Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
E

Epsilon

Гостин
namesto da se splotime, sekogash razdeleni i samo prefrlame od eden na drug vinata i primer ti glasase za nego sea SISAJ, posle toj drugiot nemu ce mu rece... pa zatoa sme dovedeni do ova nivo.

Jas mislam deka ovoj narod e lobotomiran i jas sum vejce vo napredna faza nekoja i ce obolam za nekoe vreme.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Наместо да ќути таа уште провоцира.[DOUBLEPOST=1521149039][/DOUBLEPOST]
Наместо да ќути таа уште провоцира.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Оние кој гласаа.
Тие кои гласаа беа во поголем број за ВМРО ДПМНЕ. Ама некој друг ја избра владата.[DOUBLEPOST=1521149560][/DOUBLEPOST]ВАКА НЕ ЈА БИВА РАБОТАТА, И НЕМА ДА ЈА БИДЕ: Професорката Астеруд најави битка против сопартијците – нема простување!

Не смее да има простување.[DOUBLEPOST=1521150087][/DOUBLEPOST]Иванов не е над Уставот

Мрсуливе зборуваат за Устав? Па кај е амандманската расправа за вчера изгласаниот закон? Кај е седница за избор на Таљат.... Море семето да ви се сотре.

Иванов ако истрае (што е тешко) и да не го потпише указот за законов, ќе треба да го славиме како херој.

Последно уредено:

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Тие кои гласаа беа во поголем број за ВМРО ДПМНЕ. Ама некој друг ја избра владата.[DOUBLEPOST=1521149560][/DOUBLEPOST]ВАКА НЕ ЈА БИВА РАБОТАТА, И НЕМА ДА ЈА БИДЕ: Професорката Астеруд најави битка против сопартијците – нема простување!

Не смее да има простување.[DOUBLEPOST=1521150087][/DOUBLEPOST]Иванов не е над Уставот

Мрсуливе зборуваат за Устав? Па кај е амандманската расправа за вчера изгласаниот закон? Кај е седница за избор на Таљат.... Море семето да ви се сотре.

Иванов ако истрае (што е тешко) и да не го потпише указот за законов, ќе треба да го славиме како херој.
Иванов ќе биде заобиколен јас така мислам. Се друго ќе им ги мати сметките.[DOUBLEPOST=1521150906][/DOUBLEPOST]Скоро цела професорска фела труби дека е неуставно донесен само Фрле вика океј е. Ех бе џабе го лустриравте удбашов.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
da ne se zalazuvame zaev premnogu veruva vo albancive deka so ova ke gi stishi nivnite baranja i deka so ova tie ke se zadovolat i deka nikogas poveke nema nesto + da baraat ,iskreno gadno se zaebal nivna edna i edinsvena cel im e ilirida ili golema albanija ova ne e cekor kon unapreduvanje na jazikot ova e uste eden cekor poblisku do ilirida ,iskreno im posakuvam da uspeat barem ke se ratisame nie ostanative vaka ispagja deka sme vo nivno zaloznistvo gi ranime plakjajki danoci se great na el energija za koj nie plakjame 30 % povisoki smetki nasite diplomci ckaat so godini za rabota za koja tie so bilo kakvo skolo vednas ja dobivaat , nasata uceneta policija mora da gi propusta pratkite od lazarat za eu ,a sega eve i na grobovite nasi ke treba da pisuva na albanski pr ako ima bista na nekoj heroj od minatoto a skoloto e krsteno po nego i na bistata ke pisuva na albanski itaka ke doj red i na mojot grob da pisuva za da moze vo nekoe idno minato arheolozite albanci polesno da razberat so pisuva.

INDIJANEC123

Женкар, Илуватар
Член од
17 март 2014
Мислења
3.815
Поени од реакции
6.373
Еве и Јоци екс шарена.

- Прикаската на СДСМ за граѓанска држава и нивниот #живот-заврши. По неполна година од доаѓањето на власт.

Од денеска, по кршењето на Уставот, законите, девалвирање и руинирање на сите државни институции, СДСМ, оди во историјата. Црната.

Како партија која насила стави на дневен ред и усвои Закон за јазици, со долгорочни последици по правната држава и општо државата Македонија.

Овој Закон можеше да биде дополнет со амандмани, уставно прилагоден, изменет и усвоен со консензус на сите партии, но не !! Зоран Заев, реши да ги урне сите мостови на меѓунационални внатрешни односи и да ги пеплоса сите надежи за нешто подобро, посилно, посветло. Овој човек го донесовме на власт, затоа што мислевме дека знае што прави, а донесе темница. Ги урна темелите на правната држава и сите не' затрупа во куп шут, во темница и без воздух.

Неговата партија и пратеници ќе останат запишани како луѓе, кои, за неколку минути ги кренаа во воздух сите државни институции, кои ги градевме 26 години.

Искрено се надевам дека нивните сурати нема да ги видам повторно на власт во наредни 30 години. Искрено се надевам дека неговите пратеници ќе се самораспуштат и ќе одиме на нови избори на кои македонскиот народ ќе ги казни.

Ги преминавте сите црвени линии !

Одете си !

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
На пример во судско рочиште во Тетово, судијата албанец, адвокатите албанци, сите албанци, но мораат на македонски да ја спроведат судското рочиште. Нели е глупо?
Кажи ти мене што чекаше канализацијата до денеска?
Извини,не е глупо на македонски да се спроведе рочиште само така ќе се разбираме во судскиот процес со сите националности и не само албанци истото како секаде по државите и ако не разбирате македонски и имаш право државата да ви додели и преведувач или адвокат . Така функционира секаде

Sent from my iPad using Tapatalk

Последно уредено:

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
Извини,не е глупо на македонски да се спроведе рочиште само така ќе се разбираме во судскиот процес со сите националности и на само албанци истото како секаде по државите и ако не разбирате македонски и имаш право државата да ви додели и преведувач или адвокат . Така функционира секаде

Sent from my iPad using Tapatalk
i ova pravo go imas segde vo svetot pr ako napres pizdarija vo sad a si oden kako turista ne znaes engleski ti sledva advokat i tumac i posle toa deportacija valda

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom