi najdobro ke bese da razmenime teritorii i narod i sea reat ke ziveevne a vaka ovie ni se obesija na plekite samo ne cicaat cicaaat i pak delot ke si go zemat rabotata e sto nie kako edna generacija trgame maki mesto da se radvame na zivotot

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Значи и на другите им се исплатени пари...
Има идиоти што и онака си гласале. Штом има идиоти што ги подржуваат има и такви што гласаат.
Уште се силат на форумов...не ми се веруе :tapp:

И нешто слабо епитети од типот небањати и сендвичи....што е работава?

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.347
Поени од реакции
1.217
Во Велес е мирно вечерва, немаше никакви собири, само полициското комбе пред куќата..
Штама е.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom