Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Klin

Колце
Член од
6 јануари 2014
Мислења
4.411
Поени од реакции
7.871
Истава вест ја постирав јас тука уште пред неколку месеци, чисто текстот без линк за кој ја пласира, инаку беше ударна вест на куририте.
Просто невозможно беше колку лигавење имаше тука од партиските мруслковци како само плусинфо и либертас се меродавни извори на информации и како тоа куририте :blablab: тогаш веста беше посодржајна, имаше малопродажни цени на набавка на автомобилите и колкава е разликата при набавката во МВР, пропусти направени при набавката итн.

Уште поинтересно е како баш сега некој повторно ја актуелизира истава бајата вест кобајаги афера, баш откако еден од поблиските соработници на министерот за полиција беше максимално искомпромитиран во јавноста, веројатно за некоја банална работа.

Откако заврши борбата за власт и ја зграпчија истата, сега продолжува борбата за превласт.

Има некој човеколики чир во власта кој одамна требало да биде одстранет...

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Ти глуп ли си? Како можеш да кажеш дека народот овде го боли курац кога 2ипол години имаше константно протести, за бомби, за Нешковски, за образование, за здравство.

Кој си бе ти? Си прател ли барем малку што се случуваше во МКД пред да се смени власт?[DOUBLEPOST=1520943476][/DOUBLEPOST]

Ти имаш некој проблем, дефинитивно. Јас не реков дека им забранувам (кој сум јас па да забранам) некој да се декларира како македонец или како и да сака. Јас кажав дека е смешно да ќутиш кога врз народот 25 години ти прават терор властодашците, на ниту еден начин не помагаат, не ни доаѓаат тука и сеа, оддеднаш, увредени и повредени ќе бранат име 12312523421412 километри оддалечени од државава?

Јас не делам парче земја со нив, јас делам со тебе. Со нив ќе делам кога ќе дојда тука и ќе ја осетат нашата беда.

Мрш, дволични гомна.
Добро они ќутеле 25 ти си ќутел до 2016 година разлика плус минус 2 години. Проблеми немам ја, ти си мод тука на форумов а се однесуваш како продавач на тезга на битпазар со заклучоци и катастрофални вербални испади.
Муабетиве на крај ти се сведуваат на тоа дека они немаат право на ништо пошто не ја делат бедата со тебе и мене, иако ги оставиле корените и коските на родителите и роднините.
Кажи ми што они требале да направат за тебе да ти биде поубаво?Јас мислам дека они увиделе дека тука живее НЕСПОСОБЕН народ па се одлучиле да дадат подршка. Патетично звучи реченицата ... па добро што чекаа 25 години додека тонев во беда, сега дојдоа епа сега не ми треба ќе продолжам да си тонам во беда убаво ми е ради инат.
Можеби консататацијата дека некој надвор небитен за тебе пробува да направи нешто повеќе за тебе, па ти се почуствува загрозен од сопствениот срам. Глупо звучи нели, седиш пред пц на тастатура се чустуваш моќно си некој и нешто во виртуелниот свет, а кога ќе излезеш надвор остануваш никој и ништо кој понатака продолжува да живее под кирија во сопствената земја ради политичари профитери кои те ребраат 25 години.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Добро они ќутеле 25 ти си ќутел до 2016 година разлика плус минус 2 години. Проблеми немам ја, ти си мод тука на форумов а се однесуваш како продавач на тезга на битпазар со заклучоци и катастрофални вербални испади.
Муабетиве на крај ти се сведуваат на тоа дека они немаат право на ништо пошто не ја делат бедата со тебе и мене, иако ги оставиле корените и коските на родителите и роднините.
Кажи ми што они требале да направат за тебе да ти биде поубаво?Јас мислам дека они увиделе дека тука живее НЕСПОСОБЕН народ па се одлучиле да дадат подршка. Патетично звучи реченицата ... па добро што чекаа 25 години додека тонев во беда, сега дојдоа епа сега не ми треба ќе продолжам да си тонам во беда убаво ми е ради инат.
Можеби консататацијата дека некој надвор небитен за тебе пробува да направи нешто повеќе за тебе, па ти се почуствува загрозен од сопствениот срам. Мислам дека ќе да е до тоа, срамот од неспособноста да се направи нешто за себе и другите околу тебе е главниот проблем.
Добро, ај пред да ти одговорам на останатово, те молам објасни ми која е потребата да потенцираш дека сум модератор? Сум те казнил неосновано? Сум ти покажал сајбер сила? Сум те омаловажил тебе? Што има врска мојата сајбер фунцкија со муабетот кој што го правиме?

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Добро, ај пред да ти одговорам на останатово, те молам објасни ми која е потребата да потенцираш дека сум модератор? Сум те казнил неосновано? Сум ти покажал сајбер сила? Сум те омаловажил тебе? Што има врска мојата сајбер фунцкија со муабетот кој што го правиме?
Мојот став за пријателите и роднините кои се иселиле од државата поради економски причини и подобар живот, а ти тука ги нарекуваш ШЛАЈМ немаат врска со тоа дали си мод или господ. Повеќе би имало врска со твојот неоправдан револт и однесување и моја констатација дека ги преминуваш границите на нормалното за комјунити за кое ти треба да бидеш пример, а не лош пример како во случајов.

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Платениците ги нема, се слагам. Ќутат у министерство за вистина вработени, пушат по потреба и тоа е тоа, нешто како што дијаспорциве ќутеа 10тина години и се крстеа во светиот никоwа.
искерено не вреди да дискутирам со тебе, извини вака ама немаш појма што лупаш, ни ни знаеш кој од дијаспората беше излезен, ниту престава имаш, огромен процент ниту се крстеа во никоwа ниту го знаат кој е тој, ти кажав и пак ќе ти кажам, се кренаа одкога некој си зема за право да решава за нив кој се и кој ќе бидат, инаку тешко дека некој ќе извадеше таква бројка.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Мојот став за пријатели и роднини кои се иселија од државата поради економски причини и живот кој ти тука ги нарекуваш ШЛАЈМ немаат врска со тоа дали си мод или господ. Тоа е со твојот неоправдан револт и моја констатација дека ги преминуваш границите на нормалното однесување за комјунити за кое ти треба да бидеш пример, а не лош пример.
Тоа значи дека не смеам да кажам дека Гигс е гомно според мене пошто ја дупеше жената на брат му само затоа што сум мод?
Сфаќаш колку ти нема врска муабетов?

Не прекршувам никакво форумско правило со тоа што ќе кажам дека партиските сендвичари во државава СПОРЕД МЕНЕ се лебарки кои само гледаат да преживеат и ги боли цеф за држава и државн интереси, дека дијаспорците се дволичен шлајм итн итн...[DOUBLEPOST=1520944624][/DOUBLEPOST]
искерено не вреди да дискутирам со тебе, извини вака ама немаш појма што лупаш, ни ни знаеш кој од дијаспората беше излезен, ниту престава имаш, огромен процент ниту се крстеа во никоwа ниту го знаат кој е тој, ти кажав и пак ќе ти кажам, се кренаа одкога некој си зема за право да решава за нив кој се и кој ќе бидат, инаку тешко дека некој ќе извадеше таква бројка.
Па што ме цитираш тогаш?

Кој решавал ЗА НИВ? Овие тука решаваат ЗА МЕНЕ, не за нив. За нив решава оној каде што живеат. Тие НЕ ЖИВЕАТ тука, да живееја, ќе беше друг муабетот.

k3b

Член од
17 декември 2010
Мислења
2.811
Поени од реакции
4.287
се кренаа одкога некој си зема за право да решава за нив кој се и кој ќе бидат, инаку тешко дека некој ќе извадеше таква бројка.

И претходно некој си зеде за право да решава за нив и за сите овде, само тогаш ако организираа протест ќе беа најголеми предавници, плус не ни помислија на такво нешто. Тоа ти се објаснува тебе и на тој погоре, само џабе е.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
5 август 2017
Мислења
697
Поени од реакции
855
Тоа значи дека не смеам да кажам дека Гигс е гомно според мене пошто ја дупеше жената на брат му само затоа што сум мод?

Не прекршувам никакво форумско правило со тоа што ќе кажам дека партиските сендвичари во државава СПОРЕД МЕНЕ се лебарки кои само гледаат да преживеат и ги боли цеф за држава и државн интереси, дека дијаспорците се дволичен шлајм итн итн...[DOUBLEPOST=1520944624][/DOUBLEPOST]
Па што ме цитираш тогаш?

Кој решавал ЗА НИВ? Овие тука решаваат ЗА МЕНЕ, не за нив. За нив решава оној каде што живеат. Тие НЕ ЖИВЕАТ тука, да живееја, ќе беше друг муабетот.
како кој решавал, па зајко сака да решава за сите комплет без разлика кој кај живее.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761

Не прекршувам никакво форумско правило со тоа што ќе кажам дека партиските сендвичари во државава СПОРЕД МЕНЕ се лебарки кои само гледаат да преживеат и ги боли цеф за држава и државн интереси, дека дијаспорците се дволичен шлајм итн итн...
Аха а каква логика има Македонскиот народ кои се иселил од економски причини и подобар живот со гигс или штабските лебарки ? Па претпоставувам фрустрациите кои се пуштени на нај-јако .... нешто налик на она кога ќе треба да употребиш вијагра за да ти се дигне пошто не можеш да плескаш без дополнителна помош ама не сакаш да знае таа што ја плескаш па и викаш дека е гадна и ради тоа не ти се дига (а уствари ти си тој што е импотентен). Тоа е дефиниција на структурата на населението кое останало да живее во канализацијата заедно со штабските бубашваби, зомби нација која е силна само на форуми а надвор кога ќе излезе станува само обично импотентно зомби.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Аха а каква логика има Македонскиот народ кои се иселил од економски причини и подобар живот со гигс или штабските лебарки ? Па претпоставувам фрустрациите кои се пуштени на нај-јако .... нешто налик на она кога ќе треба да употребиш вијагра за да ти се дигне пошто не можеш да плескаш без дополнителна помош ама не сакаш да знае таа што ја плескаш па и викаш дека е гадна и ради тоа не ти се дига. Тоа е дефиниција на структурата на населението кое останало да живее во канализацијата заедно со штабските бубашваби.
Почна со суптилни вреѓања ама глуп си, па ни тоа не знаеш да го направиш ко што треба затоа ќе ти кажам директно, тиквар си бил, тиквар ќе си останеш.
Терај работа.

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Почна со суптилни вреѓања ама глуп си, па ни тоа не знаеш да го направиш ко што треба затоа ќе ти кажам директно, тиквар си бил, тиквар ќе си останеш.
Терај работа.
Тебе секој пост ти е еднаков на како што посочив погоре - дискусија со продавач на тезга. Очигледно со тебе може да се разговара за цената на пиперките и патлиџаните, пошто се другото не го разбираш и ти е непознатно (или не сакаш да го прифатиш). Мислам ок, тоа е твое ограничување а не мое, и не може да биде нешто заедничко пошто ја и ти се разликуваме. Поздрав

A__

Супер модератор
Член од
16 март 2005
Мислења
5.167
Поени од реакции
11.949
Истава вест ја постирав јас тука уште пред неколку месеци, чисто текстот без линк за кој ја пласира, инаку беше ударна вест на куририте.
Просто невозможно беше колку лигавење имаше тука од партиските мруслковци како само плусинфо и либертас се меродавни извори на информации и како тоа куририте :blablab: тогаш веста беше посодржајна, имаше малопродажни цени на набавка на автомобилите и колкава е разликата при набавката во МВР, пропусти направени при набавката итн.

Уште поинтересно е како баш сега некој повторно ја актуелизира истава бајата вест кобајаги афера, баш откако еден од поблиските соработници на министерот за полиција беше максимално искомпромитиран во јавноста, веројатно за некоја банална работа.

Откако заврши борбата за власт и ја зграпчија истата, сега продолжува борбата за превласт.

Има некој човеколики чир во власта кој одамна требало да биде одстранет...
Очигледно некој праќа пораки дека се забегува на големо...

Ако СЈО беше создадено да го суди Грујо и Гордана Јанкуловска за набавка на специјално возило на легален јавен тендер по изразена желба на Грујо, тогаш за ваква набавка во 4 очи од партиски војник какво Специјално судство ќе треба да направиме?!

Ryan Giggs

Член од
27 мај 2009
Мислења
11.867
Поени од реакции
21.761
Очигледно некој праќа пораки дека се забегува на големо...

Ако СЈО беше создадено да го суди Грујо и Гордана Јанкуловска за набавка на специјално возило на легален јавен тендер по изразена желба на Грујо, тогаш за ваква набавка во 4 очи од партиски војник какво Специјално судство ќе треба да направиме?!
,,Ај ако не ГВУЈО да го вратиме'' - Шарена куртон револуција,НВО сектор и останата проста маса на гневни староседелци на РМ 2017.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom