Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
24 октомври 2012
Мислења
812
Поени од реакции
510
Nemozam tuku taka da ja ostavam... Cupeto go znaeme mnogu e dobroo ne e nenoja takva...drugarkite mi vikaat deka je pomini vo depresija e... A i ja sakam
Друже, еден месец си во врска, не цел живот. И мене ми беше тешко првите неколку недели, но потоа сфатив дека тоа ми била најдобрата одлука. Седни ја, кажи и дека не можеш да бидеш со некој кој има мешани чувства кон тебе и остај ја нека си донесе одлука самата што ќе биде понатаму со вас. Многу подобро мислење ќе има за тебе ако се поставиш како алфа мажјак со цврст став и мислење, без компромиси, отколку цело време да бидеш со нејзе да ја задоволуваш само за да не ти раскине, надевајќи се дека ќе си ги смени чувствата спрема тебе и ќе те гледа во поубаво светло. Кога ќе се поставиш како алфа мажјак, тогаш и само тогаш можеш да имаш вистински шанси за успех со неа.

Член од
14 август 2010
Мислења
5.508
Поени од реакции
5.821
Lugje zdravo... Imam eden problem... So edno cupe sum vo vrska vekje eden mesec... Taja se beshe super mnogu bevme srekjni... Ima mnogu burno minato... Imashe i rodenden no mu cestital bifshiot rodenden i neshto mnogu jako ja pogodilo vsrce... I pocna da mu se meshaat custvata... Padna nekako vo depresija.... Mene me gushnii me bacuva saka da e so mene see naj naj saka da mi bidi... Mi vika ima momenti koga mi idi grdo custvo deka te nekjam aa ima momenti koga nemozam bez tebe da ziveam... Mi vika ko ke mi dojdi to custvo gi pushtam slikite so tebe i placam .. Sho mozi da e ova? A istotaka mi kaza deka nekji da e so bifshiot go mrazi nekji da go vidi... Kakvo e ova meshanje na custvataa??... Pomognete mi... A i jas ja sakam mnogu... Mi rece imam i neshto da ti raskazam mn vazno... Za da mi olesni mene... Eve deneska posle se dogvodogovorivme da mi kazii....neznam kako dojde ova vaka naednash... Sho se deshava?... Prv pat vaka... Nemozam da razberam me saka me saka i naednash gubi custvo i posle see mu se vrakja, i po nekoe vreme pak isto... Eden mesec mu se deshava ova ... POMOGNETEEE MI NEKAKN VE MOLAM HELPP
Mozebi te ima iznevereno, a mozebi i ne, no sepak uste ima cuvstva kon bivsiot. Neka rascisti ubavo so minatoto, pa bidete zaedno, a ako ne moze najdi druga sto ke znae sto saka.

MS-13

007
Член од
12 октомври 2017
Мислења
52
Поени од реакции
43
Ne me ima iznevereno, toj e vo stranstvo vekje 3 meseci... Ja ostavil na cedilo pred edna godina... Prashav strucni lica... Vo golemaa depresija e i izgubila custva kon see vo zivotot ne samo kon mene...se sekjavaa ne e taja ko drug coek da e.. Hiperaktivnaa e ii odednash olade na site polinja vo zivotot, ne samo kon ljubovta...izgubii volja za ziveenje i see sho sakashe mu se izmesha.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.875
Поени од реакции
10.400
Lugje zdravo... Imam eden problem... So edno cupe sum vo vrska vekje eden mesec... Taja se beshe super mnogu bevme srekjni... Ima mnogu burno minato... Imashe i rodenden no mu cestital bifshiot rodenden i neshto mnogu jako ja pogodilo vsrce... I pocna da mu se meshaat custvata... Padna nekako vo depresija.... Mene me gushnii me bacuva saka da e so mene see naj naj saka da mi bidi... Mi vika ima momenti koga mi idi grdo custvo deka te nekjam aa ima momenti koga nemozam bez tebe da ziveam... Mi vika ko ke mi dojdi to custvo gi pushtam slikite so tebe i placam .. Sho mozi da e ova? A istotaka mi kaza deka nekji da e so bifshiot go mrazi nekji da go vidi... Kakvo e ova meshanje na custvataa??... Pomognete mi... A i jas ja sakam mnogu... Mi rece imam i neshto da ti raskazam mn vazno... Za da mi olesni mene... Eve deneska posle se dogvodogovorivme da mi kazii....neznam kako dojde ova vaka naednash... Sho se deshava?... Prv pat vaka... Nemozam da razberam me saka me saka i naednash gubi custvo i posle see mu se vrakja, i po nekoe vreme pak isto... Eden mesec mu se deshava ova ... POMOGNETEEE MI NEKAKN VE MOLAM HELPP
Луѓето се непредвидливи, посебно во врска со љубов и чувства. Тоа што некој ќе ти го каже денес, утре може комплетно да се смени. Ти треба да си спремен за тоа, без разлика дали сте заедно еден месец или 20 години. Добро е што искрено ти рекла и ти се доверила, подобро да знаеш што си кај си отколку да живееш во филм и после да те тресни од земја. Соодветен одговор од тебе би било да ги намалиш очекувањата и потсвесно да си спремен за крај на врската. Доколку ви е убаво заедно, не гледам причина после месец да раскинеш, освен ако неможеш да се помириш со сето ова. Во тој случај олади ја врската се додека таа не одлучи што сака.

Се согласувам со другите дека алфа пристапот во глобала е најдобра опција, но ако не очекуваш ништо, нема да завршиш разочаран и повреден. Од лично искуство, пола од женските на почетокот имаат некој товар од минатото (исто како и машките), но со тек на времето дилемите исчезнуваат.

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Nemozam tuku taka da ja ostavam... Cupeto go znaeme mnogu e dobroo ne e nenoja takva...drugarkite mi vikaat deka je pomini vo depresija e... A i ja sakam

Те тестира колку си љубоморен кога го споменува поранешниот :icon_lol:. Не треба да бидеш љубоморен оти така паѓаш на тестот. Викаат мажите се логичари, а жените се емотивци, а ти сакаш логички да го решиш проблемот на нејзините емоции, тоа досега на никој не му успеало нема ни да му успее. Остави ја нека се будали малку нека чувствува емоции не е ништо страшно тоа е дел од нејзината женска природа. Треба да бидеш маж да преземеш иницијатива секс, шетање, излегувања, дружења итн. и се ќе биде во ред. Не обрнувај внимание на нејзините будалести емоции тоа е дел од нејзината природа, не барај логичко решение затоа што го нема :icon_lol:.[DOUBLEPOST=1519925293][/DOUBLEPOST]
Ne me ima iznevereno, toj e vo stranstvo vekje 3 meseci... Ja ostavil na cedilo pred edna godina... Prashav strucni lica... Vo golemaa depresija e i izgubila custva kon see vo zivotot ne samo kon mene...se sekjavaa ne e taja ko drug coek da e.. Hiperaktivnaa e ii odednash olade na site polinja vo zivotot, ne samo kon ljubovta...izgubii volja za ziveenje i see sho sakashe mu se izmesha.
Стручни лица за депресија, јас ќе ти кажам кур за жена и пичка за маж е лек за сите депресии, ако олади треба да ја загрееш преземи иницијатива и поработи на случајот па после пиши дали има измени. Па да видиме дали ќе има повеќе насмевки од нејзина страна, да ти спомнува колку те сака дрн мрн фрн цела концепција.

Последно уредено:

MS-13

007
Член од
12 октомври 2017
Мислења
52
Поени од реакции
43
Shetavme deneska celo popladne...se budaleevmee.... Gluposti prajvme...se smeeeshe igrashe, mn beshe srekjna i radosna...me zede i mi rece najmnoguuu te sakam....i eve i na chat ee taja starata sho beshe, mn podobra... Mislam deka se e sredeno... Mu treba i malku vreme da se opushti...vi blagodaram na tie sho pisavte mislenje... Fala mn

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.400
Поени од реакции
1.261
Shetavme deneska celo popladne...se budaleevmee.... Gluposti prajvme...se smeeeshe igrashe, mn beshe srekjna i radosna...me zede i mi rece najmnoguuu te sakam....i eve i na chat ee taja starata sho beshe, mn podobra... Mislam deka se e sredeno... Mu treba i malku vreme da se opushti...vi blagodaram na tie sho pisavte mislenje... Fala mn
Изненади ја со некој подарок за 8-ми март.
Направи нека се чувствува посакувана и важна.

Член од
29 септември 2017
Мислења
178
Поени од реакции
102
Работа, работа и само работа на врската. Ништо друго. Имала лошо минато, ќе и помине, биди ти тука за неа, што е најважно, немој да ја оставиш кога и` е најтешко. Друга приказна е таа ако те остави, не мисли на тоа.

MS-13

007
Член од
12 октомври 2017
Мислења
52
Поени од реакции
43
Добро другари ќе бидам до неа и ќе му помогнам, никако не ја оставам. Работам на врската многу, нека помини некое време ќе пишам како ќе биде работава... Фала ви на сите за мислењата.

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.152
Поени од реакции
16.095
Добро другари ќе бидам до неа и ќе му помогнам, никако не ја оставам. Работам на врската многу, нека помини некое време ќе пишам како ќе биде работава... Фала ви на сите за мислењата.
Едно нешто е да е она несигурна во тебе и за врската во почеток, што реално, кај сите ја има, а сосема друго е да е влезена во депресии, да не знае сама кај тера, да и е изгубен фокусот. Второво е секако полошо, човек што не знае што сака тешко оти тебе ќе те засака. Со тек на време ќе видиш што е работата, може да бидеш само порезервиран, чисто да не сврти на полошо.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.638
Поени од реакции
31.857
Сега мислиш, а по некое време и ќе знаеш. По ова што кажуваш дека е „не знам кај терам лик", биди спремен да го кркаш курот за некое време.

Член од
12 март 2015
Мислења
1.569
Поени од реакции
3.215
Сега мислиш, а по некое време и ќе знаеш. По ова што кажуваш дека е „не знам кај терам лик", биди спремен да го кркаш курот за некое време.
дете е, ќе научи на потешкиот начин. нажалост.
заради истата реченица сакав да го цитирам но искрено ми беше жал бидејки тој му е мајндсетот... нема да се смени додека не осети на своја кожа.

он топик:
на некој што нема расчистено со себе, а потоа со своето минато... ДА, човеки е да му дадете шанса. Но толку, една шанса.
Доколку е паметен ќе ја искористи и ќе си продолжи со животот, во спротива само ќе ве матка, ќе ви троши време и вложување во врска која кога~тогаш ќе рикни.
жалосно е што тоа е пречест случај денешно време...

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Член од
24 март 2012
Мислења
137
Поени од реакции
119
Има некој за да му пишам порака... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom